Πρωτοβουλία Ελπιδοφόρου για τη νοσηλεία του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ σε κλινική της Βοστώνης

Πρωτοβουλία Ελπιδοφόρου για τη νοσηλεία του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ σε κλινική της Βοστώνης

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, σε μήνυμά του προς τον πατέρα του 18 μηνών αγοριού, δηλώνει ότι μίλησε με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι εντός ολίγων ημερών θα έχει λύσει οριστικά το θέμα

elpidoforos1
Σε μήνυμα προς τον πατέρα του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, μαζί με την ελληνική ομογένεια, δηλώνουν έμπρακτα ότι θα βοηθήσουν στη μάχη ζωής που δίνει ο μικρός.

Σε επιστολή του, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος αναφέρει:

«Προς τον Αξιότιμο Κύριο Γεώργιο Γλωσσιώτη

Αγαπητέ Κύριε Γλωσσιώτη,

Η περιπέτεια υγείας του μόλις 18 μηνών υιού σας Παναγιώτη-Ραφαήλ, ο οποίος, λίγους μήνες μετά τη γέννησή του, διαγνώστηκε με νωτιαία μυική ατροφία, μία σπάνια και βαρύτατη, όπως αρμοδίως πληροφορήθηκα, εκφυλιστική νόσο του μυϊκού συστήματος, έχει συγκλονίσει βαθύτατα και εμένα προσωπικά και ολόκληρη την Ομογένειά μας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την οποία έχω την ύψιστη τιμή να διακονώ.

Πρόκειται για μία τιτάνια μάχη που δίνετε με απαράμιλλο ψυχικό σθένος και εσείς και η γενναία σύζυγός σας. Για έναν αγώνα ζωής, που με την βοήθεια του Θεού και τη συνδρομή της επιστήμης, οφείλουμε όλοι ως άνθρωποι,με όποιες δυνάμεις διαθέτει ο καθένας μας, να δώσουμε για να κερδηθεί. Η ανθρώπινη ζωή, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα αγγελούδι, ένα γλυκό παιδάκι σαν το δικό σας, δεν μπορεί να μετρηθεί με κανένα εκατομμύριο.

Στο πλαίσιο αυτό, αφού ενημέρωσα τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη μας κ.κ.Βαρθολομαίο, επικοινώνησα τηλεφωνικά, πριν από λίγες ημέρες, με τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κικίλια, προκειμένου να του δηλώσω το προσωπικό μου «παρών» αλλά και το «παρών» όλης της Ομογένειάς μας εδώ στην Αμερική. Έθεσα μάλιστα εαυτόν στη διάθεσή του και στη διάθεση της Ελληνικής Κυβερνήσεως, ώστε το όλο θέμα να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά και άμεσα, με την αρωγή του εν Αμερική ποιμνίου μας, και έτσι να καταστεί δυνατή η μετάβαση του Παναγιώτη-Ραφαήλ σε κλινική της Βοστώνης, και η εκεί νοσηλεία του δια της χορηγήσεως της εγκεκριμένης στις Η.Π.Α. ειδικής γονιδιακής θεραπείας. Έχω τη διαβεβαίωση του κ. Υπουργού ότι εντός ολίγων ημερών θα έχει λύσει οριστικά το θέμα.

Έχετε την απόλυτη συμπαράσταση και αγάπη όλων ημών.
Στεκόμαστε όλοι αλληλέγγυοι στο πλευρό σας.

Προσεύχομαι καθημερινά στον Θεό για την υγεία του υιού σας και την αίσια έκβαση του αγώνα, που, ως γονείς, με αξιοπρέπεια και γενναιότητα δίνετε.

Με απέραντη αγάπη και ευχές εν Κυρίω, + ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης