Την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στις 22:30, αρχίζει να ξεδιπλώνεται η νεανική, μεταφυσική ιστορία «Κομάντα και Δράκοι» που φέρει την πρωτότυπη γραφή και ιδιαίτερη σκηνοθετική σύλληψη του Θοδωρή Παπαδουλάκη.
Με φόντο το επιβλητικό τοπίο του Ακρωτηρίου Χανίων, ιστορίες του υπαρκτού κόσμου πλέκονται δημιουργικά με γεγονότα που διαδραματίζονται σε ένα παράλληλο σύμπαν. Ένα μεταφυσικό ταξίδι, που υπόσχεται να μας γυρίσει στα παιδικά μας χρόνια, ξεκινά στο MEGA.
Τι θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο…
Τίτλος Επεισοδίου: «Η Άφιξη»
Ο Γιώργος μετακομίζει με την οικογένειά του στο Καλοχώρι, ένα ήσυχο, παραθαλάσσιο χωριό. Από το πρώτο κιόλας βράδυ, τα όνειρά του Γιώργου στοιχειώνονται από μία αόρατη σκοτεινή δύναμη που τον οδηγούν σε ένα παράξενο αγόρι, τον Ντόντο. Ο Ντόντο διαθέτει ένα σπάνιο χάρισμα το οποίο εκμεταλλεύονται οι συγγενείς του, η συμμορία των Δράκων, για να πραγματοποιούν τα εγκληματικά τους σχέδια. Η «συνάντηση» των δύο αγοριών έχει αναπάντεχα αποτελέσματα, αφού ενεργοποιεί μια αόρατη δύναμη που κινείται απειλητικά εναντίον τους και ξυπνά παλιές έχθρες στους κατοίκους του μικρού χωριού. Ο Γιώργος αποδέχεται την πρόκληση των «Κομάντων» στην προσπάθειά του να γίνει μέλος της παρέας τους και οδηγείται στο Άσραμ, έξω από το χωριό, όπου έχει ένα ατύχημα. Όσο κείτεται αναίσθητος, μπαίνει σε αστρική προβολή και γίνεται μάρτυρας της αγωνιώδους απόδρασης του Ντόντου από τους Δράκους.
Το ξεχωριστό Open Day που θα γίνει το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 αντλεί έμπνευση από σημαντικούς εφευρέτες και επιστήμονες, παρακινώντας τα παιδιά να ενεργοποιήσουν τη σκέψη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.
Κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα. Ένα προϊόν προσωπικής υγιεινής, μια μικρή πράξη φροντίδας, μια συνήθεια που επαναλαμβάνεται. Πίσω από αυτές τις στιγμές, υπάρχουν επιλογές που καθορίζουν το πώς μια εταιρεία βλέπει τον ρόλο της. Και για τη ΜΕΓΑ, η φροντίδα δεν σταματά στο προϊόν, συνεχίζεται όπου υπάρχει ανάγκη.