«Ελληνική κόλαση» ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Daily Mail για τις φονικές πυρκαγιές στη χώρα μας

greek-inferno

Η βρετανική εφημερίδα αποτυπώνει το μέγεθος της τραγωδίας με σοκαριστικό οπτικό υλικό - «Πρόκειται για τις χειρότερες δασικές πυρκαγιές την τελευταία δεκαετία που ξέσπασαν στην Αττική» αναφέρει το δημοσίευμα

Η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» αποτυπώνει το μέγεθος της τραγωδίας με τον πρωτοσέλιδο τίτλο στην ιστοσελίδα της.

«Ελληνική Κόλαση», γράφει η εφημερίδα παρουσιάζοντας σχετικό φωτογραφικό υλικό που απεικονίζει τις τεράστιες καταστροφές που άφησε στο πέρασμά της η κόκκινη λαίλαπα στη Βορειοανατολική Αττική.

«Οι θανατηφόρες πυρκαγιές προκάλεσαν το θάνατο 50 ατόμων, από τους οποίους οι 26 σε μια βίλα στο Μάτι Αττικής. Νεκρά τα μέλη μιας οικογένειας που προσπάθησαν να σωθούν πέφτοντας στη θάλασσα, τουρίστες παγιδεύτηκαν στις παραλίες, αξιωματούχοι στέλνουν στρατό», υποστηρίζει το σχετικό δημοσίευμα και προσθέτει: «Ανάμεσα στους 50 νεκρούς είναι κι ένα μωρό έξι μηνών».

«Πρόκειται για τις χειρότερες δασικές πυρκαγιές την τελευταία δεκαετία που ξέσπασαν στην περιοχή της Αττικής», σχολιάζει η εφημερίδα «Daily Mail». Σύμφωνα με διασώστες, στο Μάτι Αττικής εντοπίστηκαν 26 σωροί, προφανώς ανήκουν σε οικογένειες... τα άτομα αυτά ήταν σφιχταγκαλιασμένα.

Η μαζική εκκένωση βρίσκεται σε εξέλιξη με τη βοήθεια πλοίων του στρατού, ενός στόλου ιδιωτικών σκαφών και ελικοπτέρων στρατού.

Η Ελλάδα ζήτησε drones -μη επανδρωμένα αεροσκάφη-από τις ΗΠΑ για να «ανιχνεύσουν τυχόν ύποπτη δραστηριότητα» καθώς ξέσπασαν 15 εστίες πυρκαγιών την ίδια χρονική στιγμή.

«Στο Μάτι Αττικής εκατοντάδες τουρίστες βρήκαν καταφύγιο στις παραλίες, ενώ τρεις γυναίκες και ένα παιδί πνίγηκαν στη θάλασσα προσπαθώντας να ξεφύγουν από τις φλόγες που έχουν περικυκλώσει τα δάση γύρω από την περιοχή της Αθήνας», γράφει το σχετικό δημοσίευμα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η περιοχή στα δυτικά και ανατολικά της Αττικής, ενώ η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει τη συνδρομή της Ε.Ε για να «πολεμήσει» τις καταστροφικές πυρκαγιές που έχουν αφήσει εκτός από νεκρούς και 150 τραυματίες.

Σύμφωνα με τοπικές αρχές, στο Μάτι εντοπίστηκαν δύο Δανοί τουρίστες μέσα σε μια βάρκα όπου επέβαιναν δέκα άτομα.

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων δεν είναι ευοίωνες για τις επόμενες ώρες: οι καιρικές συνθήκες θα παραμείνουν δύσκολες για σήμερα, αν και αναμένονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών.

«Η ελληνική κυβέρνηση επικαλέστηκε τις συμφωνίες πολιτικής προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να ζητήσει βοήθεια από την Ε. Ε.», γράφει η «Daily Mail».

Η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει ότι το ταμείο της Ελλάδας «αδειάζει» την ώρα που η χώρα κινδυνεύει και από νέες πυρκαγιές.

Οι πυρκαγιές έχουν προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στη Σουηδία και σε άλλες χώρες της Βόρειας Ευρώπης, γράφει επίσης το βρετανικό δημοσίευμα.

Η εφημερίδα «Daily Mail» κάνει αναφορά και στις δηλώσεις του Έλληνα κυβερνητικού εκπροσώπου. Η πλειονότητα των θυμάτων εντοπίστηκαν στα σπίτια τους ή στα αυτοκίνητα στο Μάτι, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.


Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ  οι φονικές πυρκαγιές

Στον ιστότοπο του BBC, του δικτύου της βρετανικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, οι πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική ήταν πριν από λίγο το πρώτο θέμα, υπό τον τίτλο «Τουλάχιστον 20 νεκροί στις πυρκαγιές στην Ελλάδα» με λεζάντα, «Η κυβέρνηση ζήτησε διεθνή βοήθεια καθώς τεράστιες πυρκαγιές μαίνονται σε όλη τη χώρα».bbc_fotia


Οι πολύνεκρες πυρκαγιές είναι επίσης πρώτο θέμα στην διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Guardian, υπό τον τίτλο «Τουλάχιστον 20 νεκροί καθώς γίνονται εκκλήσεις σε κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους» και εκτενή κάλυψη από διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και την ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Αθήνα.

guardian_fires_greece


Στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας The Times, το θέμα είναι πρώτο στις διεθνείς ειδήσεις με τίτλο «Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές σκοτώνουν τουλάχιστον 24 στην Αθήνα».

the_times_fires_greece


Το θέμα είναι επίσης πρώτο στην (αγγλόφωνη) εκδοχή του ιστοτόπου του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου France24 (στη γαλλόφωνη εκδοχή, το πρώτο θέμα είναι οι αντεγκλήσεις Τραμπ-Ιράν), πάντως στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των μεγάλων γαλλικών εφημερίδων, η είδηση δεν έχει ακόμη εκτενή κάλυψη, με χαρακτηριστική την επιλογή της Le Monde απλά να αναδημοσιεύσει μια ανταπόκριση του Γαλλικού Πρακτορείου που είχε μεταδοθεί αρκετές ώρες νωρίτερα.

france24_fires_greece


Στην Αυστραλία, που έχει νωπή πικρή πείρα δασικών πυρκαγιών, το ABC News έχει στην διαδικτυακή του έκδοση τέταρτο θέμα τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, υπό τον τίτλο «"Είδα πτώματα, καμένα αυτοκίνητα": Φρίκη στην Ελλάδα καθώς τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δασικές πυρκαγιές κοντά στην Αθήνα».

Ανάμεσα στα μεγάλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, το CNN περιορίζεται στην πρώτη σελίδα της διαδικτυακής του έκδοσης απλά σε έναν τίτλο-σύνδεσμο προς την είδηση, τα περισσότερα άλλα, όπως για παράδειγμα το CBS, αναδημοσιεύουν στην πλειονότητά τους συρραφές ανταποκρίσεων διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων, και κυρίως του Ασοσιέιτεντ Πρες.

cnn_fires_greece
Όλα τα γερμανικά ΜΜΕ μεταδίδουν αναλυτικά πληροφορίες για την δραματική κατάσταση στην Αττική εξ αιτίας των πυρκαγιών.

Ορισμένοι χαρακτηριστικοί τίτλοι

Spiegel: Tουλάχιστον 50 νεκροί

Die Welt: Bρέθηκαν ακόμα 26 πτώματα. Οι νεκροί από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα ανέρχονται ήδη σε 50

ARD: Φόβοι και για άλλους νεκρούς. Δεκάδες οι νεκροί από τις πυρκαγιές κοντά στην Αθήνα

Suddeutsche Zeitung: Tουλάχιστον 50 oι νεκροί από τις πυρκαγιές κοντά στην Αθήνα

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Bρέθηκαν ακόμα 26 νεκροί από τις πυρκαγιές, τουλάχιστον 50 μέχρι στιγμής

Die Zeit: Τουλάχιστον 50 νεκροί από τις πυρκαγιές κοντά στην Αθήνα

Τα διεθνή δίκτυα μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό τις τελευταίες εξελίξεις από τα μέτωπα της φωτιάς που έχουν κάνει στάχτη τη Βορειοανατολική Αττική προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 49 ατόμων.
«Οι πυρκαγιές ρήμαξαν την Ελλάδα»,«Φωτιά τρόμου», «Η Ελλάδα μετρά τους νεκρούς της», γράφουν στις ιστοσελίδες τους μεγάλες ξένες εφημερίδες με τον γερμανικό Τύπο να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο του εμπρησμού.
Πολλοί ανταποκριτές των ξένων ΜΜΕ έχουν μεταβεί στα σημεία όπου η κόκκινη λαίλαπα έκανε στάχτη τα πάντα στο πέρασμά της, εκεί όπου άφησαν την τελευταία τους πνοή 49 άνθρωποι.

Bild
«Φωτιά- Τρόμου στην Ελλάδα: Οι καταστροφικές δασικές πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών κόστισαν τουλάχιστον 49 ζωές!», γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild.
«Σε μία βίλα στο παραθαλάσσιο θέρετρο Μάτι βορειοανατολικά της Αθήνας, οι διασώστες εντόπισαν σήμερα πάνω από 20 απανθρακωμένα πτώματα. Σε απόσταση 30 μέτρων από την παραλία, οι άνθρωποι προφανώς δεν μπορούσαν να βρουν διέξοδο από τις φλόγες. Οι νεκροί ήταν αγκαλιασμένοι», σχολιάζει η εφημερίδα.
Η Bild παρακολουθεί τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό με τον ανταποκριτή της να διερωτάται στο άρθρο του αν οι φωτιές που ξέσπασαν ταυτόχρονα σε τρία μέτωπα είναι έργο εμπρηστών.
«Οι 26 νεκροί που βρέθηκαν σήμερα το πρωί στο Μάτι Αττικής ήταν αγκαλιασμένοι», γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Liberation
«Η Ελλάδα μετράει τους νεκρούς της»,γράφει η γαλλική εφημερίδα «Liberarion» και προσθέτει:
«Οι εικόνες που μεταδίδουν τα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν την καταστροφή. Οι φλόγες οδήγησαν τους ανθρώπους στους δρόμους,επικράτησε πανικός και πολλά κτίρια καταστράφηκαν.Στην περιοχή της Κινέτας, η φωτιά έκανε στάχτη σπίτια και αυτοκίνητα.Le Monde
«Μακάβριος απολογισμός από δύο πυρκαγιές», γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Monde».
«Ο τραγικός απολογισμός αυξάνεται...Oι πυρκαγιές ρήμαξαν την Ελλάδα», σχολιάζει το επίμαχο άρθρο.
«Είκοσι έξι άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί σήμερα το πρωί στην αυλή μιας βίλας στο Μάτι,ένα παραθαλάσσιο θέρετρο στην ανατολική Αττική, 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Αθηνών,δήλωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος του Ερυθρού Σταυρού.Αυτοί οι θάνατοι προστίθενται στους 24 νεκρούς που είχαν εντοπιστεί χτες το βράδυ», προσθέτει το γαλλικό δημοσίευμα.
«Οι πυρκαγιές στην Αττική δεν είναι ακόμη υπό έλεγχο, σύμφωνα με τους πυροσβέστες».
Η εφημερίδα «Le Monde» επικαλείται δηλώσεις του Έλληνα κυβερνητικού εκπροσώπου.
«Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν παγιδευμένα κοντά στο Μάτι, "στο σπίτι ή στα αυτοκίνητά τους», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Die Welt 
«Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν την ευρύτερη περιοχή της Αττικής που βρέθηκε περικυκλωμένη από ανεξέλεγκτες πυρκαγιές», γράφει η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» και προσθέτει:
«Στο Μάτι Αττικής εκατοντάδες άνθρωποι βρήκαν καταφύγιο στη θάλασσα για να γλυτώσουν από τις τεράστιες φλόγες.Επί ώρες, ψαράδες και διερχόμενα πλοία προσπαθούσαν να σώσουν όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσαν από τη θάλασσα. Στο λιμάνι της Ραφήνας, δεκάδες άνθρωποι έδειχναν φωτογραφίες των συγγενών τους και ρωτούσαν τους περαστικούς, αν τους είχαν δει».
Ο ήλιος σκοτείνιασε από τον καπνό, σχολιάζει η εφημερίδα.
«Οι πυρκαγιές ήταν τόσο μεγάλες που τα σύννεφα καπνού πάνω από την Αθήνα σκέπασαν τον ήλιο», αναφέρει το δημοσίευμα.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Για την ιστορία

Τα ξένα ΜΜΕ έπρεπε να αναφέρουν ότι ο "πάνσοφος" ελληνικός λαός προτιμάει να πληρώνει 400 εκατομμύρια τον χρόνο για την ΕΡΤ παρά να αγοράσει μερικά Canadair. Πόσο μάλλον να επισκευάσει τα μισά που είναι καθηλωμένα λόγο ανταλλακτικών. Keep watching "πάνσοφε" Ελληνικέ λαέ!

Μετανάστης Στο Κατάρ

Ο βλάκας που έχουμε για Υπ Εξωτερικών κανόνισε τον τουρισμό απο Ρωσία με την απέλαση των διπλωματών και ο ΓΚΑΡΝΤΙΑΝ τώρα (γνωστό φιλο ΣΥΡΙΖΑΙΚΟ εντυπο) κανονίζει τον τουρισμό απο Δ. Ευρώπη. Πλήγμα για τον τουρισμό η ανείπωτη και πρωτοφανής ανθρωπιστική καταστροφή αλλά ποιός νοιάζεται, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι δημόσιοι υποάλληλοι, ο μισθός πέφτει κάθε μήνα, και ο μήνας έχει 24.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

larisa_me

Οι επικοινωνίες που είχε η Βασιλική Κουκουνασούλη Σιλεβίστα πριν την εξαφάνισή της αναμένεται να οδηγήσει τις αρχές στον εντοπισμό της - Η 59χρονη είχε πάρει μόνο το κινητό μαζί της - Γυναίκα που της έμοιαζε εντοπίστηκε κοντά στην Αγία Τριάδα, στη Λάρισα