Ο Γαβρόγλου κάνει «πανεπιστημιοποιήσεις» μέχρι την τελευταία στιγμή

Ο Γαβρόγλου κάνει «πανεπιστημιοποιήσεις» μέχρι την τελευταία στιγμή

Ο Κώστας Γαβρόγλου θέλει να εντάξει την «Σχολή Καλών Τεχνών» της Τήνου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Πρότεινε να γίνουν άμεσα οι συνεννοήσεις για να υπάρξει κοινή πρόταση Σχολής και Πανεπιστημίου

gavroglou_14
Σύσκεψη για την ένταξη της «Σχολής Καλών Τεχνών» της Τήνου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μετά την απόφαση της Συγκλήτου που προτείνει την ίδρυση Σχολής Καλών Τεχνών, πραγματοποίησε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, Νίκος Μανιός, Αντώνης Συρίγος και ο Δημήτρης Σεβαστάκης καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αδελφότητας Τηνίων, ο Αντιπρύτανης του Παν/μίου Αιγαίου Δημήτριος Παπαγεωργίου, καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο Διευθυντής της «Σχολής Καλών Τεχνών» Τήνου Λεωνίδας Χαλεπάς, ο Δήμαρχος Τήνου Γιάννης Σιώτος, και εκπρόσωποι φορέων της Τήνου.

Ο κ. Γαβρόγλου πρότεινε να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες συνεννοήσεις ανάμεσα στους διδάσκοντες της Σχολής Καλών Τεχνών της Τήνου, με καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου ώστε να προχωρήσουν σε κοινή πρόταση για την ένταξη της Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με αμιγώς ακαδημαϊκά κριτήρια και με την ανάλογη διαμόρφωση του προγράμματος σπουδών της Σχολής ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις αναβάθμισής της και ταυτόχρονα να διαφυλαχτεί και η φυσιογνωμία της. Όπως είπε ο Κ. Γαβρόγλου, η πρόταση αυτή θα πρέπει να παρουσιαστεί στην τοπική κοινωνία, όπως έχει γίνει για όλες τις σημαντικές αποφάσεις που έχει πάρει η Σχολή.

Η πρόταση του υπουργού Παιδείας έγινε δεκτή από όλους τους παρευρισκόμενους.

Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε : «Η συγκυρία διεξαγωγής της συζήτησης για το μέλλον της Σχολής είναι πάρα πολύ θετική δεδομένου ότι υπάρχουν οι εξής ευνοϊκές συνθήκες: Πρώτον, υπάρχει ένας νέος ακαδημαϊκός χάρτης των Πανεπιστημίων μας στη χώρα, δεύτερον υπάρχει η συμφωνία των διδασκόντων στη Σχολή για να υλοποιηθεί το επόμενο βήμα με ακαδημαϊκά κριτήρια, τρίτον έχουμε τη συναίνεση του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την ένταξη της Σχολής Καλών Τεχνών σε αυτό, τέταρτον υπάρχει ομόθυμη στήριξη του καλλιτεχνικού κλάδου για την ένταξη της Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τέλος υπάρχει η συναίνεση των τοπικών παραγόντων της Τήνου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης