Και τρίτη προσφυγή στο ΣτΕ για την επένδυση στο Ελληνικό

ellinikomesa

Από 32 κάτοικους όμορων Δήμων - Υποστηρίζουν ότι έπρεπε να γίνει δημοψήφισμα για την «εκποίηση της έκτασης» και στρέφονται κατά του Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης 

Η μια μετά την άλλη κατατίθενται στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι αιτήσεις ακύρωσης για την επένδυση στο Ελληνικό Αττικής.

Τώρα στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο κατατέθηκε η 3η κατά σειρά προσφυγή η οποία προέρχεται από 32 κάτοικους των Δήμων Αλίμου, Βούλας, Γλυφάδας, Πειραιά και Καλλιθέας.

Είχε προηγηθεί η αίτηση των 507 κάτοικων και ειδικότερα, 78 κατοίκων του Κάτω και Άνω Ελληνικού, κάτοικων από τον Άγιο Κοσμά, Αργυρούπολη και τους όμορους Δήμους, όπως και κατοίκων από άλλες πόλεις εντός και εκτός Αττικής, 4 νομικών προσώπων (Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών -Τμήμα Αττικής, Ελληνικό Δίκτυο Φίλοι της Φύσης, Ινστιτούτο για την Ενδογενή Παραγωγική Ανασυγκρότηση και Σύλλογος Κατοίκων Κάτω Ελληνικού). Όλοι ζητούσαν να ακυρωθεί το από 28.2.2018 Προεδρικό Διάταγμα για την «έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά περιφέρειας Αττικής» (έκταση 6.000 στρεμμάτων).

Η δεύτερη αίτηση που έχει κατατεθεί στο ΣτΕ είναι από το «Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων» και την «Οικολογική Συνεργασία» και οι δύο ζητούν να ακυρωθεί το επίμαχο Π.Δ. ως αντισυνταγματικό και παράνομο ως προς το σκέλος εκείνο που αφορά το δασικό τμήμα της όλης έκτασης των 243 στρεμμάτων.

Υποστηρίζουν οι οικολογικές οργανώσεις ότι η γνωμοδότηση (29/2018) των 111 σελίδων της Ολομέλειας του ΣτΕ η οποία εκδόθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2018, επί του τότε σχεδίου Προεδρικό Διάταγμα και άναψε το «πράσινο φως» για την υλοποίηση της επένδυσης, πλανήθηκε ως προς την κρίση της αναφορικά με το δασικό τμήμα της έκτασης στο Ελληνικό.

Η τρίτη αίτηση ακύρωσης των 32 κατοίκων στρέφεται κατά του από 1ης Μαρτίου 2018 Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού- Αγίου Κοσμά περιφέρειας Αττικής.

Υποστηρίζουν ότι το διάταγμα αυτό (της 1ης Μαρτίου 2018) είναι αντισυνταγματικό, αντίθετο στη Σύμβαση της Φλωρεντίας για την προστασία του τοπίου, όπως είναι αντίθετο και σε άλλες διεθνείς συμβάσεις, αλλά προσκρούει και στη νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι 32 προσφεύγοντες, μεταξύ των άλλων, υποστηρίζουν, ότι η έκταση του Ελληνικού στην ουσία ιδιωτικοποιείται και ότι έπρεπε στα αρχικά στάδια να είχε εκπονηθεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Τέλος, σημειώνουν ότι έπρεπε να είχε τεθεί η «εκποίηση» της έκτασης σε δημοψήφισμα, ως εθνικό θέμα σύμφωνα με το άρθρο 44 του Συντάγματος.

ΣΧΟΛΙΑ (29)

nikolios

Ο ξεβρακωτος ελληνας κοπτεται για την επενδυση στο ελληνικο. Αγωνια για το αν και ποτε θα μπορεσουν καποιοι να αγορασουν και να φτιαξουν βιλαρες

Νικολακακης

Διαβάζω εδώ κάτι ασυναρτησιες....εγώ πιστεύω η αλήθεια είναι ότι οι ίδιοι οι επενδυτές το σκέφτονται να ξεκινήσουν γιατί στην Ελλάδα επικρατεί αβεβαιότητα δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή Πρώτον δεν έχουμε σταθερό φορολογικό σύστημα Μπορεί αύριο το πρωί να πει ο υπουργός διπλασιασμο του φόρου στις μεγάλες επιχειρήσεις Εδώ δεν είναι ούτε περίπτερο ν ανοίξεις στην παραλιακή θα ρίξεις τόσα δις για τέτοια επένδυση τη σήμερον ημέραν. Σκέψου λογικά: έχουν δύναμη τώρα πέντε οικολογικές οργανώσεις και εκατό απλοί πολίτες να σταματήσουν ολόκληρο Λάτση με Σαουδαραβικα κεφάλαια από πίσω; Μη λέμε ότι θέλουμε

Νικολακάτση

και γιατί θα πρέπει τα συμφέροντα του Λάτση να με απασχολούν εμένα ως απλό πολίτη της περιοχής;

ΚΔΞ

Και να θυμάστε... δεν αγαπάμε τους φτωχούς... απλά μισούμε τους πλούσιους!

Κυνικός

Σωστά, αυτή είναι η "πανανθρώπινη" ιδεολογία της Αριστεράς. Πνευματική νόσος, κανονικότατα, με βάση τον φθόνο και το μίσος....

Γιώργος

Θέλουμε πολύ ξύλο τελικά. Άντε να δούμε πότε θα γίνει το έργο

Ποτέ-ποτέ-ποτέ-ποτέεε

Αλήτες φασιστεροί γνήσιοι ακολουθητές των νεοδημοκρατοπασόκων με τις ευχές των γενίτσαρων της Χρυσής Αυγής το Ελληνικό δεν πωλείται. Όσο για τους εργάτες που ΘΑ έβρισκαν δουλειά και υπερασπίζεται το ΚΚ, να κάνουν ότι έκαναν μέχρι τώρα.

Τώρα μου ήρθε!

Χοτ σποτ να γίνει. Να μεταφερθούν άμεσα όλοι οι μετανάστες από τα νησιά στο Ελληνικό και επειδή υπάρχει χώρος αρκετός να πάμε και ρομά! Φοβερή ιδέα.... Να δούμε αν οι <<οικολόγοι>> είναι και ανθρωπιστές...

@Τώρα μου ήρθε!

Τα έχεις κάνει σαλάτα στο μυαλό (λέμε τώρα...) σου! Έχεις μπερδέψει οικολόγους, αριστερούς, δεξιούς, και ανθρωπιστές... Διάβασε για το Green Conservatism και έλα με τον κηδεμόνα σου στο επόμενο μάθημα.

Κάτοικος Ελληνικού.

Ρομά έχει εδώ και χρόνια. Επίσης έχει και Αφγανούς.

Μπανανάνοι!

Ο παντελής σεβασμός στο περιβάλλον (και τελικά στον ίδιο τους τον εαυτό, αλλά αυτό δεν τους απασχολεί) δεν είναι γνώρισμα μόνο των Μπανανάνων, των κατοίκων του Βαλκανικού Μπανανιστάν, του πιο καθυστερημένου λαού της Ευρώπης! Είναι και άλλων τριτοκοσμικών λαών, όπως των Σαουδαράβων και των Ρώσων, που το μόνο που είναι ικανοί να κάνουν είναι να ξεπουλήσουν κάτι που δεν τους χαρίστηκε, όπως οι φυσικοί πόροι. Και όταν αυτοί τελειώσουν κοιτάζουν σαν τους χάνους τους άλλους λαούς να παράγουν επιστήμη, τέχνη, και γνώση. Ο Μπανανο-Ρωμιός (και ΌΧΙ Έλληνας) το μόνο που ξέρει είναι να σταυροκοπιέται στις εκκλησίες, να χλαπακιάζει σουβλάκι και σαχλαμαρίτσα στα καφενεία! Τσιμέντο να γίνει λοιπόν το Ελληνικό και ας ψοφήσετε σαν τα ποντίκια από την έλλειψη οξυγόνου σε δέκα χρόνια! Σας αξίζει! Φυσικά μέχρι τότε θα είστε καμαριέρες στα ξενοδοχεία και ΑΝ είστε καλοί γκρουπιέρηδες στο Καζίνο του Ελληνικού...

Έλληνας (εξωτερικού)

Ενώ τώρα που ο ήλιος καίει τα παρατημένα τσιμέντα και την άσφαλτο είναι καλύτερα. Τέλος πάντων, πάνω στην ώρα να αγοράσω διαμέρισμα με θέα στην θάλασσα και δροσιά από το πάρκο που θα είναι διαθέσιμο. Καληνύχτα!!

@ Έλληνας (εξωτερικού)

Αυτό κατάλαβες εσύ από το παραπάνω; Είσαι "πανέξυπνος"... Είπε κανείς ότι "τώρα είναι καλύτερα"; Sprechen sie Griechisch?

δεν μας είπες

όμως την ιδέα σου και ποιος θα την συντηρήσει??

Κυνικός

Λες βλακείες. Στο Πεδίο του Άρεως, που οι ομοϊδεάτες σου το κάνατε χαβούζα, πας βόλτα εσύ; Συριζοικολογικός μαξιμαλισμός for dummies, κορμοράνοι στον Ελαιώνα, φώκιες και ελάφια στο Ελληνικό....

@Κυνικός

Όχι, πάω βόλτα στο πανέμορφο δάσος που βλέπω έξω από το σπίτι μου στην Οξφόρδη. Και κάτι άλλο για να "σκεφτείς" με το λιγοστό μυαλουδάκι που έχεις στο κεφαλάκι σου: δεν είναι όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το περιβάλλον αριστεροί! Προσωπικά δεξιός είμαι. Απλώς δεν είμαι καραγκιόζης Μπανανάνος σαν και σένα!

Κυνικός

Λαζοεγγλέζε, δεν έχεις καταλάβει ότι αν το Ελληνικό γινόταν ένα "τεράστιο πάρκο", απλά θα γινόταν μία τεράστια χαβούζα, καθότι κανείς δεν θα είχε τα χρήματα να το συντηρήσει. Δες το Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον. Αλλά ξέχασα, εσύ μόνο από Οξφόρδη ξέρεις. Και να σου πω κάτι; Τις σπουδές μου σε μεγάλη χώρα της δυτικής Ευρώπης τις έκανα, να πουλάς μούρη στα Πακιστάνια που σε παίρνει...

@Κυνικός

Ωραίος είσαι εσύ ρε Μπανανάνε... "Να μη γίνει πάρκο γιατί θα το καταστρέψετε"... Ε, να ΜΗΝ το καταστρέψετε ρε μεγάλε! Αλλά φυσικά ένας Μπανανάνος μόνο με όρους καταστροφής μπορεί να σκεφτεί... Η ιδέα να έχετε ένα πάρκο σαν το Hyde Park, και να το διατηρήσετε σε καλή κατάσταση, φυσικά δε σας περνάει από το λιγοστό μυαλουδάκι! Είπαμε, η πιο τριτοκοσμική χώρα της Ευρώπης.

@

Είναι στην τρίτη φορά που σε θαυμάζει η γκόμενα. Δοκιμασμένα πράματα

Αποδημος

Ειναι φανερο πως πισω απο την αθλιοτητα αυτη κρυβωνται οι αριστεροι φωστηρες της κυβερνησης και ο πανουργος πρωθυπουργος τους που ξεκαθαρα πλεον δειχνουν το αληθινο τους προσωπο!!!

ΣτΕ

Πρέπει να το δούμε και αυτό. Θα περάσει. Πάντως το ΣτΕ δεν παίρνει πίσω αποφάσεις του. Το βλέπουμε σε αντιδιαστολή στα έργα του Αχελώου που δεν τα εγκρίνει δεκαετίες τώρα. Στο Ελληνικό έδωσε το πράσινο φως στην ολομέλεια. Τελειωμένη υπόθεση.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

old-man-car

Δικαίωμα οδήγησης εντός ελληνικής Επικράτειας θα παρέχεται στους ηλικιωμένους υποψήφιους οδηγούς που έχουν επιτύχει στις εξετάσεις διενέργειας δοκιμασιών και συμπεριφοράς αλλά δεν μπορούν να έχουν άμεσα στα χέρια τους το νέο έντυπο οδήγησης