Συνδιάσκεψη με αιχμή το εθνικό σχέδιο δράσης για την ελληνικότητα της Μακεδονίας

Palia_Vouli

Tην Α’ Εθνική Συνδιάσκεψη στην Παλαιά Βουλή στις 21, 22 και 23 Οκτωβρίου συγκαλεί η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία, με αιχμή το ζήτημα της ελληνικότητας της Μακεδονίας και όσα διαδραματίζονται στη χώρα μας, στα Βαλκάνια και στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων 

Η συνδιάσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο του αγώνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών προκειμένου αφενός να κατατεθούν προτάσεις με στόχο την εκπόνηση ενός εθνικού σχεδίου δράσης στον αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας που θα τεθεί υπό την έγκριση του Σώματος των συνέδρων-αντιπροσώπων-εκπροσώπων που έχουν προσκληθεί και θα συμμετέχουν και αφετέρου να προκύψει,μέσα από κρυστάλλινες και διαφανείς ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες ένας οργανωμένος και συντεταγμένος Ενιαίος Εθνικός Φορέας που θα συναποτελείται από Πρωτοβάθμιους, Δευτεροβάθμιους και Τριτοβάθμιους Φορείς αλλά και Ενώσεις Προσώπων, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του εθνικού αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης, τη δεύτερη ημέρα, 22 Οκτωβρίου, θα λάβει χώρα επιστημονική ημερίδα προσέγγισης της Συμφωνίας των Πρεσπών σε επίπεδο Ιστορικό, Γεωπολιτικό, Εκκλησιαστικό και Νομικό.
Η ημερίδα πλαισιώνεται από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς και επιστήμονες, αναλυτές, δημοσιογράφους εγνωσμένου κύρους, νομικούς που μάχονται εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, ιστορικοί και θεολόγοι -για το ζήτημα της Αρχ. Αχρίδος- και επιστήμονες που έχουν θέσει εαυτόν στην υπηρεσία του εθνικού αγώνα.
Ειδικότερα, ομιλητές είναι: ο καθηγητής Γεωπολιτικής Ιωάννης Μάζης, ο καθηγητής Γεώργιος Φίλης, ο καθηγητής Γεωπολιτικής Κωνσταντίνος Γρίβας, ο καθηγητής Ιστορίας Βασίλειος Κωνσταντινόπουλος, η δικηγόιρος-αρθρογράφος Αθηνά Κατσαφάδου, οι νομικοί Αναστάσιος Καραΐσκος, Αριάδνη Νούκα, Ιωάννης Μυταλούλης και η Ευαγγελία Κοζυράκη.
Η Συνδιάσκεψη θα ολοκληρωθεί με συνέντευξη Τύπου σε εγχώρια και διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης στις 23 Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Αχιλλέας

Παρακαλώ να δημοσιεύσετε αν θα μεταδοθεί η συνδιάσκεψη σε livestreaming.

Πολύ φιλότιμες οι προσπάθειες

της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας, αλλά έχω τη αίσθηση οτι είναι λίγες. Έχω την αίσθηση οτι ο Ελληνισμός της Διασποράς απέχει και έτσι αποδυναμώνονται οι προσπάθειες. Γιατί άραγε σιωπά η ομογένεια της Αμερικής και της Αυστραλίας ??? Γιατί σιωπά η Αρχιεπισκοπή της Αμερικής και η Αρχιεπισκοπή της Αυστραλίας ???

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

Πάντα οι κλέφτες ( Σκοπιανοί ) προηγούνται από την αστυνομία.

Πολύ ευχάριστη είδηση.

Φαίνεται οτι ο αγώνας δεν σταμάτησε στα συλλαλητήρια. Νομίζω οτι ο Ελληνισμός πρέπει να περάσει στην αντεπίθεση και να διεκδικήσει το Μοναστήρι και όλες τις κωμοπόλεις στη νότια περιοχή των Σκοπίων.

Το διαμαντένιο Στέμμα σου

Μην το ψάχνουμε. Όταν ο παπαδημούλης λέει ότι πρέπει να έχουμε από κοινού με τους monkeyDonski τον Λιμένα Θεσσαλονίκης, ψάχνεις να δείς αν γράφεται με ήτα το Γουδή...

Λευθέρης

Ετσι Μπράβο. Αποδείξτε ότι έχουν απομείνει Ελληνες που κατοικούν στην Πατρίδα. ΟΧΙ στην ΠΡΟΔΟΣΙΑ ..ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ενάντια στο ΞΕΠΟΎΛΗΜΑ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ για τριάντα αργύρια...

Πάνος

Θα καλέσουν μήπως και τον Μητσοτάκη ? Αν ναι, θα μιλήσουν σε ώτα μη ακουόντων.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης