LIVE

Κορωνοϊός

Ένα ελληνικό, πολύτιμο εργαλείο για τη διενέργεια μαζικών τεστ κορωνοϊού

5_

Το Rapid Test Ag 2019-nCoV είναι προϊόν μιας αμιγώς ελληνικής εταιρίας βιοτεχνολογίας, που παράγεται από έλληνες επιστήμονες και διατίθεται στην ελληνική και διεθνή αγορά


Sponsored Content 

Από την ημέρα που ο κορωνοϊός μπήκε στη ζωή μας, δεν έχουμε σταματήσει να μαθαίνουμε για θεραπείες, για ανάπτυξη εμβολίων και για τη δημιουργία τεστ, έτσι ώστε να μπορέσει να ελεγχθεί η πανδημία. Έχουμε μάθει για τα μοριακά και τα rapid τεστ, και ποιο πρέπει να προτιμάμε. Γνωρίζουμε πλέον πως όσοι έχουν συμπτώματα όπως βήχα, πυρετό, αναπνευστική δυσχέρεια κ.λ.π, ανησυχώντας μήπως νοσούν από COVID-19, μπορούν μέσω rapid τεστ σε μόλις 15-20 λεπτά να πάρουν την απάντηση.

Ένα από τα πιο γνωστά είναι το Rapid Test της ProGnosis Biotech για ανίχνευση αντιγόνου του SARS-CoV-2, που μετρά τρεις μήνες κυκλοφορίας, από τις 17 Νοεμβρίου 2020, όπου και ξεκίνησε η διάθεση του στην ελληνική και τη διεθνή αγορά.
Χρησιμοποιείται από έναν ιδιαίτερα αξιοσημείωτο αριθμό ιδιωτικών εργαστηρίων και υγειονομικών δομών της Ελλάδας αλλά ταυτόχρονα «ταξιδεύει» και σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

Το Rapid Test Ag 2019-nCoV, όπως είναι η εμπορική ονομασία του, είναι προϊόν μιας αμιγώς ελληνικής εταιρίας βιοτεχνολογίας, σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και παράγεται εξολοκλήρου στα εργαστήρια της στην Λάρισα από έλληνες επιστήμονες και είναι το μοναδικό ελληνικής κατασκευής Rapid Test για την ανίχνευση του αντιγόνου του SARS-CoV-2 που διατίθεται στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Rapid_Ag_2019nCoV_social_720x440


Καινοτομία και εξωστρέφεια
Η ProGnosis Βiotech είναι μια καινοτόμος εταιρία βιοτεχνολογίας με παραδοσιακή δραστηριότητα έως το 2020 την ανάπτυξη διαγνωστικών ELISA & Rapid Tests για τον ποιοτικό έλεγχο των τροφίμων. Διακρίνεται από έντονη εξαγωγική δραστηριότητα με ενεργή παρουσία σε 45 χώρες σε 4 Ηπείρους. Η δημιουργία του νέου ιατροτεχνολογικού της τμήματος, τον Μάρτιο του 2020 με αρχικό στόχο την ανάπτυξη & παραγωγή διαγνωστικών τεστ για τον Covid-19, όχι μόνο για εργαστηριακή χρήση αλλά και για χρήση στο πεδίο, αποτέλεσε μια μεγάλη πρόκληση εν μέσω πανδημίας. Εντός οχτώ μηνών το νέο τμήμα ανέπτυξε και πλέον παράγει πέντε μεθοδολογίες Elisa και τέσσερις μεθοδολογίες Rapid test για τον Covid-19.

Η εταιρία έχοντας αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, είχε ως αποτέλεσμα το Rapid Test Ag 2019-nCoV να εξάγεται μόλις από τους πρώτους τρεις μήνες της κυκλοφορίας του, από μια νεοεισερχόμενη εταιρία στον κλάδο των ιατροτεχνολογικών, σε 16 χώρες του εξωτερικού, σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική. Η αυξημένη ζήτηση εταιριών και οργανισμών υγειονομικού ενδιαφέροντος του εξωτερικού για τεστ υψηλής ευαισθησίας και ειδικότητας από αξιόπιστους και ποιοτικούς Ευρωπαίους κατασκευαστές, προμηνύει την αυξητική εξαγωγική τάση των διαγνωστικών προϊόντων της εταιρίας και για το 2021.

Το Rapid Test Ag 2019-nCoV έχει λάβει έγκριση προς διάθεση από αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες χωρών του εξωτερικού, όπως αυτή του BfArm της Γερμανίας, των Υπ. Υγείας της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Μαλαισίας και του Βιετνάμ. Ταυτόχρονα συμπεριλαμβάνεται στη λίστα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τα εγκεκριμένα διαγνωστικά τεστ για τον Covid-19, καθώς και στη λίστα του FIND (συνεργαζόμενου φορέα του Π.Ο.Υ.). Παράλληλα, η συνεργασία της εταιρίας με δημόσια ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει ως αποτέλεσμα την διενέργεια τεσσάρων κλινικών ερευνών χρησιμοποιώντας τα προϊόντα Rapid Test Ag 2019-nCoV.

Απλά και γρήγορα
Το τεστ αντιγόνου Rapid Test Ag 2019-nCoV της ProGnosis Biotech ακολουθεί την κλασική μεθοδολογία ενός rapid test, με τη χρήση βαμβακοφόρου στυλεού (γνωστό και ως swab) για δειγματοληψία ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος. Η πορεία ανάλυσης που ακολουθείται είναι εξαιρετικά απλή και σύντομη, παράγει αποτελέσματα που μπορεί να αναγνωστούν οπτικά εντός 15 λεπτών, χωρίς να απαιτείται η ύπαρξη εργαστηριακού εξοπλισμού. Παρουσιάζει υψηλά ποσοστά ακριβείας επιδεικνύοντας μέση τιμή ευαισθησίας 95,56% και ποσοστό ειδικότητας 99,58% σε σχέση με την μέθοδο αναφοράς Real Time PCR.

Το Rapid Test Ag 2019-nCoV αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για τη διενέργεια μαζικών τεστ σε εκτεταμένες πληθυσμιακές ομάδες, ενώ η απλότητα της χρήσης του καθιστά εύκολη την εφαρμογή του όχι μόνο στο εργαστήριο αλλά και στο πεδίο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να προστεθεί επιπλέον η δυνατότητα διενέργειας του τεστ μέσω σάλιου με στόχο την ενίσχυση του κατ’ οίκον αυτοελέγχου (Home/Self-Testing).

Rapid Antigen Test for the detection of COVID-19
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

Τάκης2020

Μπράβο σας...!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία