Εγκατάλειψη βρέφους στη Νέα Ιωνία: Στον εισαγγελέα η 19χρονη - Τώρα λέει ότι θέλει πίσω το παιδί

Εγκατάλειψη βρέφους στη Νέα Ιωνία: Στον εισαγγελέα η 19χρονη - Τώρα λέει ότι θέλει πίσω το παιδί

Δείτε βίντεο με τη στιγμή που αφήνει το παιδί της στην πολυκατοικία της οδού Ακροπόλεως - Η 19χρονη υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι εγκατέλειψε το νεογέννητο για οικονομικούς λόγους

vrefis-19xroni
Στα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται να βρεθεί σήμερα η 19χρονη μητέρα που εγκατέλειψε το μόλις επτά ημερών βρέφος της στην είσοδο πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία.

Η 19χρονη συνελήφθη χθες από την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενη ότι εγκατέλειψε το νεογέννητο κοριτσάκι της, με τους άνδρες της ΕΛΑΣ να φθάνουν στα ίχνη της από κάμερες ασφαλείας.

Το βίντεο δείχνει τη γυναίκα να κρατάει σφιχτά το βρέφος και να κατευθύνεται προς την πιλοτή της πολυκατοικίας στην οδό Ακροπόλεως, που βρίσκεται 50 μέτρα μακριά από το σπίτι που διέμενε.

19χρονη μητέρα εγκατέλειψε βρέφος


Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή μητέρα ομολόγησε την πράξη της στους αστυνομικούς και φέρεται να έχει μετανιώσει γι' αυτή. Η ίδια υποστήριξε πως οικονομικοί λόγοι την οδήγησαν σε αυτό το σημείο αλλά έχει μετανιώσει και θέλει πίσω το παιδί της. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η νεαρή γυναίκα, η οποία τώρα έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί τη βαρύτητα της πράξης της, ξεσπά σε κλάματα και επιδίδεται σε δηλώσεις μετανοίας. «Ίσως έκανα τελικά κακό στον εαυτό μου» φέρεται να είπε, μεταξύ άλλων, στους αστυνομικούς, ζητώντας παράλληλα να δει το μωρό της.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η 19χρονη έμενε με τη θεία της κοντά στο σημείο όπου εντοπίστηκε το βρέφος, από έναν νεαρό κάτοικο της περιοχής, τυλιγμένο με πετσέτα μέσα σε καρότσι σούπερ μάρκετ.

Η γυναίκα που μεγάλωσε τη 19χρονη όμως φέρεται να μη γνώριζε για την πρόθεση της ανιψιάς της να εγκαταλείψει το μωρό ούτε αναρωτήθηκε πού είναι το βρέφος αφού, όπως υποστηρίζει, είχε πληροφορηθεί πως η 19χρονη θα άφηνε το μωρό σε μία φίλη της. Το μόλις επτά ημερών κοριτσάκι ζητά και η ίδια πίσω.

Όσον αφορά τον πατέρα του βρέφους, όπως προκύπτει από την κατάθεση της μητέρας στους αστυνομικούς, είναι ένας συνομήλικός της με τον οποίο όμως χώρισε καθώς είχαν προστριβές αφότου διαπιστώθηκε η εγκυμοσύνη της 19χρονης.

Να σημειωθεί πως το νεογέννητο παιδί βρίσκεται στον θάλαμο των νεογνών του νοσοκομείου Παίδων και χαίρει άκρας υγείας.

«Μόλις το είδα σοκαρίστηκα», είπε ο φοιτητής που το εντόπισε

«Ήτανε γύρω στις 3:50. Εγώ άκουσα το κλάμα του μωρού. Βγαίνοντας στο μπαλκόνι, δεν μπόρεσα να αντιληφθώ αν το μωρό ήταν σε διαμέρισμα ή στην αυλή. Χωρίς δεύτερη σκέψη, δεν μπορούσα να μείνω στο σπίτι, κατέβηκα κάτω και αντίκρισα το μωρό μέσα στο καροτσάκι του σούπερ μάρκετ», είπε ο 19χρονος Παναγιώτης Μαδούρος στους δημοσιογράφους.

«Το κλάμα αν το ακούγατε… Σε έπιανε η καρδιά σου… Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα, μόλις το είδα σοκαρίστηκα. Μίλησα στους γονείς μου, κατέβηκαν και αυτοί. Ειδοποίησα το Χαμόγελο του Παιδιού και την Άμεση Δράση», πρόσθεσε ο νεαρός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης