Αποφυλακίστηκε η 53χρονη καθαρίστρια που πλαστογράφησε το απολυτήριο Δημοτικού

ka8aristria_arthro

Μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στον Άρειο Πάγο -«Δεν ήθελα να ζήσουν τα παιδιά μου αυτά που έζησα εγώ» , δήλωσε  -  Ικανοποιημένoι δηλώνουν ο δικηγόρος της 53χρονης και η κόρη της - Το χρονικό της υπόθεσης

Αποφυλακίστηκε μετά από απόφαση που έλαβε το πρωί το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, η 53χρονη καθαρίστρια που είχε συγκινήσει το πανελλήνιο. 

Πρόκειται για την υπόθεση που έχει απασχολήσει εκτενώς τα ΜΜΕ και αφορά την καταδίκη σε 10ετη φυλάκιση της 53χρονης γυναίκας επειδή πριν από χρόνια πλαστογράφησε το Απολυτήριο Δημοτικού, προκειμένου να καταφέρει να βρει δουλειά.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, η γυναίκα αποφυλακίστηκε  για λόγους υγείας, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο.

Υπενθυμίζεται ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, η οποία ζήτησε να της διαβιβαστεί η επίμαχη απόφαση προκειμένου να εξεταστεί εάν συντρέχουν λόγοι πειθαρχικού ελέγχου των δικαστών που την εξέδωσαν.

«Δεν ήθελα να ζήσουν τα παιδιά μου αυτά που έζησα εγώ»

«Το έκανα για τα παιδιά μου, δεν ήθελα να μεγαλώσουν σε ίδρυμα», τόνισε στον ΣΚΑΪ η 53χρονη καθαρίστρια.

«Δεν ήθελα να ζήσουν τα παιδιά μου αυτά που έζησα εγώ», υπογράμμισε η 53χρονη Δήμητρα προσθέτοντας παράλληλα ότι ήταν σοκαριστικό και επίπονο αυτό που πέρασε. 

«Από 6 χρονών μεγάλωσα στο Χατζηκυριάκειο στον Πειραιά. Έφυγα 11 χρονών πήγα στον Βόλο στους παππούδες μας, από μικρή άρχισα να δουλεύω. Παντρεύτηκα αλλά αντιμετωπίζαμε δυσκολίες με τον άνδρα μου γιατί δεν είχαμε δουλειά. Ερχόταν η πρόνοια στο σπίτι και φοβήθηκα μην μου πάρουν τα παιδιά», είπε. 

Πρόσθεσε ότι η πρόνοια της είπε να κάνει τα χαρτιά της στο δημόσιο για να μην μπουν τα παιδιά της στο ορφανοτροφείο. 

Τόνισε ότι πριν μπει στην φυλακή φρόντισε να πάρει το απολυτήριο του δημοτικού και κάνει έκκληση  να βρεθεί μια θέση γι' αυτή τώρα στο δημόσιο.

Ικανοποιημένοι, με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, δηλώνουν ο δικηγόρος της καθαρίστριας, αλλά και η κόρη της.

O δικηγόρος, Γιώργος Σινέλης, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι και ο 'Αρειος Πάγος θα κάνει δεκτή και την αναίρεση που έχει ασκηθεί. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «κατά την άποψη του ίδιου δεν υφίσταται απάτη, καθώς έχει παραγραφεί, αφού τελέσθηκε εν έτη 1997 και δεν είναι δυνατό να τελείται η απάτη δια παραλήψεως» . Μιλώντας για το ζήτημα της πλαστογράφησης, υποστήριξε σε δήλωση του ότι: «H νόθευση εγγράφου αφορούσε το πλαστό πτυχίο, δηλαδή κατηγορήθηκε ότι την 5η δημοτικού την έκανε ΣΤ' δημοτικού, αλλά παρείχε τις υπηρεσίες της. Και κατά την άποψή μου, υπήρξε ισάξια αντιπαροχή στις υπηρεσίες και αυτό δεν επηρέασε την παροχή της υπηρεσίας, καθώς ήταν καθαρίστρια. 'Αρα δεν έπαιζε κανένα ρόλο η 5η ή η ΣΤ' δημοτικού στην παροχή της υπηρεσίας». Από την πλευρά της, η κόρης της καθαρίστριας, Νίκη Τσιαντάκη, δήλωσε ευχαριστημένη από την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά και του κόσμου που συμπαραστάθηκε στην οικογένειά της, για να προσθέσει πως ανυπομονεί να δει από κοντά τη μητέρα της.

Μιλώντας στο protothema.gr, η Νίκη Τσιαντάκη είπε τα εξής: «Ευχαριστώ πάρα πολύ όλο τον κόσμο που ήταν στο πλευρό της. Ευχαριστώ την ελληνική δικαιοσύνη που είδε ότι ήταν αδικία αυτό που έγινε στο πρόσωπο της μαμάς μου. Η μαμά μου δούλευε όλα αυτά τα χρόνια, πρόσφερε στην οικογένειά της, εμάς τα παιδιά της, ώστε να γίνουμε άξιοι άνθρωποι στην κοινωνία. Ό,τι είμαστε αυτή τη στιγμή, το οφείλουμε στη μητέρα μας. Θέλω να τη δω, να την αγκαλιάσω και να περάσω τος γιορτές μαζί της. Το παιδί μου ρωτάει συνέχεια για τη γιαγιά του, έχουμε πολλές μέρες να κοιμηθούμε γιατί όλη αυτή η κατάσταση μας ταλαιπώρησε όλους. Μίλησα με τη μητέρα μου, έχει μεγάλη αγωνία και την περιμένουμε να την αγκαλιάσουμε»

Η κόρη της 63χρονης μαζί με την μητέρα του άνδρα της

photo_kori
Η δύσκολη ζωή της 53χρονης και το χρονικό της υπόθεσης


Η καθαρίστρια που εργαζόταν σε σχολείο του Βόλου, είχε παραποιήσει το απολυτήριο δημοτικού ενώ είχε φτάσει μόνο μέχρι την Έ Τάξη, για να διοριστεί στο δημόσιο. Το Εφετείο Λάρισας την καταδίκασε σε 10 χρόνια κάθειρξη για πλαστογραφία και απάτη.

Σε ηλικία έντεκα ετών ένα από τα εννέα παιδιά πολύτεκνης οικογένειας, που έχουν διασκορπιστεί σε ιδρύματα, φεύγει από το Χατζηκυριάκειο ορφανοτροφείο και πηγαίνει στο Βόλο προκειμένου να μεγαλώσει δίπλα στον παππού και τη γιαγιά του. Πριν καλά καλά ενηλικιωθεί, παντρεύεται τον αγαπημένο της. Τα προβληματικά χρόνια της εφηβείας της θα της στερήσουν τη δυνατότητα να τελειώσει ακόμη και το δημοτικό, σταματώντας στην πέμπτη τάξη.

Μερικά χρόνια μετά, το κορίτσι, που έχει γίνει πια μια ώριμη γυναίκα, επιστρέφει στο σχολείο όπου φοιτούσε για να πάρει ένα πιστοποιητικό. Καταθέτει το έγγραφο σε διαγωνισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού σε θέση καθαρίστριας ενός κρατικού παιδικού σταθμού. Για να καλύψει τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού, παραποιεί το πιστοποιητικό, το οποίο έγραφε πως είχε φοιτήσει στην Ε' τάξη και το αλλάζει σε ΣΤ΄ τάξη. Η αρμόδια επιτροπή και το τότε διοικητικό συμβούλιο του σταθμού δεν αντιλαμβάνονται την πλαστογραφία και τη διορίζουν το 1996.

Επί είκοσι χρόνια η γυναίκα πηγαίνει καθημερινά στην εργασία της και ανταποκρίνεται στα δύσκολα καθήκοντα της καθαρίστριας. Μέχρι που η πλαστογράφηση του πιστοποιητικού γίνεται αντιληπτή. Η καθαρίστρια κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και το 2016 καταδικάζεται σε 15 χρόνια κάθειρξη για πλαστρογραφία και απάτη με αναστέλλουσα δύναμη στη έφεση. Δύο χρόνια η υπόθεση εξετάζεται από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας. «Ήμουν σε απελπιστική κατάσταση. Δεν γνώριζα πως αυτό που έκανα ήταν τόσο επιβαρυντικό. Εγώ το έκανα το παραδέχομαι όμως δεν μπορώ να το πάρω πίσω. Ζητάω από το δικαστήριο μια δεύτερη ευκαιρία» θα πει στην απολογια τη η γυναίκα, ενώ θα επικαλεστεί τα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα που αντιμετώπιζε εκείνη την περίοδο, οπότε και πίστευε ότι ο διορισμός της θα της έδινε μια λύση.

Οι ισχυρισμοί της καθαρίστριας δεν θα συγκινήσουν το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας που θα την καταδικάσει σε ποινή κάθειρξης 10 ετών. Από τις 5 Νοεμβρίου η 53χρονη πια καθαρίστρια εκτίει την ποινή της στις φυλακές της Θήβας. «Σαν πολίτης ντρέπομαι, το βράδυ δεν κοιμήθηκα. Δεν ξέρω αν ο εφέτης κακουργημάτων που την καταδίκασε, κοιμήθηκε, αλλά αυτή η απόφαση συνιστά κοινωνική ντροπή» θα δηλώσει ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης Θανάσης Διαμαντόπουλος σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ακαδημαϊκών, βουλευτών και απλών πολιτών έξω από τη Βουλή. Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «φονιάδες έξω - καθαρίστριες μέσα (νόμος Παρασκευόπουλου)».

Η καταδίκη σε δεκαετή κάθειρξη μιας καθαρίστριας επειδή πλαστογράφησε πτυχίο της Ε΄δημοτικού για να βρει δουλειά, προκάλεσε εύλογα θύελλα αντιδράσεων. Με παρέμβαση η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ζήτησε την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα άσκησης αναίρεσης στην απόφαση που έστειλε στη φυλακή την 53χρονη, καθώς και αντίγραφο της δικογραφίας για να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που εξέδωσαν την απόφαση. Ο δικηγόρος της καθαρίστριας Γιώργος Σινέλης κατέθεσε στον Άρειο Πάγο αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής, η οποία έγινε σήμερα δεκτή.

ΣΧΟΛΙΑ (86)

μια φορα θυμαμαι

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΕΚΛΟΒΙΔΩΜΕΝΟΥΣ ΠΧ ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΤΕ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΚΑΦΕΝΕΔΑΚΙ ΠΟΥ ΕΠΙΝΑΝ ΤΑ ΟΥΖΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ Κ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΥ Η ΟΥΡΑ ΗΤΑΝ 180 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ ... ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΡΙΧΝΩ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ Η ΖΥΓΑΡΙΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΦΑΓΩΝ....ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΟΦΟΝΙΑΔΟΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΞΩ ΟΚ;;;;

Πολλές φορές θυμάμαι

Υπάλληλος στο δημόσιο κάθε μέρα την κοπανούσα απο την εργασία με άλλους συναδέλφους, πηγαίναμε και λουφάραμε σε συνεργεία αυτοκινήτων γνωστών μας, εν τω μεταξύ άρχισαν να μας καρφώνουν οι πολίτες, ο κάτοχος της τοπικής εφημερίδας όλη μέρα μας έψαχνε με το ποδήλατο να μας τραβήξει φωτογραφία την στιγμή που κάναμε το αδίκημα!

τελο

Θα έπρεπε να μπουν φυλακή ισόβια αυτοί που νομοθέτησαν τον ΜΗ έλεγχο του απολυτηρίου να τον κάνουμε μετά από 20 χρόνια και βάλε. Τα πασοκονούδια να μπουν στην φυλακή που δεν έλεγξαν το πτυχίο της τόσα χρόνια και τώρα κουνάνε το δάχτυλο οι κακοποιοί. Ο έλεγχος του πτυχίου της έπρεπε να γίνει ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ την ημέρα που το κατέθεσε. Και θέλουν και να κυβερνήσουν με τέτοια μυαλά.

Γανυμήδης

Η 53χρονη προλετάρια είναι θύμα αναχρονιστικών κριτηρίων πρόσληψης ανειδίκευτων εργατών στο δημόσιο, διότι το σφουγγάρισμα πατωμάτων και αποχωρητηρίων δεν χρειάζεται κανένα πτυχίο, σε ένα κράτος δικαίου πρέπει να δίνονται ίσες ευκαιρίες στους ανειδίκευτους εργάτες για την επιβιώση! Με την εργασία της δεν έθεσε κανέναν πολίτη σε κίνδυνο! Η κυρία εργάστηκε 20 χρόνια στο δημόσιο, άρα δικαιούται όλα τα συντάξιμα! Αν θέλουν να διορθώσουν την κοινωνία, ας αρχίσουν να τιμωρούν πρώτα τους δυνατούς!

συγχαρητηρια

Αλλη μια απατεωνισσα δικαιωθηκε! Οι νομοι ισχυουν για ολους εξαιρουνται καθαριστριες ΕΚΑΒΙΤΕΣ κ.λ.π Σιγα μην γινουμε ποτε κανονικη χωρα.

Καθαριστιριοκρατία

Σημείο των καιρών η ηρωοποίηση κάθε τι αδύναμου στα πλαίσιο του white man's guilt. Εμμονή της Ελληνικής κυβέρνησης και των σύγχρονων σοφιστών με καθαρίστριες και LGBΜΚΟRTIPASDFGMKOMKO δικαιολογόντας κάθε παρανομία στα πλαίσια τις χρονιας κοινωνικής "αδικίας". Για το παρόμοιο θέμα με τον επι 27 χρόνια οδηγό ΕΚΑΒ που πλαστογράφησε πτυχίο γυμνασίου και είναι κανα χρονάκι τώρα στην φυλακή δεν παρατηρώ καμιά ευαισθητοποίηση από κυβέρνηση,κανάλια και τους ταχα διανοούμενους σοφιστές. Ο κύριος καθηγητής χάνει τον ύπνο του κάνα χρόνο για τον οδηγό του ΕΚΑΒ ; Μαλλον καλά να παθεί ο οδηγός του ΕΚΑΒ να μάθει να είναι άντρας και να μην έχει γενηθεί γυναίκα. Ντροπή στην μάνα του και τον πατέρα του που βγάλανε αγοράκι αντί για κοριτσάκι και δεν τον ωθήσανε να γίνει καθαρίστρια η έστω ομοφιλόφιλος. Κατα τα άλλα έχουμε Πατριαρχία , ε;

ΠΑΠΑΤΡΕΧΑΣ

Να της πει καποιος οτι αυτο που εκανε ειναι απατη και οτι με αυτο τον τροπο εφαγε τη θεση μιας αλλης που μπορει να την ειχε περισσοτερο αναγκη. Αρα καλα θα κανει να το βουλωσει και να εξαφανισθει.Δεν τρωμε ολοι κουτοχορτο.Ευκαιρια τωρα να βγουν εξω και αλλοι ποιος ξερει ποσοι απατεωνες.

Ff

Στην Ελλάδα γενικά είμαστε των άκρων (δηλαδή άλλα αντί άλλων).'Η θα υπάρχουν υπερβολικές ποινές για κάποια παραπτώματα 'η μηδαμινές για τα ίδια και χειρότερα Ποινή λογικη δεν υπάρχει.Οσο για την συγκεκριμένη κυρία μπορεί να την δούμε και ευρωβουλευτή.

Αγ. Πα.

Ο Μπεος πληρωσε τους δικηγορους της καθαριστριας!

10 ΧΡΟΝΙΑ...

....για πλαστό απολυτήριο. Πόσα χρόνια για πλαστογράφηση ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ;

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΠΟΙΝΗ ΕΙΝΑΙ...

ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΜΕ ΑΝΑΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΤΟΥ ΜΑΔΟΥΡΟ!

Νικ

Τεραστια επιτυχια με το δεδικασμενο που θα προκυψει θα σωθει πολυς κοσμος που επεσε στην παρανομια χωρις να το θελει

Ε κοψ' το δουλεμα!

Όλοι αυτοί που πλαστογράφησαν το έκαναν με τη θέληση τους!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Οι οδοντίατροι διεκδικούν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ - Μετ’ εμποδίων οι διαπραγματεύσεις

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία ζητά την στήριξη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών υποθέσεων της Βουλής - Διαβεβαιώσεις πως θα βηθήσει, έδωσε ο Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Αντιπρόεδρος Α’ της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, κ. Δημήτριος Καιρίδης