Ο Γαβρόγλου καταργεί την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Ο Γαβρόγλου καταργεί την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Το Σχέδιο αναφέρει ότι καταργείται το Προεδρικό Διάταγμα 152/2013 - Εστάλη για δημόσια διαβούλευση

Την κατάργηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών προβλέπει σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας το οποίο εστάλη στους αρμόδιους φορείς για δημόσια διαβούλευση.

Συγκεκριμένα, στο τελευταίο άρθρο του σχεδίου νόμου για τις νέες δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου, ορίζεται ότι καταργείται το προεδρικό διάταγμα το 152/2013 (Α΄ 240), στο οποίο περιγράφεται ο τρόπος αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Ο κ. Γαβρόγλου είχε επισημάνει αρκετές φορές την βούληση του να καταργήσει το προεδρικό διάταγμα 152/2013 το οποίο δεν έχει εφαρμοστεί έως τώρα, υπό την πίεση των αντιδράσεων των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών. 

Το νομοσχέδιο, που παρουσιάζει η Καθημερινή, περιγράφει το νέο σύστημα επιλογής των εκπαιδευτικών που θα στελεχώσουν τις περίπου 20.000 θέσεις στην πυραμίδα της εκπαιδευτικής διοίκησης. Χαρακτηριστικά, υπάρχουν συνολικά 23 θέσεις ευθύνης στη διοικητική πυραμίδα.

Τα κριτήρια είναι α) η επιστημονική συγκρότηση, β) η διοικητική και διδακτική εμπειρία, γ) η διοικητική και εκπαιδευτική επάρκεια και δ) η προσωπικότητα και γενική συγκρότηση.

Νέο στοιχείο είναι ότι για την επιλογή των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης και των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που αποτελούν την κορυφή της διοικητικής πυραμίδας της εκπαίδευσης, θεσμοθετείται Κεντρικό συμβούλιο επιλογής θα μετέχει ένα μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕ.Π.), ο οποίος ορίζεται με την απόφαση συγκρότησης ως Πρόεδρος.

Επίσης, θα μετέχουν:

Τρεις πανεπιστημιακοί
Ένας εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ)
Δύο εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, οι οποίοι ορίζονται από τον Υπουργό.
Δύο ή τέσσερις αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών
Επίσης, μεταξύ καινούργιων στοιχείων είναι ότι τα στελέχη εκπαίδευσης θα αξιολογούνται για τη θητεία τους από τα αρμόδια εποπτικά όργανα, τα οποία θα βαθμολογούν ως ακολούθως, όπως λέει το νομοσχέδιο:

- Με βαθμό από 90 έως 100 βαθμολογούνται τα άριστα στελέχη που έχουν σημειώσει κατά την περίοδο αξιολόγησης όλως εξαιρετική επίδοση. Ως όλως εξαιρετική επίδοση νοείται η υψηλού επιπέδου ικανότητα συντονισμού της υπηρεσίας για την επίτευξη συγκεκριμένων προδιαγεγραμμένων στόχων από τους οποίους προέκυψε σημαντικό όφελος. Για τη βαθμολογία με βαθμό από 90 και πάνω απαιτείται η παράθεση από τους αξιολογητές ειδικής αιτιολογίας της βαθμολογίας αυτής για τα κριτήρια αξιολόγησης, με καταγραφή πραγματικών δεδομένων που τη στοιχειοθετούν.

Με τους βαθμούς 75 έως 89 βαθμολογούνται από τους αξιολογητές όσοι θεωρούνται πολύ επαρκή στελέχη, τα οποία μπορούν να ανταποκριθούν πλήρως στις απαιτήσεις της υπηρεσίας τους και να αντιμετωπίσουν κάθε υπηρεσιακό ζήτημα.
Με τους βαθμούς 60 έως 74 τα επαρκή στελέχη.
Με τους βαθμούς 50 έως 59 τα μερικώς επαρκή στελέχη.
Με τους βαθμούς 40 έως 49 τα μέτρια στελέχη.
Με τους βαθμούς 25 έως 39 τα ανεπαρκή στελέχη.
Με τους βαθμούς 0 έως 24 τα ακατάλληλα για τη θέση στελέχη.
Επίσης, καταργείται η θέση του σχολικού συμβούλου, ιδρύονται Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Κέντρα Εκπαίδευσης για την Αειφορία.

Δείτε εδώ το Σχέδιο Νόμου

ΣΧΟΛΙΑ (65)

nain

ΤΟΝ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΘΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΣΑΝ ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟ !! ΕΔΩ ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΙΤΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ''ΥΠΟΥΡΓΟΣ' ΚΛΠ ΚΛΠ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΟΠΡΟΙ.

Ilias

Εικόνα συριζαιου μπαχαλακια !!!!!!!!!

Λ

Αξιολόγηση χωρίς απόλυση δεν είναι αξιολόγηση, οπότε καλά κάνει. Αν και καθιστός μίλησε ορθώς.

Καρανίκας

Μπράβο σύντροφε! Ως γνωστόν, η καριέρα είναι χολέρα και η αριστεία δεν μετρά καμμία! Ο θρίαμβος των ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΒΑΛΚΑΝΟΧΑΧΟΛΩΝ της αρπαχτής!!!

Με το καταχθόνιο σχέδιο νόμου

για την αναδιάρθρωση της παιδείας ο κ. Γαβ. επιχειρεί να ορίσει ως στελέχη εκπαίδευσης (εν είδει κομμισάριων της πάλι ποτέΣοβιετίας) που θα έχουν ως μόνο ουσιαστικό προσόν επιλογής την εκτέλεση διδακτικών καθηκόντων σε σχολικές μονάδες (προσοχή όχι διδακτική προυπηρεσία που είναι κάτι πολυδιάστατο) για δέκα χρόνια. Προκειμένου να το διασφαλίσει 100% προσπαθεί να περάσει από την Βουλή το αντισυνταγματικό μέτρο οτι όποιος έχει 2 συνεχόμενες θητείες σε θέση στελέχους δεν μπορεί να είναι υποψήφιος (δηλ. όλοι όσοι δεν ήταν στην τάξη τα τελευταία δέκα χρόνια). Ο κόκκινος φασισμός σε όλο του το μεγαλείο.

O "λιποτάκτης" Αστερίξ

όχι μόνο δεν επιθυμεί την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού του υπουργείου του ενάντια στα συμφωνηθέντα με τους θεσμούς για το σύνολο των Δ.Υ. αλλά επιχειρεί πραξικοπηματικά να ξηλώσει όλα τα στελέχη εκπαίδευσης προτείνοντας για ψήφιση το αμίμητο φασιστικό μέτρο "... δεν επιτρέπεται η επιλογή για τρίτη συναπτή θητεία σε όμοια θέση στελέχους της εκπαίδευσης.". Σε κανένα εκπαιδευτικό αλλά και επιχειρησιακό σύστημα δεν υπάρχει τέτοιας μορφής rotation που θέλει να εισάγει ο κ. Γαβ. Απλά επιχειρεί να τιμωρήσει τους παλιά στελέχη (όχι τους δοτούς Περιφερειακούς Διευθυντές) και να προωθήσει τα δικά μας παιδιά αφού αυτό δεν κατορώθηκε με τη μυστική ψηφοφορία (άλλη παγκόσμια πατέντα).

Παπαδόπουλος

μονο στον ΓΕΩΡΓΑΡΟ μαθαιναν γραμματα τα παιδια..ε μερικοι αν δεν ταπερναν τα γραμματα πηγαίνανε για τεχνη,,και ηταν ολοι ευχαριστημένοι..οχι τωρα τρελαίνονται με τα φροντηστηρια να γινουν ολοι γιατροι , δικιγοροι και μηχανικοι ..και μετα να φευγουν μετανάστες ..στο Βελγιο και στην γερμανια ..και στην Αγγλία.. τοτε καναμε μαθημα ..και το σαββατο και τα απογεύματα... και ένα μηνα το καλοκαιρι πηγαιναν οι δασκλαοι και οι καθηγητες σε κατασκήνωσεις...και την κυριακη υποχρεβτικα στην εκκλησία...ετσι γιναμε //Ελληνες ..τωρα εχουμε ξεπουληθεί ..Παλι να κλεισουμε τα σύνορα , να κλεισουμε το ιντερνετ και το φειςμπουκ ... να μη διαβαζουμε ξενα βιβλία και να μην βλέπουμε ξενες πραγματα... τι τα θελουμε ..εμεις εχουμε τον καλυτερο πολιτισμό ..τον Ελληνοχριστιανικό... Α ρε ΓΙΩΡΓΑΡΕ ..πότε θα ξαναρθεις..παλι να μας σωσεις ολους εμας τους χαμένους... Ελληνες

προοδευτικοί του κ@@@υ

Τεμπελχανάδες, καφενόβιοι και κουτσομπόλες , διατηρούν τη θεία επιφοίτηση να κρίνουν και να αξιολογούν μαθητές χωρίς οι ίδιοι να πρέπει να κρίνονται για την επάρκειά τους. "Ουδείς μωρότερος των ιατρών, αν δεν υπήρχαν και οι διδάσκαλοι.

Νίκος

Χαίρομαι που ο Υπουργός παιδείας έχει σαν προτεραιότητα την αναβάθμιση της παιδείας και όχι τη ψηφοθηρία.Ευγε.

Γιαγκουλας

Ειδε τους προηγουμενους αχρηστους , ο αρχιανικανος και ειπε να ακολουθησει το παραδειγμα τους και να κοψει τελειως τις αξιολογησεις, μια που ολοι βαζουν τους δικους τους απ τη πισω πορτα.Εεε τωρα θα τους βαζει νομιμα απ τη μπροστινη...Ουστ!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

x7n72m1569324846836

«Ηλικιωμένοι, έγκυοι, παιδιά και ενήλικες με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ή χρόνιες παθήσεις πρέπει να θωρακιστούν» αναφέρει ο ΙΣΑ - Στους 154 οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι από τον ιό την περίοδο 2018 -2019 

areiospagos_0

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα ανακοινώσει την απόφασή του στις 29 Οκτωβρίου 2019 - Σαν μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε για την Ιρανή ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης - Να μην εκδοθεί η Ιρανή πρότεινε η αντεισαγγελέας της έδρας του 6ου Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου

3
γεο982

Η απάντηση του Ψευδοκράτους στην απόφαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για περιοριστικά μέτρα έναντι ατόμων και εταιρειών που εμπλέκονται στις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ

2
TYFONAS-PLOIO-KASTELI

Το πλοίο «Typhoon» βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες βορειοδυτικά-δυτικά των Χανίων, όπου επιχειρεί να καθαρίσει ορισμένες από τις δημοφιλέστερες θαλάσσιες περιοχές όχι μόνο της Κρήτης, αλλά πανελλαδικά και διεθνώς, όπως το Ελαφονήσι, ο Μπάλος και τα Φαλάσαρνα