Η Νέα Δεξιά του Φαήλου Κρανιδιώτη με εθνικά χρώματα στη Νίκαια της Γαλλίας

ne___9

Στο πλαίσιο της «Γιορτής των Εθνών»,  ο πρόεδρος του κόμματος, Φαήλος Κρανιδιώτης  έθεσε εκ νέου το θέμα της ομηρίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, την τουρκική επιθετικότητα και του δουλεμπορικού ρόλου της Τουρκίας

Σημαντική αλλά και εθνικά ωφέλιμη ήταν η παρουσία της Νέας Δεξιάς στην Νίκαια της Γαλλίας, την Τρίτη 1η Μαϊου, στο πλαίσιο της «Γιορτής των Εθνών».

Ο πρόεδρος του κόμματος Φαήλος Κρανιδιώτης, επικεφαλής κλιμακίου αποτελούμενο από τον αντιπρόεδρο του κόμματος κ. Παναγιώτη Δούμα, τον Γενικό Γραμματέα κ. Χρήστο Χρηστίδη και τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα κ. Αναστάσιο Φαραντάτο, μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε το MENL (Κίνημα για μια Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας), το οποίο αποτελείται από την ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου ENF (Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας) αλλά και άλλα κόμματα της Γηραίας Ηπείρου, έθεσε εκ νέου θέματα εθνικής σημασίας για την Ελλάδα, όπως η τουρκική επιθετικότητα.

Η σημασία της παρουσίας της Νέας Δεξιάς στον συγκεκριμένο εορτασμό φάνηκε και από το ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ (το γαλλικό tv3, ο γερμανογαλλικός τηλεοπτικός σταθμός Arte tv, η Le Figaro, το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Αυστρίας ORF), τα οποία πέραν των αναφορών τους στο κόμμα, φιλοξένησαν και αποκλειστικές δηλώσεις του κ. Κρανιδιώτη.

Tόσο στην ομιλία του, όσο και στις επιμέρους συναντήσεις που είχε με ευρωπαίους ηγέτες στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο Φαήλος Κρανιδιώτης έθεσε εκ νέου το θέμα της ομηρίας των δύο στρατιωτικών μας, την τουρκική επιθετικότητα και του δουλεμπορικού ρόλου της Τουρκίας: «Το κράτος συμμορία του Ερντογάν σπρώχνει χιλιάδες παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα, χρησιμοποιεί και αυτούς και τους πρόσφυγες ως όπλο ενάντια σε όλη την Ευρώπη και κρατά παράνομα ομήρους 2 στρατιωτικούς μας. Σας καλώ και από εδώ να ενώσουμε τις φωνές μας για την απελευθέρωση τους», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς και κατήγγειλε τις καθημερινές παραβιάσεις των ελληνικών συνόρων από την Τουρκία, η οποία μεταξύ άλλων «έδιωξε με απειλές εξέδρα της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ από την ΑΟΖ της Κύπρου και εξακολουθεί να κατέχει παράνομα το 40% του εδάφους της, μιας χριστιανικής ευρωπαϊκής χώρας».

Υπογραμμίζοντας ότι σέβεται τις Πατρίδες των φίλων ευρωπαίων, σημείωσε ότι υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ των χωρών οι οποίες και πρέπει να διατηρηθούν και ότι αυτό που ενώνει το κόμμα του με τα υπόλοιπα κόμματα είναι ακριβώς η αγάπη για την πατρίδα: «Αγαπώ με πάθος την γη και τον λαό μου, γι’ αυτό αντίστοιχα σέβομαι τις Πατρίδες των φίλων και αδερφών μου» δήλωσε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι: «Τα Έθνη της Ευρώπης είναι τα κάστρα των αξιών της, οι θεματοφύλακες της κουλτούρας της. Σε όλη την Ευρώπη οι πατριωτικές δυνάμεις συκοφαντούνται ως δήθεν ακραίες και δήθεν αντιευρωπαϊκές. Οι πραγματικοί αντιευρωπαίοι όμως είναι οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών, οι προαγωγοί της παράνομης μετανάστευσης, οι “χρήσιμοι ηλίθιοι” του Σόρος, του απρόσωπου χρήματος και της ισοπέδωσης των Ευρωπαϊκών Εθνών. Σε αυτούς απαντάμε: Εμείς είμαστε οι υπερασπιστές των Πατρίδων μας και των αληθινών Ευρωπαϊκών ιδεών και αξιών. Εμείς είμαστε οι αληθινοί δημοκράτες που πολεμάμε τον ολοκληρωτισμό τους, την δικτατορία της “”πολιτικής ορθότητας” και της παγκοσμιοποίησης»

Οικοδεσπότης της ετήσιας «Γιορτής των Εθνών», η οποία πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο «Ακρόπολις», ήταν το Front National της Marine Lepen, η οποία στην ομιλία της αναφέρθηκε στην καταγωγή του ελληνικού ονόματος της Νίκαιας, για να ζητήσει την νίκη στις επερχόμενες Ευρωεκλογές.

Παρόντες στον εορτασμό, που ξεκίνησε με την είσοδο στον χώρο των σημαιών των εθνών που εκπροσωπούσαν (με πρώτη μάλιστα την ελληνική, την οποία συνόδευε καταχειροκροτούμενος ο Φαήλος Κρανιδιώτης), ήταν όλοι οι εκπρόσωποι των πατριωτικών κινημάτων της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, ομιλίες πραγματοποίησαν οι κ.κ. Nicolas Bay, Γάλλος ευρωβουλευτής και συμπρόεδρος της ENF, Gerolf Annemans, Φλαμανδός ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του MENL, ο Veselin Mareshki, Πρόεδρος του κόμματος Volya της Βουλγαρίας, Michal Marusik, ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του πολωνικού κόμματος Κογκρέσσο της Νέας Δεξιάς, ο Tomio Okamura, Πρόεδρος του Τσεχικού κόμματος SPD και Αντιπρόεδρος της τσέχικης Βουλής και ο Harald Vilimsky Γενικός Γραμματέας του FPO της Αυστρίας και αντιπρόεδρος του ENF. Τηλεοπτικό μήνυμα έστειλε ο Matteo Salvini, πρόεδρος της Λέγκας.

Κοινός τόπος όλων των ομιλητών, ήταν η ανάγκη της χειραφέτησης των Εθνών της Ευρώπης από τις διευρυμένες εξουσίες των Βρυξελλών, η υπεράσπιση των εθνικών ταυτοτήτων, που αποτελούν και τον πολιτιστικό πλούτο αυτής και η αντιμετώπιση των μεταναστευτικών κυμάτων που τα απειλούν. Στην δεξίωση που ακολούθησε, η αντιπροσωπεία της Νέας Δεξιάς είχε μια σειρά επαφών και εκτενών συζητήσεων, τόσο για τα εθνικά μας όσο και για τις επερχόμενες εκδηλώσεις του MENL αλλά και τις ευρωεκλογές.

Αξιοσημείωτη ήταν επίσης η παρουσία Ελλήνων, κατοίκων Γαλλίας, υποστηρικτών του Front National, που μετά το πέρας της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Φαήλο Κρανιδιώτη και τα υπόλοιπα στελέχη της αντιπροσωπείας της Νέας Δεξιάς για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και ειδικά για την προκλητική στάση της Τουρκίας.

ΣΧΟΛΙΑ (26)

Γιάννης

Συγχαρητήρια στην Νε.Δε. για την εξαιρετική πρωτοβουλία. Όσοι την βρίζετε, ή έστω έχετε τις επιφυλάξεις σας (ειδικά οι του πατριωτικού χώρου) ρίξτε μια ματιά στα άρθρα του Φαήλου και στις προγραμματικές του θέσεις. Σας εγγυώμαι ότι θα αλλάξετε άποψη προς το θετικότερο...

ο

Αμα δεν είμαστε ικανοί να βάλουμε ενα καθαρά πατριωτικό κόμμα στη βουλή ενώ μπήκε ο γραφικός Λεβέντης είμαστε για φούντο.Οι φίλοι της χ.α. ας μην κομματοσκυλιάζουν τόσο.Τα κόμματα είναι για να υπηρετούν το λαό κι όχι το ανάποδο.

Γ Αποστολοπουλιε

Κάτ αρχάς να πω θετικό ότι ακούγεται υπέρ της πατρίδας Αλλά θα μου επιτραπεί να έχω πολλές επιφυλάξεις για το τι θα γίνει στο τέλος και ποιος είναι ο σκοπός Σε αυτή την φάση η όλη ιστορία μοιάζει με ένα συστημικο αναχωμα μια που η προσπάθεια Καρατζαφέρη Μπαλτακου έφαγε χώμα. Ο στόχος ας μην γελιομαστε είναι η ΧΑ μια που η ΝΕΔΕ προσπαθεί να ανακοψει ψήφους στην χα και αν όλα πάνε καλά να αποσπάσει και ολας. Και Άμα πιάσει το όριο και αν η αριθμητική της ΝΔ το ζητήσει εδώ θα είναι ο Κρανιδιωτης να προσφέρει. Άσε που μπορεί να σώσει και ψήφους τέως Καμμενων μπας πάνε στα άκρα. Και το 'πατριωτικο' αυτό παιχνίδι το έχουμε ξαναδεί με Αδωνη όπου πριν καιρό εβριζε αλλά όταν τον χρειάστηκε το ρετιρέ πολυκατοικίας εδώ ήταν. Άλλωστε κοιτώντας στο ΦουΜπου είδα τον Κρανιδιωτη μετά τις πατριωτικες κορωνες πηρε την λεγαμενη του να απολαύσουν τα όμορφα γκλαμουρατα της Κυανης Ακτής ρηλαξαροντας στις κοσμοπολιτες και χλιδατες Καννες. Μια Περίπτωση Μπουμπουκου -Μπουμπουκας revisited Τεσπα καλά να είναι ο άνθρωπος αλλά στην ώρα της καλής οποίος γουστάρει βολεμα στο Δημόσιο Συριζα η ΠΑΣΟΚΑΡΑ οποίος γουστάρει το γκλαμουρε ΝΔ και όποιος νοιάζεται για την πατρίδα μονοκουκι ΧΑ Απλά ειναι τα πράγματα

Αντωνης Π

Η ιδέα οτι η ΧΑ ειναι αντισυστημική και πατριωτική είναι βαθιά εσφαλμένη. Η ύπαρξη της ΧΑ, με την εθνικοσοσιαλιστική της ατζέντα προσφέρει μέγιστες υπηρεσίες σε όλο το σάπιο πολιτικό σύστημα που μπορεί έτσι να αποκρούει κάθε αντίθετη άποψη ως φασιστική. Ο δεξιός χώρος χρειάζεται έναν νέο, πατριώτη ηγέτη, χωρίς βαρίδια. Η ΧΑ έχει βαρίδια. Και ιδεολογικά και όσον αφορά τα πρόσωπα.

1,0% Max

θα παρει.Δεν καλυπτει κανενα πολιτικο κενο.

Χμμμμμ

Βλέπω μια νευρικότητα από κάποιους τώρα που ο Φαηλος αρχισε να ανεβαζει στροφες η ειναι η εντυπωσης μου; Ε;

!@$

Άντε να δούμε και κάποιον που δεν ντρέπεται να πει ότι είναι δεξιός. Δεν ήξερα ότι τον είχαν κάνει δεκτό σε κάποια ευρωομάδα.

Επιτέλους!

Επιτέλους μπήκε ο Κρανιδιώτης στο παιχνίδι!

Θεμιστοκλής

Συγχαρητήρια Επιτέλους ένα σοβαρό δεξιό κόμμα στην Ελλάδα. Τυχαία σίγουρα δεν έγινε ισότιμο μέλος της Ευρώπης των Εθνών. Λάθος όσων δεν ενταχθούν σε αυτή τη προσπάθειά. Μπράβο κύριε Κρανιδιώτη.

@οσο και να το προσπαθήσει...

Μπορεί τον Φαήλο να τον συμπαθώ και να τον παρακολουθώ και ..ως δημοσιογράφο επειδή μου αρέσει...αλλά η Χ.Α είναι η μόνη επίσημη εκπρόσωπος του Εθνικιστικού μας χώρου....

Ώπα....

Πως έγινε αυτό και τολμήσατε να γράψετε για τον Φαήλο? Πήρατε άδεια από τον Κυριάκο?.... Δεν το πιστεύω!... Ολόκληρο άρθρο!....

Γεωργία

Το ότι η Ελλάδα συμμετέχει σε αυτήν την συμμαχία είναι πολύ σημαντικό. Ο Κρανιδιώτης τάσσεται με τις υγιείς δυνάμεις της Ευρώπης. Οι Ελληνες επιτέλους ξυπνάνε και θα καταλάβουν ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή για να επιβιώσει η χώρα και να μην γίνει επαρχία της Τουρκίας.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xionia_main

Αρκετά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει ολόκληρη τη χώρα - Κλειστά τα σχολεία αύριο στη Φλώρινα -  30 άτομα εγκλωβίστηκαν σε καταφύγιο από τα χιόνια στην Πτολεμαΐδα - Χάος στην εθνική οδό Τρικάλων-Ιωαννίνων και στην Εγνατία - Συνεχίζεται η κακοκαιρία και τη Δευτέρα - Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού

Amvrosios

«Είπα ότι το θέμα των εφημέριων είναι πολύ καυτό και αυτό πρέπει να συζητήσουμε, ενώ τα περιουσιακά είναι δεύτερα σε αυτή την φάση που βρισκόμαστε και τίποτε άλλο», δηλώνει στο ΑΠΕ ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων