Αυλωνίτης στο ΘΕΜΑ 104,6: Τσιμπημένες οι τιμές για το σαρακοστιανό τραπέζι - Από 60 έως 130 ευρώ το κόστος

Αυλωνίτης στο ΘΕΜΑ 104,6: Τσιμπημένες οι τιμές για το σαρακοστιανό τραπέζι - Από 60 έως 130 ευρώ το κόστος

«Η μεγαλύτερη άνοδος στις τιμές αφορά κάποια οπωροκηπευτικά προϊόντα», επισημαίνει ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή και Εμπορίου - Τα κρεμμύδια έχουν αυξηθεί 100% και οι πατάτες 50%

dim12
«Ο μέσος όρος ενός σαρακοστιανού τραπεζιού για μία οικογένεια θα κοστίσει από 60 έως 130 ευρώ» δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 και την εκπομπή της Ελένης Γκρήγκοβιτς ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή και Εμπορίου, Δημήτρης Αυλωνίτης.

«Στα σαρακοστιανά είδη η άνοδος των τιμών είναι σαφώς μικρότερη. Πρέπει να τονίσουμε ότι υπάρχει μεγάλο εύρος τιμών. Ο μέσος όρος ενός σαρακοστιανού τραπεζιού για μία οικογένεια είναι 60 ευρώ, μπορεί όμως ο καταναλωτής με μία έρευνα αγοράς να ρίξει αυτήν την τιμή στα 30 ευρώ, αλλά μπορεί να φτάσει τα 100-130 ευρώ», δήλωσε ο κ. Αυλωνίτης.

Όπως εκτίμησε, «η τιμή της λαγάνας θα κυμανθεί στα 2,5 - 3 ευρώ ενώ στα νηστίσιμα προϊόντα η άνοδος των τιμών είναι ελεγχόμενη».

Παράλληλα, ο κ. Αυλωνίτης τόνισε ότι «η μεγαλύτερη άνοδος στις τιμές αφορά κάποια οπωροκηπευτικά προϊόντα, η οποία δεν συνδέεται με το σαρακοστιανό τραπέζι, συνδέεται με την κακοκαιρία που έπληξε μεγάλο μέρος της χώρας. Η κακοκαιρία είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η προσφορά και να αυξηθούν οι τιμές».

Χαρακτηριστικό της ανόδου στα οπωροκηπευτικά προϊόντα είναι ότι οι πατάτες έχουν υποστεί άνοδο 50%, ενώ τα κρεμμύδια 100%.

Κλείσιμο
Τέλος, ο κ. Αυλωνίτης συνέστησε στους καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς και να παρατηρούν τις σημάνσεις των προϊόντων.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης