Καιρός: Με ζέστη οι Πανελλαδικές - Σαββατοκύριακο με 37άρια

Καιρός: Με ζέστη οι Πανελλαδικές - Σαββατοκύριακο με 37άρια

Ο καιρός για το Σαββατοκύριακο «μυρίζει» καλοκαίρι! Ο πρώτος καύσωνας είναι προ των πυλών - Δείτε τους αναλυτικούς χάρτες από την ΕΜΥ

summer_paralia
Στα ύψη ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο. Οι υποψήφιοι που μπήκαν σήμερα στη μάχη των Πανελλαδικών 2019 με ζέστη, το Σαββατοκύριακο θα αντιμετωπίσουν άλλο ένα «καυτό» κύμα με 37άρια και ήλιο. 

Η μέγιστη θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές της χώρας, ενώ η απολύτως μέγιστη αναμένεται να είναι οι 37 βαθμοί στην Κεντρική Μακεδονία, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ανάλογα υψηλές θα είναι οι τιμές της θερμοκρασίας και την Κυριακή, οπότε αναμένεται άνοδος και στα δυτικά της χώρας.

Αναλυτικότερα, το Σάββατο αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις τις θερμές ώρες τη ημέρας, κατά κύριο λόγο στα ορεινά, όπου και υπάρχει πιθανότητα για σύντομες τοπικές βροχές. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα των ηπειρωτικών θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θεσσαλία από 18 έως 37, στη Θράκη από 19 έως 33, στα δυτικά ηπειρωτικά από 17 έως 31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 34, στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 32 και στην Κρήτη από 15 έως 29.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα γίνουν βόρειοι και βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά το μεσημέρι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς.

Κλείσιμο
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια, με τοπικές μόνο νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς.



Καλοκαιρινό το Σαββατοκύριακο

 Ο καιρός για το Σαββατοκύριακο «μυρίζει» καλοκαίρι! Ο πρώτος καύσωνας είναι προ των πυλών, με τα πρώτα 35άρια να κάνουν την εμφάνισή τους, ενώ θα υπάρξουν και περιοχές που το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Έπειτα από μια εβδομάδα έντονης κακοκαιρίας και την έκδοση έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία - παρόλο που διανύουμε τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου -  ο καιρός βελτιώνεται από σήμερα Παρασκευή, με το Σαββατοκύριακο να μας υποδέχεται με ήλιο και υψηλές θερμοκρασίες. 

Σύμφωνα με την επίσημη πρόβλεψη από την ΕΜΥ, για το Σάββατο και την Κυριακή προβλέπεται: 

 Η πρόβλεψη για το Σάββατο - Στα ύψη ο υδράργυρος

Γενικά αίθριος ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς.
ellada_sk1


ellada_temp1

ΚΥΡΙΑΚΗ 09-06-2019

Αρχικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά από τις μεσημβρινές θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

ellada_sk2

ellada_temp2
Το σκηνικό του καιρού δεν δείχνει να αλλάζει και από το ξεκίνημα της ερχόμενης εβδομάδας. 

Αναλυτικά, προβλέπεται: 

ΔΕΥΤΕΡΑ 10-06-2019

Στα βόρεια παροδικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΤΡΙΤΗ 11-06-2019

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης