Μουντιάλ 2022: «Βόμβα» από το Μαρόκο, απέκλεισε με 3-0 στα πέναλτι την Ισπανία και πέρασε στους «8»

Μουντιάλ 2022: «Βόμβα» από το Μαρόκο, απέκλεισε με 3-0 στα πέναλτι την Ισπανία και πέρασε στους «8»

Ήρωας ο τερματοφύλακας Μπόνο, ο οποίος δεν νικήθηκε και στις τρεις εκτελέσεις των Ισπανών στα πέναλτι  - Χωρίς γκολ είχαν λήξει κανονικός αγώνας και παράταση

morocco43
Ό,τι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο για την Ισπανία.

Οι φούριας ρόχας από την ημέρα που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2010 δεν έχει κερδίσει σε νοκ άουτ παιχνίδι και αυτό συνέβη και στο Κατάρ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-couxobx0nwt5)


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-coux2pdba9ex)


Κλείσιμο
Η Ισπανία ξεκίνησε με το εντυπωσιακό 7-1 κόντρα στην Κόστα Ρίκα στην πρεμιέρα των ομίλων αλλά έμεινε εκτός προημιτελικών αφού ηττήθηκε με 3-0 στη διαδικασία των πέναλτι από το Μαρόκο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-couxh74ynsbd)
 

Ο Μπόνο της Σεβίλλης ήταν ο ήρωας του αγώνα αφού απέκρουσε 2 πέναλτι και το ένα κατέληξε στο δοκάρι. Ο Χακίμι εκτέλεσε το τελευταίο πέναλτι για το Μαρόκο και έστειλε τη χώρα του για πρώτη φορά στους "8" σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-couxdukmmt01)

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-couwx5q3f9uh)


Το Μαρόκο περιμένει πλέον να μάθει τον αντίπαλο του από το παιχνίδι της Πορτογαλίας με την Ελβετία.

Ο αγώνας 

Το πρώτο ημίχρονο άλλωστε κινήθηκε σε χαμηλό τέμπο, με τις ευκαιρίες να παράγονται με το... σταγονόμετρο. Είκοσι ολόκληρα λεπτά πέρασαν ανεκμετάλλευτα, με τις δυο ομάδες να αποφεύγουν τα ρίσκα και να στέκονται σε ισορροπία μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αν και το Μαρόκο χάρη στον άμεσο τρόπο παιχνιδιού του δημιουργούσε περισσότερες... υποψίες ευκαιρίας συγκριτικά με τους άτολμους Ισπανούς.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-coutzyp78e9t)


Χακίμι και Ζίγιεχ είχαν τις στιγμές τους για να κάνουν τη ζημιά στη Φούρια Ρόχα, η οποία ωστόσο κόντρα στη ροή θα μπορούσε να είχε τιμωρήσει τους Αφρικανούς για την προοδευτική χαλαρότητά τους. Αφού προειδοποίησαν με αδιανόητη χαμένη διπλή ευκαιρία με πρωταγωνιστές τους Γκάβι - Φεράν Τόρες που ωστόσο αποδείχθηκε ως μη γενόμενη, οι Ισπανοί άγγιξαν το προβάδισμα σε τελείωμα του Ασένσιο που σημάδεψε τα εξωτερικά δίχτυα του Μπόνο.

Το Μαρόκο κατάφερε να ανέβει ξανά πριν από την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, απe;iλησε σε προσπάθειες των Μαζράουι (33΄) και Αγκέρ (42΄), δίχως ωστόσο να καταφέρει να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-couvvnl0220p)


Μονόλογος των Ισπανών που φόρτσαραν... πολύ αργά

Η υψηλή ένταση ωστόσο που έβγαζε το Μαρόκο στο β΄μέρος... εξαφανίστηκε στην επανάληψη. Οι Αφρικανοί δεν μπορούσαν να ανταγωνιστούν τους Ισπανούς σε αντοχές και ρυθμούς, με τη Φούρια Ρόχα να επιβάλλει έναν μονόλογο κατοχής στο δεύτερο μέρος χωρίς ωστόσο να μπορεί να φανεί απειλητική.

Ένα δυνατό σουτ του Ντάνι Όλμο που εξουδετερώθηκε από τον Μπόνο ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει το ματς για 35 λεπτά, το οποίο τελικά απέκτησε κάποια ζωντάνια μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο.


Στο 81΄ο Μοράτα σπατάλησε κορυφαία στιγμή σουτάροντας άστοχα από δύσκολη γωνία, ενώ στο 89΄ο Άμραμπατ έκανε σωτήρια παρέμβαση πάνω στο σουτ του Νίκο Γουίλιαμς. Μια επέμβαση του Μπόνο σε φάουλ του Όλμο (90+5΄) ήταν η τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας, με το Μαρόκο να αντέχει και να στέλνει τον αγώνα στην παράταση.

Ισπανία... χιλιοστά μακριά από τη λύτρωση

Στο έξτρα ημίωρο, η εικόνα δεν άλλαξε άρδην. Οι Ισπανοί παρέμεναν πιο ενεργητικοί, είχαν την κατοχή της μπάλας όμως παραδόξως εκείνο που κόντεψε να «χτυπήσει» πρώτο ήταν το Μαρόκο! Στο 104΄ο Τσεντιρά ξεχύθηκε στην κόντρα, βρέθηκε στο τετ-α-τετ με τον Σιμόν, όμως ο Ισπανός τερματοφύλακας του αρνήθηκε το γκολ, διατηρώντας την Ισπανία ζωντανή.

Κάτι παρόμοιο μάλιστα έμελλε να συμβεί και δέκα λεπτά αργότερα όταν έπιασε εκ νέου την προωθημένη άμυνα των Ισπανών στον ύπνο, όμως ο Ρόδι πρόλαβε να του πάρει τη μπουκιά από το στόμα λίγο πριν εκτελέσει. Κι από το σωτήριο τάκλιν, φτάσαμε στις καθυστερήσεις σε μια (παραλίγο) ασίστ. Στην τελευταία φάση του αγώνα ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι βρήκε τον Σαράμπια στην πλάτη της άμυνας, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι του Μπόνο σπαταλώντας την κορυφαία στιγμή της αναμέτρησης!

ΜΑΡΟΚΟ: Μπουνού, Χακιμί, Αγκουέρντ (85' Ελ Γιαμίκ), Σαΐς, Μαζραουί (83' Ατιγιάτ Αλάχ), Ουναχί (120' Μπενούν), Αμραμπάτ, Αμαλάχ (82' Σεντιρά), Ζιγές, Εν Νεσιρί (83' Σαμπιρί), Μπουφάλ (66' Εζαλζουλί)

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Γιορέντε, Ρόδρι, Λαπόρτ, Άλμπα (98' Μπαλντέ), Γκάβι (63' Σολέρ), Μπουσκέτς, Πέδρι, Φ. Τόρες (75' Γουίλιαμς, 119' Σαράμπια), Ασένσιο (63' Μοράτα), Όλμο (98' Φατί). 

Πηγή: www.gazzetta.gr



Το πανόραμα της φάσης των 16
Σάββατο 3 Δεκεμβρίου
Ολλανδία-ΗΠΑ 3-1

Αργεντινή-Αυστραλία 2-1

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου
Γαλλία-Πολωνία 3-1

Αγγλία-Σενεγάλη 3-0

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου
Ιαπωνία-Κροατία 1-1 (1-3 πέναλτι) 

Βραζιλία-Νότια Κορέα 4-1

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου
 Μαρόκο-Ισπανία 0-0 (3-0 πέναλτι)

21:00, Πορτογαλία-Ελβετία, «Lusail Iconic Stadium»

Ειδήσεις σήμερα:

Πέντε ιοί σαρώνουν τα παιδιά - «Φοβόμαστε ότι είμαστε στην αρχή» λένε οι ειδικοί

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών η Αμερικανίδα ηθοποιός Κίρστι Άλεϊ

Ιστορικό ταξίδι Μητσοτάκη στη Χειμάρρα - Ραντεβού απόψε με Ράμα στα Τίρανα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ