«Ζήτημα αν το Εφετείο φυλάσσεται από 5 ανθρώπους» λέει ο ΓΓ των Ειδικών Φρουρών

«Ζήτημα αν το Εφετείο φυλάσσεται από 5 ανθρώπους» λέει ο ΓΓ των Ειδικών Φρουρών

Το χτύπημα δεν έγινε τυχαία χθες, καθώς λόγω της βροχής, δεν κυκλοφορούσε ομάδα ΔΙΑΣ, λέει ο εκπρόσωπος των Ειδικών Φρουρών

«Ζήτημα αν το Εφετείο φυλάσσεται από 5 ανθρώπους» λέει ο ΓΓ των Ειδικών Φρουρών
Για ελλιπή φύλαξη του Εφετείου έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Σταύρος Μαυροειδάκος, προσθέτοντας επίσης ότι η βομβιστική επίθεση στο χώρο δεν έγινε τυχαία χθες, καθώς λόγω βροχής, δεν κυκλοφορούσε η ομάδα ΔΙΑΣ. 

«Όλο το Εφετείο είναι ζήτημα αν φυλάσσεται από πέντε ανθρώπους. Ένας από κάθε μεριά, δύο μπροστά κι ένας που μπορεί να ήταν στο πάρκινγκ. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι αυτό που έκαναν. Κι ο συνάδελφος έχει υπερβεί εαυτόν. Βγήκε ακάλυπτος έξω να τους ελέγξει» ανέφερε ο κ. Μαυροειδάκος. Άλλωστε, στο συγκεκριμένο σημείο δεν στεγάζεται μόνον το Εφετείο, αλλά και ο Άρειος Πάγος. 

Σύμφωνα μάλιστα με τον ΓΓ των Ειδικών Φρουρών, η επιλογή των βομβιστών να πραγματοποιήσουν χτύπημα χθες δεν είναι τυχαία. «Διάλεξαν ξημερώματα με βροχή, που δεν περιπολεί η ομάδα ΔΙΑΣ. Η ΔΙΑΣ έχει τακτική παρουσία στο Εφετείο. Ανά 10-15 λεπτά περνούσε. Χθες, οι τρομοκράτες χτύπησαν σε ώρα βροχής, που δεν κυκλοφορεί ομάδα ΔΙΑΣ» υπογράμμισε. 
Κλείσιμο

«Δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικού»


Ο κ. Μαυροειδάκος υποστήριξε ότι η επίθεση ήταν «άλλη μία δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικού. Ο στόχος ήταν το Εφετείο. Αλλά μην σας φανεί παράξενο ότι κάποιος πυροβόλησε πάλι έναν αστυνομικό. Εκεί θέλω να σταθώ». Μάλιστα πρόσθεσε ότι σε «όποια επίθεση γίνεται, θέλουν νεκρό αστυνομικό». 

«Οι τρομοκράτες βρήκαν καταφύγιο στα Εξάρχεια»

Ο εκπρόσωπος των Ειδικών Φρουρών υποστήριξε ότι δεν είναι περίεργο που το βαν βρέθηκε καμένο στα Εξάρχεια. «Υπάρχει ανομία στα Εξάρχεια. Τα έχουν ως καταφύγιο οι τρομοκράτες» υποστήριξε. 






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης