Σπυροπούλου: “Όλοι θέλουμε να ταΐσουμε την ψυχή μας με κάθε είδους τροφή”

Σπυροπούλου: “Όλοι θέλουμε να ταΐσουμε την ψυχή μας με κάθε είδους τροφή”

Mετά τη νουβέλα Ρου (βιβλίο υποψήφιο για τα βραβεία του Αναγνώστη, της Κλεψύδρας, της Εταιρείας Ελλήνων συγγραφέων και του Public) και το ψυχαναλυτικό παραµύθι Ο µαγικός καθρέφτης, η Μαριαλένα Σπυροπούλου, που εργάζεται ως ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια, επιστρέφει με το μυθιστόρημα Τάισέ με (εκδόσεις Μεταίχµιο).

spitopoulou
Τι συμβαίνει στο βιβλίο; Στις 23 Απριλίου 2010, ενώ η χώρα μπαίνει στο μνημόνιο, η Μαρίνα δέχεται από τον σύντροφό της πρόταση γάμου. Αντί να χαρεί, βυθίζεται σε μια ανάγκη να βρει τον εαυτό της μέσα από τον τρόπο που την βλέπουν η μητέρα, η αδερφή, η γιαγιά της, αλλά και οι άνδρες της ζωής της….

Ωστόσο ο αναγνώστης διαβάζει μαζί με την Μαρίνα και ένα βιβλίο μέσα στο βιβλίο, που εκτυλίσσεται σε μία μελλοντική δυστοπία, όπου, παρόλο που οι γυναίκες έχουν πάρει στα χέρια τους την εξουσία του κόσμου, απαγορεύεται η μητρότητα! Και κάπως έτσι το Τάισέ με γίνεται αφορμή για πολλές συζητήσεις, όπως για παράδειγμα, “την αίσθηση που έχει η κοινωνία ότι οι μαμάδες είναι αυτοτροφοδοτούμενες”.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης