Λάρισα: Βγαίνει από τη φυλακή η καθαρίστρια που πλαστογράφησε το απολυτήριο Δημοτικού

cleaners_arthro

Με απόφαση δικαστηρίου, αποφυλακίζεται για λόγους υγείας μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στον Άρειο Πάγο - Ικανοποιημένoι δηλώνουν ο δικηγόρος της 53χρονης και η κόρη της - Το χρονικό της υπόθεσης που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων

Αναστέλλεται η απόφαση προφυλάκισης της 53χρονης καθαρίστριας που είχε συγκινήσει το πανελλήνιο, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε πριν από λίγο το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

Πρόκειται για την υπόθεση που έχει απασχολήσει εκτενώς τα ΜΜΕ και αφορά την καταδίκη σε 10ετη φυλάκιση της 53χρονης γυναίκας επειδή πριν από χρόνια πλαστογράφησε το Απολυτήριο Δημοτικού, προκειμένου να καταφέρει να βρει δουλειά.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, η γυναίκα θα αποφυλακιστεί για λόγους υγείας, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο.

Υπενθυμίζεται ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, η οποία ζήτησε να της διαβιβαστεί η επίμαχη απόφαση προκειμένου να εξεταστεί εάν συντρέχουν λόγοι πειθαρχικού ελέγχου των δικαστών που την εξέδωσαν.

Ικανοποιημένοι, με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, δηλώνουν ο δικηγόρος της καθαρίστριας, αλλά και η κόρη της.

O δικηγόρος, Γιώργος Σινέλης, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι και ο 'Αρειος Πάγος θα κάνει δεκτή και την αναίρεση που έχει ασκηθεί. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «κατά την άποψη του ίδιου δεν υφίσταται απάτη, καθώς έχει παραγραφεί, αφού τελέσθηκε εν έτη 1997 και δεν είναι δυνατό να τελείται η απάτη δια παραλήψεως» . Μιλώντας για το ζήτημα της πλαστογράφησης, υποστήριξε σε δήλωση του ότι: «H νόθευση εγγράφου αφορούσε το πλαστό πτυχίο, δηλαδή κατηγορήθηκε ότι την 5η δημοτικού την έκανε ΣΤ' δημοτικού, αλλά παρείχε τις υπηρεσίες της. Και κατά την άποψή μου, υπήρξε ισάξια αντιπαροχή στις υπηρεσίες και αυτό δεν επηρέασε την παροχή της υπηρεσίας, καθώς ήταν καθαρίστρια. 'Αρα δεν έπαιζε κανένα ρόλο η 5η ή η ΣΤ' δημοτικού στην παροχή της υπηρεσίας». Από την πλευρά της, η κόρης της καθαρίστριας, Νίκη Τσιαντάκη, δήλωσε ευχαριστημένη από την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά και του κόσμου που συμπαραστάθηκε στην οικογένειά της, για να προσθέσει πως ανυπομονεί να δει από κοντά τη μητέρα της.

Μιλώντας στο protothema.gr, η Νίκη Τσιαντάκη είπε τα εξής: «Ευχαριστώ πάρα πολύ όλο τον κόσμο που ήταν στο πλευρό της. Ευχαριστώ την ελληνική δικαιοσύνη που είδε ότι ήταν αδικία αυτό που έγινε στο πρόσωπο της μαμάς μου. Η μαμά μου δούλευε όλα αυτά τα χρόνια, πρόσφερε στην οικογένειά της, εμάς τα παιδιά της, ώστε να γίνουμε άξιοι άνθρωποι στην κοινωνία. Ό,τι είμαστε αυτή τη στιγμή, το οφείλουμε στη μητέρα μας. Θέλω να τη δω, να την αγκαλιάσω και να περάσω τος γιορτές μαζί της. Το παιδί μου ρωτάει συνέχεια για τη γιαγιά του, έχουμε πολλές μέρες να κοιμηθούμε γιατί όλη αυτή η κατάσταση μας ταλαιπώρησε όλους. Μίλησα με τη μητέρα μου, έχει μεγάλη αγωνία και την περιμένουμε να την αγκαλιάσουμε»

Η κόρη της 63χρονης μαζί με την μητέρα του άνδρα της

photo_kori
Η δύσκολη ζωή της 53χρονης και το χρονικό της υπόθεσης


Η καθαρίστρια που εργαζόταν σε σχολείο του Βόλου, είχε παραποιήσει το απολυτήριο δημοτικού ενώ είχε φτάσει μόνο μέχρι την Έ Τάξη, για να διοριστεί στο δημόσιο. Το Εφετείο Λάρισας την καταδίκασε σε 10 χρόνια κάθειρξη για πλαστογραφία και απάτη.

Σε ηλικία έντεκα ετών ένα από τα εννέα παιδιά πολύτεκνης οικογένειας, που έχουν διασκορπιστεί σε ιδρύματα, φεύγει από το Χατζηκυριάκειο ορφανοτροφείο και πηγαίνει στο Βόλο προκειμένου να μεγαλώσει δίπλα στον παππού και τη γιαγιά του. Πριν καλά καλά ενηλικιωθεί, παντρεύεται τον αγαπημένο της. Τα προβληματικά χρόνια της εφηβείας της θα της στερήσουν τη δυνατότητα να τελειώσει ακόμη και το δημοτικό, σταματώντας στην πέμπτη τάξη.

Μερικά χρόνια μετά, το κορίτσι, που έχει γίνει πια μια ώριμη γυναίκα, επιστρέφει στο σχολείο όπου φοιτούσε για να πάρει ένα πιστοποιητικό. Καταθέτει το έγγραφο σε διαγωνισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού σε θέση καθαρίστριας ενός κρατικού παιδικού σταθμού. Για να καλύψει τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού, παραποιεί το πιστοποιητικό, το οποίο έγραφε πως είχε φοιτήσει στην Ε' τάξη και το αλλάζει σε ΣΤ΄ τάξη. Η αρμόδια επιτροπή και το τότε διοικητικό συμβούλιο του σταθμού δεν αντιλαμβάνονται την πλαστογραφία και τη διορίζουν το 1996.

Επί είκοσι χρόνια η γυναίκα πηγαίνει καθημερινά στην εργασία της και ανταποκρίνεται στα δύσκολα καθήκοντα της καθαρίστριας. Μέχρι που η πλαστογράφηση του πιστοποιητικού γίνεται αντιληπτή. Η καθαρίστρια κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και το 2016 καταδικάζεται σε 15 χρόνια κάθειρξη για πλαστρογραφία και απάτη με αναστέλλουσα δύναμη στη έφεση. Δύο χρόνια η υπόθεση εξετάζεται από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας. «Ήμουν σε απελπιστική κατάσταση. Δεν γνώριζα πως αυτό που έκανα ήταν τόσο επιβαρυντικό. Εγώ το έκανα το παραδέχομαι όμως δεν μπορώ να το πάρω πίσω. Ζητάω από το δικαστήριο μια δεύτερη ευκαιρία» θα πει στην απολογια τη η γυναίκα, ενώ θα επικαλεστεί τα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα που αντιμετώπιζε εκείνη την περίοδο, οπότε και πίστευε ότι ο διορισμός της θα της έδινε μια λύση.

Οι ισχυρισμοί της καθαρίστριας δεν θα συγκινήσουν το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας που θα την καταδικάσει σε ποινή κάθειρξης 10 ετών. Από τις 5 Νοεμβρίου η 53χρονη πια καθαρίστρια εκτίει την ποινή της στις φυλακές της Θήβας. «Σαν πολίτης ντρέπομαι, το βράδυ δεν κοιμήθηκα. Δεν ξέρω αν ο εφέτης κακουργημάτων που την καταδίκασε, κοιμήθηκε, αλλά αυτή η απόφαση συνιστά κοινωνική ντροπή» θα δηλώσει ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης Θανάσης Διαμαντόπουλος σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ακαδημαϊκών, βουλευτών και απλών πολιτών έξω από τη Βουλή. Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «φονιάδες έξω - καθαρίστριες μέσα (νόμος Παρασκευόπουλου)».

Η καταδίκη σε δεκαετή κάθειρξη μιας καθαρίστριας επειδή πλαστογράφησε πτυχίο της Ε΄δημοτικού για να βρει δουλειά, προκάλεσε εύλογα θύελλα αντιδράσεων. Με παρέμβαση η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ζήτησε την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα άσκησης αναίρεσης στην απόφαση που έστειλε στη φυλακή την 53χρονη, καθώς και αντίγραφο της δικογραφίας για να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που εξέδωσαν την απόφαση. Ο δικηγόρος της καθαρίστριας Γιώργος Σινέλης κατέθεσε στον Άρειο Πάγο αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής, η οποία έγινε σήμερα δεκτή.

ΣΧΟΛΙΑ (124)

παραβαση

η παρανομια ειναι παρανομια. αντι να πανε τη γυναικα φυλακη ομως μπορουν απλως να την διωξουν απο το δημοσιο και να της ζητησει αποζημιωση η επομενη στη σειρα καταταξης που θα ειχε μπει αν δεν πλαστογραφουσε το πτυχιο αυτη. αυτο ειναι το δικαιο νομιζω.

jony

Θα ήθελα να ξέρω την οικονομική, οικογενειακή κατάσταση του πρώτου επιλαχόντα του διαγωνισμού (αυτού που έφαγε τη θέση δηλαδή) όπως και αν δικαιούται να διεκδικήσει τα χρήματα που του στέρησε επί μία εικοσαετία. Συγνώμη, αλλά δεν είναι απλά τα πράγματα...

Nik

Η παράβαση είναι παράβαση και τιμωρείται. Αλλά σε αυτή τη χώρα, δυστυχώς μόνο οι κλέφτες και οι ψεύτες επιβιώνουν και επιβραβεύονται. Οι ειλικρινείς και οι έντιμοι "απλά" πληρώνουν τη νύφη!

chris

τελικα αυτο που εμαθα και απο αυτη την αποφαση ειναι οτι πρεπει νασαι παραβατης Χτισε στο δασος ,στη θαλασσα οπου γουσταρεις καποια στιγμη θα βρεις το δρομο σου//καταπατησε δασος για να κανεις μεγαλιτερη περουσια κατι θα βρεθει στο κτηματολογιο να ΣΕ σωση//πλαστογραφησε να δουλεψεις στο δημοσιο ,δες παλι καποιο καναλι θα σε σωσει???ΜΟΝΟ ΠΟΤΕ ΣΟΥ ΜΗΝ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΝΟΜΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟς ΘΑ ΣΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ και βεβαια με το παραμικρο θα σου ζηταει παραβολα,γρηγοροσημα κτλ τελικα τι χαλια εχει αυτη η δικαιοσυνη και γιατι κρατος πληρωνω χαρατσια

φωτης πραμαντα

οι ανθρωποι που ζουν σε κρατη με δημοκρατικα πολιτευματα εχουν πολιτικα ,ατομικα και κοινωνικα δικαιωματα ..(δηλ. να μορφωνονται, να εχουν περιθαλψη και να υπαρχει αντικειμενο εργασιας )σημερα κανενα απ' αυτα δεν ισχυει στη χωρα της φαιδρας πορτοκαλεας ..αφου οι πιο πολλοι δυσανασχετουν για το επικειμενο αποτελεσμα (θα μεινουν στα κρυα του λουτρου (,παμε κλπ ) θα πεσουν να καταβροχθησουν την καθαριστρια αυτη γιατι εκοψε το μελλον καποιων στο δημοσιο..ειστε για τα μπαζα εκει στο ραγιαδισταν ..οκ. κατακριτεο η πλαστογραφηση και πρεπει να υπαρχουν καποιες κυρωσεις ,αλλα σας εκλεψε το μελλον ????χαχαχα ειστε για γελια ανικανοι ελλαδιστανοι κοπροι του συστηματος ,που η μονο σας εγνοια ειναι ο κ@λοδιορισμος στο δημοσιο ...ρε τι καταντια ,τι ξεπεσμος της προσωπικοτητας τι ξεφτιλισμα ειναι αυτο?? με μια λεξη"' ντροπη "'απο σημερα το βραδακι πριν πεσετε για υπνο (τον πραγματικο γιατι ετσι κι αλλιως ολη μερα ειστε κοιμισμενοι)θα αθωωσετε τον εαυτο σας για την καταντια σας γιατι καποιος/α σας πηρε το ψωμι που δικαιουστε .ουστ αλλη μια φορα .....

Theo

Συμφωνω απολυτα.

Vasileios

Το πιο σωστό σχόλιο.

Dexter

Να ρωτησω μερικους/ες μασκοφορους εκδικητες και τιμητες των νομων και της ταξης που δικαζουν και καταδικαζουν στα σχολια. Οταν πατε και ψηφιζετε πολιτικους με πλαστα πτυχια ιατρικης, ψυχολογιας, νομικης επειδη μπορει και να βολεψουν κανεναν γιο η ανηψι, νιωθετε καλα? Οταν καθαριστριες αναλαμβανουν υπουργοι ή αποτυχημενες δηθεν ηθοποιοι και blogers με αγαπη στα βαμπιρ λαμβανουν εξουσια διαχειρισης δημοσιου χρηματος, αεργοι/ανεπροκοποι τυχοδιωκτες γινονται στρατηγικοι συμβουλοι, λαστιχαδες γινονται διευθυντες νοσοκομειων, γιατροι γραφουν πλαστες συνταγες εκαττομυριων Ευρω και τοοοοσα αλλα καλπικα ανθρωπαρια και απατεωνες τρωνε με χρυσα κουταλια, εσας σας ενοχλησε η καθαριστρια στον Βολο που πλαστογραφησε οτι τελειωσε το δημοτικο(!!!!!!!!!!) και ολα αυτα τα χρονια καθαριζε σκαλες και τουαλετες????????? Αυτη τουλαχιστον δουλευε για να ζει την οικογενεια της με αναπηριες και προβληματα. Δεν κοροιδευε τον κοσμο και ετρωγε εκατομμυρια. Ειστε το λιγοτεροι γελοιοι και υποκριτες! Ναι να τιμωρηθει αλλα η τιμωρια πρεπει να ειναι αναλογη της παρανομης πραξης και οχι αυτη η αποφαση-φαρσοκωμιδια. Αν η καθαριστρια εφαγε 10 χρονια καθειρξη (!!!!!!!!!) για πλαστογραφια μιας ταξης δημοτικου τοτε αυτοι που εφαγαν και ακομα τρωνε εκατονταδες εκατομμυρια και ξεπουλανε καθε μερα και απο ενα κομματι της ομορφης μας χωρας θα επρεπε ηδη να ειναι σε ειδικα δικαστηρια με την κατηγορια της εσχατης προδοσιας και ακολουθως στο αποσπασμα!!!!!!!!!

TG

Καλώς αποφυλακίστηκε, αλλά θα περίμενα να υπάρχει τουλάχιστον απόλυση από το Δημόσιο. Το πιο κουφό στο άρθρο είναι "Επί είκοσι χρόνια η γυναίκα πηγαίνει καθημερινά στην εργασία της και ανταποκρίνεται στα ΔΥΣΚΟΛΑ καθήκοντα της καθαρίστριας". Μας δουλεύετε ρε, έχετε δει καθαρίστριες Δήμου ή Δημοσίου εν ώρα εργασίας; Παιδική χαρά. Παρεμπιπτόντως, σε καμμιά χώρα της Ευρώπης δεν υπάρχουν Δημόσιοι υπάλληλοι καθαριστές/ριες. Όλες οι Δημόσιες υπηρεσίες χρησιμοποιούν ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού, που στοιχίζουν πολύ φθηνότερα από αραχτούς μονιμάδες.

D

Αν ήταν ένας γιατρός στην θέση της που δεν είχε ολοκληρώσει την ειδικότητα για πέντε μήνες και πλαστογράφησε τα χαρτιά του για να διοριστεί μετά από κάτι σοβαρό που του είχε τύχει; Εκεί φυσικά όλοι οι αριστεροί υποστηρικτές της της απατεωνισας πλην τίμιας καθαρίστριας θα του έδιναν και μια κλωτσιά να πάει πιο βαθιά. Δυστυχώς είμαστε στο έλεος όλων αυτών των ανθρώπων διότι το κράτος απλά δεν υπάρχει. Καμία νομική προστασία, καμία ευθύνη. Ότι του φανεί του Λωλοστεφανη.

Theo

Υπαρχει και η συζηγηση (βαρος) αδικηματων.

Μ

Ξέρετε τώρα! Πλαστογραφήστε χωρίς φόβο και αναστολές για να διοριστήτε. Αν είστε τυχεροί και δεν σας καταλάβουν δεν πειράζει! Αρκεί που δουλέψατε εξαπατώντας το κράτος και τους γύρω σας! Κερδίζουν οι τολμηροί και οι απατεώνες...

kokos

Αυτην την πάτησε γιατί δεν έκανε τα χαρτιά της για το να μπει στο ελληνικό κοινοβούλιο, από καθαρίστρια υφυπουργός..... ΛΑΙΚ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ . ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ ΑΛΕΞΗ ...!!! ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΜΙΛΗΣΕΣ ΜΕ ΚΛΙΝΤΟΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟ LOWER !!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης