Συνεχίζεται το θρίλερ με το πλοίο-βόμβα στο Ηράκλειο

Συνεχίζεται το θρίλερ με το πλοίο-βόμβα στο Ηράκλειο

Ο περιφερειάρχης Κρήτης ζητεί με επιστολή στον υπουργό Ναυτιλίας να απομακρυνθεί άμεσα το «Ανδρομέδα» - Στον εισαγγελέα Πειραιά οι οκτώ αλλοδαποί ναυτικοί

Συνεχίζεται το θρίλερ με το πλοίο-βόμβα στο Ηράκλειο
Το θρίλερ με το τι μέλλει γενέσθαι και πώς θα αντιμετωπιστεί και κυρίως από ποιους το πλοίο-βόμβα που «έδεσε» στο λιμάνι του Ηρακλείου, αφού πρώτα έπλεε στη Μεσόγειο για σχεδόν έξι μήνες, καλά κρατεί, με τους τοπικούς παράγοντες να απευθύνουν έκκληση για την εξεύρεση μίας λύσης, πριν προκληθεί κάποια τραγωδία από τυχόν ατύχημα.

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ότι αν προκληθεί έκρηξη, ολόκληρη η περιοχή θα μετατραπεί σε... Σαχάρα, είχαν ως αποτέλεσμα την κινητοποίηση βουλευτών που εκλέγονται στο Ηράκλειο, όπως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, αλλά και του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, ο οποίος με παρέμβασή του προς τον υπουρφό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ζήτησε να βρεθεί το συντομότερο δυνατό μία λύση και να αποπλεύσει από το λιμάνι του Ηρακλείου το «Ανδρομέδα».

Κλείσιμο


Επιστολή του περιφερειάρχη Κρήτης


Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο περιφερειάρχης προς τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και στον αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ, Κύριε Αρχηγέ,

Ύστερα από τον κατάπλου του πλοίου «Andromeda» στο λιμάνι του Ηρακλείου και το σχετικό έλεγχο των Λιμενικών Αρχών, εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών, οι οποίες αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια επιβατών, εργαζομένων αλλά και κατοίκων της περιοχής του λιμένος Ηρακλείου.




Ως Περιφέρεια Κρήτης σας παρακαλούμε θερμά να προχωρήσετε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση απομάκρυνση αυτών των εκρηκτικών υλών από το λιμάνι του Ηρακλείου αλλά και από λιμάνι των Χανίων, για την αποφυγή οποιουδήποτε δυσάρεστου γεγονότος, με απρόβλεπτες συνέπειες. Με τιμή, Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης»




Η πρόταση του Κουρουμπλή

Η πρόταση του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή είναι να μεταφερθεί το φορτίο σε εγκαταστάσεις του στρατού ξηράς, μακριά από κατοικημένες περιοχές. Μάλιστα, για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο αρχηγός στρατού Ξηράς κ. Στεφανής προκειμένου να προχωρήσει η επιχείρηση.



Το άκρως επικίνδυνο φορτίο του «Ανδρομέδα», δηλαδή τα 29 εμπορευματοκιβώτια με 410 τόνους εκρηκτικών έχουν ξεφορτωθεί από το πλοίο και παραμένουν στον προβλήτα 4-5 του λιμανιού στο Ηράκλειο. Ο διαχειριστής της πλοιοκτήτριας εταιρείας Θεόδωρος Ρέλλος, ισχυρίστηκε με δηλώσεις του στα τοπικά Μέσα, πως έχει στη διάθεσή του όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για τη νομιμότητα του ταξιδιού του πλοίου και πως η εταιρεία έπεσε θύμα ναυταπάτης από τους Τούρκους ναυλωτές και φορτωτές με τους οποίους συνεργάστηκε.


Στον εισαγγελέα οι οκτώ ναυτικοί του «Ανδρομέδα»

Οι οκτώ ναυτικοί που επέβαιναν στο πλοίο-βόμβα οδηγήθηκαν την Πέμπτη στον εισαγγελέα Πειραιώς. Οι δύο Ουκρανοί, πέντε Ινδοί και ένας Αλβανός, οδηγήθηκαν από άνδρες του Λιμεναρχείου Ηρακλείου, ακτοπλοϊκώς στην Εισαγγελία Πειραιά, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Οι 8 αλλοδαποί ναυτικοί κατηγορούνται για παράβαση του νόμου που αφορά στον εφοδιασμό ομάδων, αλλά και για διατάραξη ασφάλειας πλοίων.



Στη συνέχεια οι κατηγορούμενοι ναυτικοί οδηγήθηκαν στο γραφείο του ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους για το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας 15 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε από τον έλεγχο και τη διαδικασία της προανάκρισης το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, το «Ανδρομέδα» είχε προορισμό τη Λιβύη, περιοχή στην οποία απαγορεύεται η μεταφορά και πώληση οπλισμού και εκρηκτικών μετά από σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης