Βάσεις 2019: Πτώση στις περισσότερες σχολές

vaseis_ar

Στην Ιατρική Αθήνας η βάση εισαγωγής έπεσε  κατά 305 μόρια και διαμορφώνεται στα 18.724 μόρια - Η Νομική Αθήνας έπεσε 206 μόρια, διαμορφώνεται στα 18.013 - Πτώση-ρεκόρ στη Φιλολογία Αθήνας, που έπεσε πάνω από 1500 μόρια - Δείτε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα

Πτωτική πορεία των υψηλόβαθμων Ιατρικών, Νομικών σχολών αλλά και Πολυτεχνικών και των λεγομένων καθηγητικών σχολών δείχνει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων από το υπουργείο Παιδείας. Αντίθετα, μεγάλη άνοδος σημειώνεται στις Οικονομικές σχολές και στις σχολές Πληροφορικής, ενώ πτώση σημειώνεται στις στρατιωτικές σχολές. Ένα ακόμα στοιχείο που προκύπτει από την ανάλυση των αποτελεσμάτων είναι ότι «καταψηφίστηκαν» οι αλλαγές Γαβρόγλου με πτώση στις νέες σχολές και στις σχολές του Πανεπιστημίου Δυτικής αττικής εκτός από αυτό της Πληροφορικής. Όπως είπε στο «protothema.gr» πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φροντιστών Ελλάδας Γιάννης Βαφειαδάκης, οι υποψήφιοι προτιμούν σχολές στα μεγάλα αστικά κέντρα και φυσικά σχολές που έχουν σχέση με την αγορά εργασίας, όπως φαίνεται από την ανάγνωση των αποτελεσμάτων.

Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι και φέτος τα κορίτσια έγραψαν καλύτερα από τα αγόρια.-Η βάση της Ιατρικής Σχολής Αθήνας διαμορφώνεται στα 18.724 μόρια, παρουσιάζοντας πτώση 305 μόρια σε σχέση με το 2018, που ήταν στα 19.029.

Αντίστοιχα η Νομική Αθήνας έχει βάση 18.013 μόρια, 206 μόρια λιγότερα από το 2018.

Στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών η βάση διαμορφώνεται στα 18.314, αυξημένη κατά 74 μόρια, ενώ στη  σχολή  Αρχιτεκτόνων η βάση είναι στα 19.050, παρουσιάζοντας πτώση 284 μόρια.

Χαρακτηριστικό της πτώσης των φετινών βάσεων είναι το τμήμα Φιλολογίας Αθήνας με βάση στα 14.677 μόρια, μειωμένη κατά 1.590, και το Μαθηματικό Αθήνας με τη βάση να διαμορφώνεται στα  14.617 μόρια από τα 15.152 που ήταν πέρυσι.

Το protothema.gr δημοσιεύει τις βάσεις σε όλες τις σχολές και τα τμήματα των Ιδρυμάτων. Σημειώνεται ότι εφέτος θα εισαχθούν συνολικά 79.631 υποψήφιοι, όλοι σε Πανεπιστήμια, ενώ υπάρχουν και περίπου 100 νέα τμήματα.

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ 2017-ΗΜΕΡΗΣΙΑ_ΠΑΝΕΛ.2019


ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ 2018-ΗΜΕΡΗΣΙΑ_ΠΑΝΕΛ.2019


ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ_ΠΑΝΕΛ.2019


ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ)_ΠΑΝΕΛ.2019


ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ)_ΠΑΝΕΛ.2019

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ_ΠΑΝΕΛ.2019

ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ_ΠΑΝΕΛ.2019


ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ_ΠΑΝΕΛ.2019


ΒΑΣΕΙΣ_ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ_ΠΑΝΕΛ.2019


Η κίνηση των βάσεων ανά επιστημονικό πεδίο


Σε ό,τι αφορά στο 1ο επιστημονικό πεδίο σημειώνεται πτώση στις νομικές σχολές, με τη Νομική Θεσσαλονικής να είναι μείον 216 μόρια, ενώ το «κατώφλι» στην Νομική Κομοτηνής διαμορφώνεται στα 17225 μόρια. Αυτό οφείλεται στους λιγότερους υποψήφιους σε αυτό το πεδίο και στις χαμηλότερες επιδόσεις. «Γκρέμισμα» στις φιλοσοφικές σχολές με πτώση ακόμα και 500 μορίων, ενώ στο σύνολο των καθηγητικών σχολών υπάρχει πτώση. Το «κατώφλι» στις φιλοσοφικές σχολές είναι το Ρέθυμνο με βάση τα 10500 μόρια.

Στο 2ο επιστημονικό πεδίο έχουμε οριακή άνοδο στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων που αποτελεί πόλο έλξης στις Πολυτεχνικές σχολές ενώ έχουμε πτωτική τάση, οριακή βέβαια, στους μηχανολόγους και στους ναυπηγούς, ενώ μεγάλη πτώση σημειώνεται στους Πολιτικούς Μηχανικούς. Επομένως αποδεικνύεται ότι έχουμε αλλαγή προτύπων με γνώμονα την εργασία.

Στο τρίτο πεδίο η Ιατρική πέφτει κάτω από το ψυχολογικό όριο των 19000 μορίων ενώ η Ιατρική Θεσσαλονίκης είναι φέτος μείον 223 μόρια.

Αντίθετα στο 4ο επιστημονικό πεδίο καταγράφεται άνοδος στις Οικονομικές σχολές και στις σχολές Πληροφορικής. Το Οικονομικό της ΑΣΟΕΕ εμφανίζει άνοδο 600 μορίων.


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (13)

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΜΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 10, ΟΠΩΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ. ΔΗΛΑΔΗ, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΤΥΧΙΑ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ''ΠΑΙΖΕΙ'' ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!... (ΠΡΟΣΟΧΗ, ΟΜΩΣ: ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ- ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ- ΣΕ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ).

mikropolitikos

Εφευρήματα Γαβρογλου και των ιδεοληπτικών συντρόφων του, να γίνουν και τα ΤΕΙ με το ζόρι...ΑΕΙ! Και μάλλον, πήραν ηχηρή απάντηση, από την επιλογή των υποψηφίων, πλην ίσως όσων εξ αυτών βρίσκονται - ή είναι κοντά- σε μεγάλα αστικά κέντρα...κάτι πχ "Παν-μια Δυτικής Αττικής" και πάει λέγοντας, βέβαια από την Βουλγαρία, ε Αλέξη;;;; ή την Ρουμανία, που σπούδασαν πολλοί σύντροφοι, ίσως κάτι καλύτερο...ελπίζουμε, να ξαναμπεί κάποια βάση ως φραγμός σε άριστους του 3, 4...που θέλαν να τους βάλουν να σπουδάσουν με το ζόρι....

Μάγκες,

πέρασα στη σχολή το 1988 και το 1989 έπεσε το τοίχος του Βερολινου και κάναμε καταλήψεις μέχρι τα Χριστούγεννα ! Λόγω Brexit , έχετε υπόψην σας ότι ενδέχεται να έχουμε τεράστιες αναταραχές ! Καλή τύχη !

μήτσος

η κόρη του Πολάκη πέρασε Ιατρική Αθηνών,όπως και ο πατέρας της άλλωστε.Βέβαια "άριστοι" είναι κάτι άχρηστα Β.Λ.Ο που απέτυχαν να περάσουν Ελλάδα και σπούδασαν με τα λεφτά του μπαμπά τους διάφορα ανεκδιήγητα στην Εσπερία

Αριστερή Αριστεία

Προφανώς, στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο περνάνε οι άριστοι, για αυτό και οι σχολές αριστεροκρατούνται. 38% πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στους φοιτητές. Αντίθετα οι δεξιοί, ως χαμηλότερων ικανοτήτων αγοράζουν πτυχία από τις Μπρατισλάβες, τις Λευκωσίες και τα St' Johns College του εξωτερικού.

Μάρθα

Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Ψαχνά Ευβοίας, 8.472 μόρια. Έχουμε όμως κι εμείς κάτι σχολές... κάτσε καλά! Ο Καραγκιόζης αστροναύτης!

JOHNAKOS

Κάποιοι ίσως δεν το γνωρίζουνε, αλλα οι μουσουλμάνοι μαθητές περνάνε στις σχολες με μπόνους μόρια από το Ελληνικό κράτος. Φανταστείτε τι θα γίνει σε λίγα χρονια που έχουμε γεμίσει με εκατομμύρια μουσουλμάνους αν δεν καταργηθεί αυτός ο νομος.

Nikos

Καλά το τερμάτισες και συ. Ο νόμος είναι για τη μειονότητα της Θράκης. Δεν είναι για όποιον μουσουλμάνο γουστάρει....

κιτσοσ

Κάτω οι βάσεις του θανάτου !

πιο αγράμματος πεθαίνεις

Οι οικονομολόγοι των 4600 μορίων

Θοδωρης

Βασικος κανονας της ζωης...αλλο σπουδασαμε και αλλο επαγγελμα κανουμε τωρα...

Δυό στο χαλαρό

Από Βόλο στην Κομοτηνή.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης