Πορεία του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα με σύνθημα «έξω από το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί»

Πορεία του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα με σύνθημα «έξω από το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί»

Έκλεισε από νωρίς το απόγευμα η Σταδίου - Χιλιάδες πολίτες στο κέντρο της Αθήνας με βασικό μήνυμα «όχι στα χαράτσια και στις περικοπές, αυξήσεις στις συντάξεις – συμβάσεις κλαδικές»

IMG_4459
Με σύνθημα «έξω από το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί» και βασικό μήνυμα «μπροστά οι δικές μας ανάγκες - Χωρίς αναμονή οργανώνουμε την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΝΑΤΟ και ΕΕ» μέλη του ΠΑΜΕ, εργαζόμενοι και πολίτες πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, με προορισμό το Σύνταγμα. Στην πορεία μετείχαν χιλιάδες πολίτες.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν μέσω της οδού Σταδίου, στην οποία διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων. Λίγο πριν τις 8 το απόγευμα, η πορεία είχε πλησιάσει στην πλατεία Συντάγματος, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα όπως «Όχι στα χαράτσια και στις περικοπές, αυξήσεις στις συντάξεις – συμβάσεις κλαδικές», «751 βασικό μισθό τέρμα στη συναίνεση και το συμβιβασμό», «Εργάτη μη μειώνεις τις απαιτήσεις, στους ταξικούς αγώνες για νέες κατακτήσεις», «εχθροί δεν είναι οι γείτονες λαοί, είναι οι βάσεις και οι ΝΑΤΟικοί».

IMG_4461
IMG_4465

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στην Ομόνοια. Να πάρουμε όλοι τώρα θέσεις μάχης τόνισε στην ομιλία του ο Νίκος Παπαγεωργίου μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ. «Με την πρόταση του ΠΑΜΕ συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα. Με το πλαίσιό μας που, βρίσκεται απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων. Που βάζει στο στόχαστρο τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Που αναδεικνύει το σύνολο των αναγκών που πρέπει να διεκδικήσουμε. Γιατί τέτοιες ανάγκες δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από απατηλές προσδοκίες για καλυτέρευση της ζωής μας από μια δήθεν "δίκαιη ανάπτυξη"» τόνισε μεταξύ άλλων.

Νωρίτερα χαιρέτισαν η Άννα Πλιάτσικα μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και ο Θανάσης Καλαμπαλίκης πρόεδρος της ΟΒΣΑ.

Κλείσιμο
IMG_4468

«Κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς» τόνισε στον χαιρετισμό της η Ά. Πλιάτσικα προσθέτοντας ότι «από το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα των βρεφονηπιακών σταθμών έμειναν φέτος εκτός πάνω από 60.000 παιδιά - περισσότερα από πέρσι». Σημείωσε ότι «οι δε εξαγγελίες της Φωτίου για δημιουργία δήθεν 400 νέων παιδικών σταθμών το 2018 δεν είναι παρά επικοινωνιακή απάτη. Αναφερόμενη στους εργαζόμενους των δημοτικών παιδικών σταθμών η Άννα Πλιάτσικα σημείωσε ότι παλεύουν με την ανεργία κάθε χρόνο τονίζοντας ότι «το 50% των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς είναι με ελαστικές σχέσεις εργασίας κάτι το οποίο δυσκολεύει συνολικά τη διαβίωσή τους». Τέλος, κάλεσε στην κινητοποίηση που διοργανώνεται την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη στο υπουργείο Εσωτερικών.

IMG_4469


«Τα μέτρα δήθεν στήριξης που προανήγγειλε η κυβέρνηση δεν αφορούν στη πραγματικότητα τη μεγάλη πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων, όλων εμάς που πασχίζουμε καταχρεωμένοι να ζήσουμε τις οικογένειές μας» τόνισε στο χαιρετισμό του ο Θανάσης Καλαμπαλίκης πρόεδρος της ΟΒΣΑ. «Δεν τσιμπάμε στην απάτη τους, υπάρχει και άλλος δρόμος , ο μαζικός, οργανωμένος αγώνας μας. Μπορούμε να φέρουμε στο προσκήνιο τις δικές μας ανάγκες, να ανατρέψουμε τις πολιτικές που μας εξοντώνουν» υπογράμμισε προσθέτοντας ότι «η ΟΒΣΑ καλεί τα σωματεία και τις ενώσεις των αυτοαπασχολούμενων να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να οργανώσουν έναν μακρύ, συνεχή, ανυποχώρητο αγώνα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης