ΚΚΕ: «Κερκόπορτα» τα αγγλόφωνα μεταπτυχιακά

ΚΚΕ: «Κερκόπορτα» τα αγγλόφωνα μεταπτυχιακά

Διαστάσεις «κινήματος» παίρνει η άρνηση διδασκαλίας των Αγγλικών – Τη γλωσσική φτώχεια επικαλέστηκε στο «Θέμα 104,6» ο βουλευτής του ΚΚΕ

kke-giannis-gkiokas
Συμπλέουν στο μέτωπο κατά των Αγγλικών στη δημόσια παιδεία ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, καθώς αμφότερα ξορκίζουν την εδραίωση της χρήσης των Αγγλικών σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Μετά την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μπέτυ Σκούφα που “ξόρκισε” το ενδεχόμενο εισαγωγής της αγγλικής γλώσσας στα δημόσια νηπιαγωγεία κάνοντας λόγο για ...“αμερικανικά συμφέροντα”, τη σκυτάλη έλαβε το ΚΚΕ, με το βουλευτή του κόμματος, Γιάννη Γκιόκα να αποκαλεί “κερκόπορτα” τη λειτουργία μεταπτυχιακών προγραμμάτων στην αγγλική γλώσσα.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας δήλωσε ότι “η ένσταση με τα Αγγλικά με τα νηπιαγωγεία έχει να κάνει με την παιδαγωγική τους χρησιμότητα”, εστιάζοντας από την πλευρά του στον “αντιπαιδαγωγικό χαρακτήρα” της σχετικής διάταξης. Ως αιτιολογική βάση για την ένσταση του κόμματός του αναφορικά με τη χρήση των αγγλικών στα δημόσια νηπιαγωγεία, ο κ. Γκιόκας πρόβαλε και τη “γλωσσική φτώχεια”, επιμένοντας… μόνο ελληνικά.

“Οι νέοι μαθαίνουν τόσες λέξεις, όσες για να είναι χειριστές διαδικτύου” παρατήρησε ο κ. Γκιόκας και πρόσθεσε ότι η διδασκαλία ξένων γλωσσών στα σχολεία εξάλλου δεν επαρκεί, αλλά τα παιδιά καταφεύγουν σε φροντιστήρια.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο βουλευτής του ΚΚΕ προέκτεινε τη σκέψη της κ. Σκούφα, φτάνοντας και στα ξενόγλωσσα προγράμματα στα ελληνικά ΑΕΙ , τα οποία χαρακτήρισε “κερκόπορτα”, καταγγέλλοντας μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής (με την ΝΔ) επί ημερών του. “Ανοίγει το δρόμο για επιβολή διδάκτρων” σχολίασε ο κ. Γκιόκας αναφορικά με τη θέσπιση ξενόγλωσσων μεταπτυχιακών, ενώ “εμείς στηρίζουμε με τις δυνάμεις μας τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων” απάντησε σχετικά με τη στάση του ΚΚΕ απέναντι στο σημερινό συλλαλητήριο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Απογειώθηκαν οι εξαγωγές τζίντζερ στο Περού - Το χρησιμοποιούν εναντίον του κορωνοϊού

Οι «μαραθωνοδρόμοι» του κορωνοϊού - Γιατί κάποιοι ασθενείς ταλαιπωρούνται για μήνες;

Σε επιφυλακή για τις τοπικές «εξάρσεις» κορωνοϊού - Ποιες περιοχές έχουν υψηλό φορτίο του ιού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης