Κουκουλοφόροι διέλυσαν τη συγκέντρωση κατοίκων και επαγγελματιών τωνΕξαρχείων που διαμαρτύρονταν για την
κατάσταση βίας και ανομίας που επικρατεί στην περιοχή.
Η συγκέντρωση βρισκόταν σε εξέλιξη, παρουσία μάλιστα του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη και του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, όταν ομάδα περίπου δεκαπέντε κουκολοφόρων που εμφανίσθηκαν από τα στενά των Εξαρχείων άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και να πετούν νεράντζια στο πλήθος. Το αποτέλεσμα ήταν οι συγκεντρωμένοι να αποχωρήσουν.
Την ίδια ώρα, είχαν ξεσπάσειεπεισόδια με μολότοφ, χημικά και πετροπόλεμο στην Πατησίων, όπου ομάδα περίπου αντιεξουσιαστών έκαναν αντισυγκέντρωση, με αφορμή τόσο τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων και των επαγγελματιών, όσο και της πρωινής επιχείρησης - σκούπα της ΕΛΑΣ.
Οι διαμαρτυρόμενοι στα Εξάρχεια, απέκλεισαν συμβολικά την κυκλοφορία στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου.
Όπως έχουν αναφέρει στο κάλεσμά τους, κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής οδηγούνται σε μαζική αντίδραση για πρώτη φορά έπειτα από δέκα χρόνια για την εγκληματικότητα και τη διακίνηση ναρκωτικών στην υποβαθμισμένη γειτονιά και καταγγέλλουν την «σκανδαλώδη αδιαφορία της πολιτείας» για την «αφόρητη καθημερινότητά» τους.
«Από το πρωί που ερχόμαστε στο γραφείο μας δεν ξέρουμε τι θα συναντήσουμε. Έχει διαλυθεί η πολυκατοικία μας τρεις φορές(...) Τα βράδια, υπάρχουν πολλές γυναίκες στα γραφεία, που φεύγουν δυο-δυο, τρεις-τρεις τρομοκρατημένες», δηλώνει κάτοικος των Εξαρχείων.
Κλείσιμο
«Τα Εξάρχεια καταστρέφονται.... Η Πολιτεία μας έχει εγκαταλείψει. Η κατάσταση στην περιοχή μας είναι χειρότερη από ποτέ. Ζητάμε το αυτονόητο για εμάς και τα παιδιά μας. Μία περιοχή, όπως όλες οι άλλες της Αθήνας. Μία περιοχή που θα μπορούμε να ζούμε ειρηνικά, χωρίς βία, εγκληματικότητα και ναρκωτικά», αναφέρει μεταξύ άλλων το ψήφισμα των κατοίκων.
Ο Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος της BC Partners, βασικού μετόχου του Ομίλου Alphabet Education στον οποίον ανήκουν το Keele University Greece, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και η ΑΚΜΗ, μίλησε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τονίζοντας ότι επιθυμούν να προσφέρουν σε κάθε φοιτητή βιώσιμες, μεταβιβάσιμες δεξιότητες για να εξελιχθεί σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς.
Η ιστορική πόλη των Δελφών βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο ενός διαλόγου που ξεπερνά τα όρια μιας διοργάνωσης και αγγίζει τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, συγκεντρώνοντας κορυφαίες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.