Σκευωρία Novartis: Η Ξένη Δημητρίου «αδειάζει» την εισαγγελία Διαφθοράς για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Σκευωρία Novartis: Η Ξένη Δημητρίου «αδειάζει» την εισαγγελία Διαφθοράς για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Η κυρία Δημητρίου φέρεται να διέψευσε τον κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο αναφορικά με το λόγο της επίσκεψή του στο γραφείο της λίγο πριν την διαβίβαση της δικογραφίας κατά των 10 πολιτικών προσώπων στην Βουλή το 2018

ksenidimitriou-thumb-large
Σε άδειασμα των χειρισμών της εισαγγελίας Διαφθοράς και των μεθόδων με τις οποίες παρασχέθηκε καθεστώς προστασίας στους τρεις κουκουλοφόρους μάρτυρες της σκευωρίας Novartis προχώρησε η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου.

Καταθέτοντας στην προανακριτική επιτροπή παρουσίασε έγγραφο της γενικής επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης με ημερομηνία Μαρτίου 2017 το οποίο ζητούσε τον έλεγχο του κ. Νίκου Μανιαδάκη. Ωστόσο, η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη φαίνεται ότι αγνόησε το επίμαχο έγγραφο και προτίμησε να θέσει σε καθεστώς προστασίας τον συγκεκριμένο μάρτυρα. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μανιαδάκης υποστήριξε σε παλαιότερη κατάθεσή του ότι οι εισαγγελείς Διαφθοράς του ζήτησαν να καταθέσει εναντίον συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα του ασκούσαν ποινικές διώξεις.

Επίσης, η κυρία Δημητρίου φέρεται να διέψευσε τον κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο αναφορικά με το λόγο της επίσκεψή του στο γραφείο της λίγο πριν την διαβίβαση της δικογραφίας κατά των 10 πολιτικών προσώπων στην Βουλή το 2018. Ο κ. Τζανακόπουλος είχε υποστηρίξει ότι έμαθε για την διαβίβαση της δικογραφίας απο την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η κυρία Δημητρίου ωστόσο είπε ότι δεν του ανέφερε το παραμικρό για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο πιο ζεστός Απρίλιος από το 1880 ο φετινός

Έτσι μπορείτε να περάσετε το όχημά σας από ΚΤΕΟ!

Κορωνοϊός: Ο ΠΟΥ επιβεβαιώνει ότι είχαν καταγραφεί κρούσματα στη Γαλλία από τον Δεκέμβριο  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης