Η «δεύτερη ανάγνωση» των Οσκαρ

Η «δεύτερη ανάγνωση» των Οσκαρ

Ο λόγος της Πατρίτσια Αρκέτ, ενώ η Μέριλ Στριπ ζητωκραυγάζει - Το τραγούδι της Lady Gaga και η συγκίνηση της Τζούλι Αντριους - Το... φλασκί του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς - Τα δάκρυα των David Oyelowo και Chris Pine 

Η «δεύτερη ανάγνωση» των Οσκαρ
Στην αρχή ήταν το «κόκκινο χαλί», οι πολυτελείς τουαλέτες και τα εντυπωσιακά κοσμήματα, τα πρωτότυπα κοστούμια και οι εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις. Στην συνέχεια, το εντυπωσιακό σόου της τελετής, ο «νέος» παρουσιαστής και τα -αναμενόμενα εν πολλοίς- βραβεία.

Η «δεύτερη ανάγνωση» της τελετής των Οσκαρ όμως δείχνει ποιοι ήταν οι πραγματικοί πρωταγωνιστές, ποιες στιγμές ξεχώρισαν και τι θα... θυμόμαστε τα επόμενα χρόνια!

Η Lady Gaga τραγουδά την Μελωδία της Ευτυχίας
Κλείσιμο

Η ίδια η Julie Andrews συγκινημένη ευχαρίστησε την Lady Gaga για την εκπληκτική της ερμηνεία. Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την κυκλοφορία του αριστουργήματος που η μεγάλη ηθοποιός πρωταγωνίστησε, παίζοντας την Μαρία, την αγαπημένη καλόγρια. 



Η τελετή των... λευκών

«Απόψε γιορτάζουμε τους καλύτερους και πιο λευκούς, συγγνώμη, λαμπερούς του Hollywood» ήταν το καθόλου τυχαίο σαρδάμ του παρουσιαστή Νιλ Πάτρικ Χάρις, που σκοπό είχε να δείξει πως φέτος δεν υπήρχε ούτε ένας μαύρος υποψήφιος μεταξύ των υποψηφίων στις κύριες κατηγορίες. 

«Πρώτη φορά Αριστερά» και στα Όσκαρ

Η φετινή τελετή όμως είχε και έντονο πολιτικό χρώμα, με πρώτη και καλύτερη την νικήτρια του β' γυναικείου ρόλου Πατρίτσια Αρκέτ, που στον ευχαριστήριο λόγο της ζήτησε «ίσους μισθούς για όλους», απευθυνόμενη στις γυναίκες της Αμερικής, κάτι που έκανε την Μέριλ Στριπ και την Τζένιφερ Λόπεζ να ζητωκραυγάσουν με ενθουσιασμό! 



«Ρώτα περισσότερα»

Με «μπροστάρισα» την Ρις Γουίδερσπουν, υποψήφια για το βραβείο α' γυναικείου ρόλου, πολλές ήταν οι λαμπερές παρουσίες στο κόκκινο χαλί που ζήτησαν να τις «ρωτήσουν περισσότερα» (#AskHerMore), εκτός από το τι φοράνε. 



Τα δάκρυα των David Oyelowo και Chris Pine

Στο πλαίσιο των πολιτικών μηνυμάτων και τα δάκρυα των δύο πρωταγωνιστών, όταν άκουγαν το τραγούδι «Glory», από την ταινία που διηγείται τη ζωή του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, σε μια περίοδο που η Αμερική αγωνίζεται να αποδείξει πως δεν υφίστανται διακρίσεις εις βάρος των μαύρων. 





Το... φλασκί του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς


Ηταν υποψήφιος για Όσκαρ α' αντρικού ρόλου. Ηταν πρόσφατα πρωτοσέλιδο σε όλα τα ταμπλόιντ, λόγω του γάμου του, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Συγκεντρώνει τα βλέμματα και θεωρείται μια από τις ανερχόμενες δυνάμεις του Hollywood. Κι όμως, ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς φαίνεται πως... δεν χαμπαριάζει. Πήγε στην τελετή με το φλασκί του, που προφανώς περιείχε αλκοόλ, και δεν δίσταζε να το βγάζει και να πίνει, κάνοντας γκριμάτσες στην κάμερα! 




Τα Όσκαρ από Lego

Η ταινία Lego, ήταν ο «μεγάλος απών» από τα φετινά βραβεία. Αυτό όμως μόνο στις υποψηφιότητες, καθώς κατά τη διάρκεια της τελετής, πολλοί ήταν εκείνοι που πήραν στο σπίτι το δικό τους Lego-Οσκαρ, ανάμεσά τους και η υποψήφια β' γυναικείου ρόλου Εμμα Στόουν.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης