Έφεδρος καταδρομέας έσωσε τους γονείς του και άλλα επτά άτομα στο Μάτι

efedros_arthro

Απίστευτη ιστορία θάρρους και ανδρείας από έναν 45χρονο ανθυπολοχαγό - Ο πατέρας δύο μικρών κοριτσιών δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να παρατήσει τους δικούς του ανθρώπους και του συνανθρώπους του, για να σωθεί ο ίδιος

Ένας έφεδρος καταδρομέας με βαθμό ανθυπολοχαγού, αφού γλίτωσε τους ηλικιωμένους γονείς του, έσωσε μικρούς και μεγάλους από βέβαιο θάνατο. Ο λόγος για τον Αντρέα Τριανταφυλλίδη, ιδιωτικό υπάλληλο σήμερα, ο οποίος όταν έπιασε φωτιά στο Μάτι, τα παράτησε όλα και έτρεξε στους δικούς του.

Παντρεμένος και πατέρας δύο μικρών κοριτσιών, ο Αντρέας Τριανταφυλλίδης δεν σκέφτηκε ποτέ να παρατήσει τους δικούς του ανθρώπους, το σπίτι του και τους φίλους του.

«Ενημερώθηκα από τους γονείς μου, 80 ετών περίπου, ότι υπάρχει φωτιά στον Βουτζά και ότι έβλεπαν καπνούς κάπου μακριά. Εφησυχάστηκα και συνέχισα τη δουλειά μου στη Κηφισιά. Ακριβώς μετά από δέκα λεπτά ξεκίνησαν να χτυπάνε τα τηλέφωνα και να με παίρνει ο πατέρας μου πανικόβλητος πως η φωτιά είχε φτάσει κοντά τους. Ξεκίνησα κατευθείαν. Πήρα την Αττική Οδό και έφτασα μέχρι το Πικέρμι, το οποίο ήταν κλειστά από την τροχαία. Εγώ όμως δεν υπήρχε περίπτωση να μην έρθω στους γονείς μου, την περιουσία μου και τους φίλους μου. Πήγα στη Λούτσα και μετά στην παραλία Ραφήνας, όπου κατάλαβα ότι δεν μπορώ να την προσεγγίσω» λέει ο 45χρονος καταδρομέας.

Χωρίς δεύτερη σκέψη άφησε το αυτοκίνητο του και ξεκίνησε πεζοπορία προς το σπίτι του, το οποίο βρίσκεται πάνω από τέσσερα χιλιόμετρα. Όλα αυτά την στιγμή που η φωτιά έκαιγε τα πάντα και είχε φτάσει στη Ραφήνα.

IMG_4572


«Αφήνω το αυτοκίνητο μου και όπως ήμουν ντυμένος από το γραφείο, παίρνω τον πυροσβεστήρα και ένα μπουκάλι νερό και ξεκινάω πεζοπορία να έρθω στο Μάτι να τους βρω. Από το δρόμο οι πυροσβέστες δεν με σταμάτησε κανείς, ήταν χάος, ένα αυτοκίνητο είχε κλείσει το δρόμο στην είσοδο της Ραφήνας. Όταν έφτασα στο Κόκκινο Λιμανάκι που καιγόντουσαν τα σπίτια δεξιά και αριστερά, ήταν μια κόλαση. Άρχισα πια να προβληματίζομαι εάν η επιλογή που έκανα είναι ορθή. Κρίνοντας ότι μπορώ, συνέχισα τη διαδρομή μου και όσο έμπαινα πιο μέσα ήταν χειρότερα. Υπήρχαν παντού αποκλεισμένα αυτοκίνητα καμένα. Στο κέντρο περίπου συναντάω έναν κύριο με μηχανάκι και πάμε μαζί. Στα 100 μέτρα σταματάμε γιατί είχε πέσει η κολόνα της ΔΕΗ. Συνεχίζουμε πάλι πεζοί με τις κολόνες να κρέμονται πάνω από τα κεφάλια μας. Υπολογίζαμε χρονικά ποτέ να περάσουμε, γιατί οι κολόνες έπεφταν. Έτσι φτάσαμε μέχρι την Αργυρά Ακτή. Εκεί άρχισαν οι πιο συγκλονιστικές εικόνες, καθώς ήταν όλα τα αυτοκίνητα καμένα και κατεστραμμένα» λέει συγκλονισμένος στo protothema.gr ο Αντρέας, πατέρας δύο κοριτσιών.

Μετά από αυτήν την εικόνα στην Αργυρά Ακτή, ο 45χρονος άντρας ταράζεται και αρχίζει να τρέχει προς το σπίτι του χωρίς να λογαριάζει τι βλέπει μπροστά του και που πάει.

«Προχωράω τρέχοντας, ούτε έβλεπα πια μπροστά μου, προχωράω στο σπίτι μου, ήμουν από τους σκανδαλωδώς ευνοημένους που δεν πάθαμε ζημιά, μια αποθήκη μόνο, οπότε μπαίνω μέσα και οι γονείς μου καθόντουσαν στο σπίτι θεωρώντας ότι είναι πιο καλός ο αέρας. Τους έβγαλα στην θάλασσα και αφού είδα ότι ήταν ασφαλείς τους είπα πρέπει να πάω να βοηθήσω, έχω οικογένεια και δεν μπορούσα να μην το κάνω. Πήγα στο σπίτι έβαλα την παραλλαγή μου των καταδρομών, φόρεσα για ηθικό τον μπερέ μου και κρατώντας ένα φακό και μερικά μπουκάλια νερό στην τσάντα ξεκίνησα» υπογράμμισε.

Ο έφεδρος καταδρομέας όταν βγήκε πάλι έξω από το σπίτι του σκέφτηκε μόνο την προσφορά με θάρρος και με ηθικό ακμαίο μιας και οι γονείς του ήταν καλά, ξεκίνησε τον αγώνα του από τον οποίο έσωσε πολλές ζωές.

«Έξω όταν βγήκα ενθάρρυνα τον κόσμο να πάει στην παραλία χωρίς να φοβάται και να αναπνεύσει χαμηλά να σκύβει για να αναπνεύσει. Πήγα και βρήκα μικρά παιδιά που είχαν καεί τα ποδαράκια τους και δεν μπορούσαν να περπατήσουν. Μια μικρή την έβαλα στην πλάτη μου γιατί είχαν καεί οι πατούσες τις και κρεμιόταν και κρατούσα από τα χέρια άλλα παιδιά. Τους πήγαινα σε ασφαλές σημεία που έκρινα εγώ γιατί δεν είχε έρθει κανείς να τους βοηθήσει, με έβλεπαν σαν κάποια Αρχή, όμως τους εξήγησα ότι είμαι ιδιώτης και πως έβαλα την παραλλαγή μου για την προστασία μου» είπε και συνέχισε: «Κουβάλησα σχεδόν εφτά με οκτώ άτομα τα οποία μετέφερα σε παραλίες και ασφαλή σημεία, όταν περπατούσα φορτωμένος τουλάχιστον 300 και 400 μέτρα, βλέπαμε τον θάνατο και προσπαθούσα να ενθαρρύνω τους τραυματίες και τους σοκαρισμένους λέγοντας τους πως όλα καλά και όταν πήγαινα να πιώ μια γουλιά νερό γύριζα την πλάτη και έκλαιγα, δεν μπορείς να μην λυγίσεις με τέτοια συμφορά, με τόσους ανθρώπους να βρίσκονται αβοήθητοί και νεκροί».

ΣΧΟΛΙΑ (211)

Κωνσταντίνος

Διαβάζοντας μια σειρά από μηνύματα αντιλαμβάνομαι πως το αιώνιο πρόβλημα που στοιχειώνει αυτό τον τόπο,αριστερούς και δεξιούς είναι ότι δεν υπάρχει η σύμπνοια ακόμη και σε κάτι πολύ λογικό όπως η προσπάθεια ενός ανθρώπου να σώσει μια ανθρώπινη ζωή. Γιατί πρέπει να κρίνουμε έναν συνάνθρωπο μας ενδυματολογικά και μην βλέπουμε πέρα από αυτό;ο Ανδρέας έπραξε κάτι σπουδαίο και είναι φωτεινό παράδειγμα στην κοινωνία που ζούμε σήμερα. Όσο φασιστικό είναι για κάποιον αριστερό η ενδυματολογική προτίμηση αυτού του ανθρώπου διότι του δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα το ίδιο φασιστικό είναι να χαρακτηρίζεται και να κρίνεται κάποιος από αυτό ...ο Ανδρέας έπραξε σαν βαθειά "αριστερος" αυτό που λίγοι από τους σύντροφους προλαλήσαντες θα έπρατταν ίσως. Να βοηθήσει τους συνανθρώπους του. Μάλλον αυτοί έχουν πλουτίσει από τις ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ και την αλληλεγγύη που δείχνουν προς το συνάνθρωπο τα τελευταία χρόνια και το παράδειγμα του Ανδρέα τους φαίνεται υπερβολικό και παρατραβηγμένο.Ναι λοιπόν κύριοι ο Ανδρέας ήταν ΕΚΕΙ ....Είναι ένας πολύ επιτυχημένος επαγγελματίας στέλεχος τ με μια καταπληκτική οικογένεια και άρτιο ακέραιο χαρακτήρα.Είναι τιμή μου που τον γνώρισα πριν κάποια χρόνια και δε με πειράζει ούτε μου χαλάει την αισθητική μου που φορούσε στολή Και με πιτζάμες το ίδιο θα τον θαύμαζα .... Με ενδιαφέρει η ουσία αυτό που έκανε αυτός ο άνθρωπος που κανένας από εμάς δε τόλμησε,αλλά τολμάμε πολύ εύκολα να τον σχολιάσουμε "φασιστικά " για την στολή του τον μπερέ του τα άρβυλα του το βλέμμα του. Λοιπόν Δημοκράτες αν μάθατε ότι ο σεβασμός κερδίζετε με λάσπη μάλλον παιδεία δεν λάβατε. Ας μάθουμε να ξεχωρίζουμε το δίκαιο και το "φωτεινό" γιατί αυτός ο τόπος το έχει ανάγκη .....ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ όσους εκείνη την μαύρη μέρα ξεπέρασαν τον εαυτό τους και βοήθησαν τους συνανθρώπους μας.Μπράβο και σε εσένα Ανδρέα.

Βασίλης

Ο,τι αναφέρει ο κύριος Τριανταφυλλίδης είναι 100% αληθινά και δυστυχώς δεν υπάρχουν λέξεις για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη μας. Ένα μικρό Ευχαριστώ σε αυτόν και σε όλους όσοι βοήθησαν εκείνη την νύχτα.

Gunner1974

Μονο καλο εκανε αυτος ο ανθρωπος...το απολυτο καλο για να ακριβολογουμε.Εσωσε συνανθρωπους του μεσα σε αυτην την κολαση. Τον μπερε και την στολη τα κερδισε με την αξια του οποτε δικαιουται και να τα φοραει σε τετοιες ακραιες περιπτωσεις.Σε αυτην την κολαση τα φορεσε λοιπον για να προστατευτει και για ηθικο οπως ειπε και καλα εκανε!Προσβαλλει η θιγει καποιους αυτο? Ουτε καν θα ασχοληθω με αυτους που τον χλευαζουν...δεν αξιζει τον κοπο. Θα σταθω λιγακι σε καποιους που συστηνονται ως εφεδροι καταδρομεις και θα τους ρωτησω γιατι τους πειραξε τοσο πολυ που εβαλε ο ανθρωπος την στολη και τον μπερε του? Τι να εβαζε?Την βερμουδα και το φανελακι του? Αν οντως ειστε εφεδροι καταδρομεις για ξανασκεφτειτε το λιγακι. Το Ματι ηταν σαν να βρισκεται σε εμπολεμη κατασταση. Για οποιον ειναι Ελληνας,και κατα ποσο μαλλον Ελληνας που εχει περασει και το κατωφλι του ΚΕΕΔ,θα ηταν υποχρεωση και τιμη του να βοηθησει με θαρρος,τολμη και αυτοθυσια τους συμπολιτες και συνανθρωπους του.Κατι που εκανε ο Ανδρεας! Οσο για την φωτογραφια...ισως ειναι λιγο υπερβολικο το πολυ γυαλισμα αρβυλων και η καθαριοτητα τις παραλλαγης...δεν περιμενε επιθεωρηση απο τον ΔΕΔ.Τον δημοσιογραφο για συνεντευξη περιμενε.Ισως δεν χρειαζοταν καν να βγει με στρατιωτικη περιβολη φωτογραφια.Δικαιωμα του ομως.Και προφανως ειναι περηφανος για εκει που υπηρετησε και καλα κανει. Και δεν υπαρχει τιποτα που να μειωνει αυτο που εκανε. Αντιθετα,αποτελει παραδειγμα ανδρειας ΨΗΛΑ...ΨΗΛΑ...ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΠΕΡΕ! Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ 222 (93 Α ΕΣΣΟ)

Ντροπή

Προφανώς η φωτογραφία είναι αρχείου. Σε μια χώρα που χρόνια τώρα έχει πάρει τον κατήφορο, η έννοια ηθική δεν αναγνωρίζεται. Και μόνο να έχεις βοηθήσει συνανθρώπους σου να γλιτώσουν από τη φωτιά, έστω κι έναν πραγματικά να έχεις σώσει, αντιμετωπίζεις διαφορετικά τη ζωή. Ντρέπομαι για τα σχόλια που προέρχονται από ανθρώπους με ανύπαρκτη παιδεία, δυστυχώς χωρίς αξίες, χωρίς ιδανικά, χωρίς σκοπό για τη ζωή.

ΜαριναΤ

Αλλοι κανουν πραξεις για το συνανθρωπο και αλλοι κανουν κριτικη για τα ρουχα εκεινου που κανει πραξεις... Αυτη ειναι η διαφορα των Ελληνων σημερα. Εμεις ζησαμε τις πραξεις του, τον γνωριζουμε κ τον ευγνωμονουμε. Καποιοι απο εσας συνεχιστε να αμφισβητειτε. Για εσας μιλατε...

μάλλον

του φάνταζε μακριά η 28η Οκτ και δεν μπορούσε να περιμένει μέχρι τότε για να το παίξει κάπως με τη στολή οπότε βρήκε ευκαιρία και νάτος, ατσαλάκωτος , καθαρός , γυαλισμένος ,δεν μας είπε αν βούτηξε και στα νερά!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ

Οι φωτό είναι παλιές. Έβγαλε καινούργιες χθές απο το πλημμυρισμένο Μαρούσι ντυμένος ΟΥΚ

μουφα μυριζει

κανενας αυτοπτης μαρτυρας ;

Πρώην Έφεδρος

Υπήρξα δόκιμος Αξιωματικός στα ΛΟΚ, πήρα το αστέρι, πριν 15 και χρόνια. Τιμή μου που υπηρέτησα εκεί. Αλλά όχι, δεν φοράω στην ζωή μου σαν πολίτης την στολή και καλογυαλισμένες αρβύλες να βγαίνω φωτογραφίες

Έφεδρος αξιωματικος

Δεν είσαι πρώην έφεδρος αλλά είσαι έφεδρος αξιωματικός του ΕΣ εφ'όρου ζωής.Προφανώς δεν το γνωρίζεις και ίσως δεν το αξίζεις.

Tony

Μονο και μονο διαβαζοντας τα σχολια συν"ανθωπων" υπαγραμμιζεται και επιβεβαιωνεται η ορθοτητα της αποφασεως μας να ΜΗ μεγαλωσουμε τα παιδια μας στη χωρα μας. Η χωρα εχει παρει κακη τροπη απο το '81 και υστερα. Η μονη ισως χωρα που κυνηγαει την Αριστεια και επιβραβευει την Αχρηστεια. Κριμα για την ιστορια του Ελληνικου Εθνους που επεσε στα χερια τοσων Παπατζηδων και Losers που το μονο ιδανικο τους ειναι να γινουν ολοι losers ωστε να μην ξεχωριζει η δικη τους ανικανοτητα μετριοτητα σαπιλα και κομπλεξ. Ηκτασικατουγειτον-ισμος παντου. Γιατι αυτος και οχι εγω? Ολα ισωμα. Το ειδαμε με το κομπλεξ που βγαζουν, τοσοι οσοι, με την καταδικη των κλασσικων αυτοκινητων, με το κυνηγι των σκαφων στη ΚΑΛΥΤΕΡΗ χωρα για Θαλασσιο Τουρισμο, το βλεπουμε παντου. Ντροπη σας δειλα ανθρωπακια που παιρνετε ΚΑΤΩ μια χωρα και ενα Εθνος απο οκνηρια νε ανεβειτε εσεις. Ντροπη σας και ονειδος! Μπραβο Αντρεα, μην ακους τους κομπλεξικους/δειλους που η μονη κραυγη τους ειναι "που ειναι το κρατος?"

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

omilies1

Ομιλίες με πάθος στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα - Αφροδίτη Μάνου: «Μακιαβελική» η Συμφωνία των Πρεσπών - Κρις Σπύρου: Υπάρχει μόνο η ελληνική Μακεδονία - Δήμαρχος Δοξάτου: «Go back κύριε Τσίπρα, πίσω στις Πρέσπες»

1