Να αποφυλακιστούν ζητούν τέσσερα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς»

Να αποφυλακιστούν ζητούν τέσσερα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς»

Κάθε κρατούμενος είχε καταδικαστεί σε 79 χρόνια κάθειρξης, ποινή που συγχωνεύθηκε στα 20 χρόνια - Τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς ήταν στις φυλακές από το 2009 στις φυλακές και τώρα θέλουν να αποφυλακιστούν υπό όρους - Τι λέει η δικηγόρος τους

police_ar
Εκτός φυλακής ενδέχεται να βρεθούν τις  επόμενες ώρες, τέσσερα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

Πρόκειται για αντιεξουσιαστές, μερικοί από τους οποίους φέρεται ότι είχαν ηγετικό ρόλο στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς» και οι οποίοι είχαν συλληφθεί στον Βόλο και στην Αττική.

Κάθε κρατούμενος είχε συνολικά 79 χρόνια κάθειρξης που συγχωνεύθηκαν στα 20 χρόνια, ενώ προσμετρήθηκαν και μεροκάματα που έκαναν στη φυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρμόδιος εισαγγελέας και στη συνέχεια το δικαστικό συμβούλιο θα εξετάσουν το αμέσως επόμενο διάστημα τις αιτήσεις των τεσσάρων φερομένων ως μελών της οργάνωσης «πυρήνες της φωτιάς».

Κλείσιμο
Στην Ελληνική Αστυνομία υπάρχει ανησυχία, καθώς πρόκειται για μέλη με έντονη δραστηριότητα στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Τι λέει η δικηγόρος

Πάντως, η συνήγορος ορισμένων εκ των καταδικασθέντων για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς κυρία Μαριάννα Παπαδογιάννη, σε γραπτή δήλωσή της αναφέρει πως οι αιτήσεις των εντολέων της για υφ' όρων αποφυλάκιση «δεν είναι κατασκεύασμα του νέου ποινικού νόμου, αλλά υφίστατο και εφαρμοζόταν και υπό το καθεστώς του παλαιότερου κώδικα»
Αναλυτικά, στη δήλωσή της η κυρία Παπαδογιάννη αναφέρει:

« Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε σε σχέση με την απόλυση υπό όρο καταδικασθέντων για την υπόθεση Πυρήνες της Φωτιάς και το απευθυνθέν προς εμέ αίτημα ορισμένων Μ.Μ.Ε να διευκρινίσω το νομικό πλαίσιο ως εξ επαγγέλματος ορισθείσα συνήγορος υπερασπίσεως ορισμένων εκ των καταδικασθέντων για την άνω υπόθεση σας γνωρίζω τα κάτωθι: Η απόλυση υπό όρο δεν είναι κατασκεύασμα του νέου ποινικού νόμου, αλλά υφίστατο και εφαρμοζόταν και υπό το καθεστώς του παλαιότερου κώδικα. Οι καταδικασθέντες για την υπόθεση Πυρήνων της Φωτιάς πληρούσαν τις προϋποθέσεις της απόλυσης υπό όρο και με το καθεστώς του προγενέστερου ποινικού κώδικα, δοθέντος ότι ευρίσκονται στη φυλακή από τα έτη 2010 και 2011 έχοντας επομένως συμπληρώσει το απαιτούμενο χρονικό κριτήριο που έθετε τόσο το προϊσχύσαν όσο και το ισχύον δίκαιο. Ο λόγος για τον οποίο δεν είχαν αιτηθεί την έκδοση απόφασης συνολικής ποινής ήταν η ύπαρξη μίας υποδικίας για την οποία αθωώθηκαν ομόφωνα. Επομένως ο νέος ποινικός κώδικας δεν προσέθεσε καμία ευεργεσία για τους καταδικασθέντες για την υπόθεση Πυρήνων της Φωτιάς».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης