Κοντονής: Προκλητικοί οι δικαστές και εισαγγελείς

Κοντονής: Προκλητικοί οι δικαστές και εισαγγελείς

Η σύνδεση της εγκληματικής ενέργειας στο Εφετείο με την κριτική στις δικαστικές αποφάσεις, δεν είναι μόνο αποπροσανατολιστική και υποβολιμαία, είναι πρωτίστως προκλητική και ανάξια περαιτέρω σχολιασμού, σχολιάζει ο υπουργός Δικαιοσύνης

Αποπροσανατολιστική, υποβολιμαία, αλλά πρωτίστως προκλητική και ανάξια περαιτέρω σχολιασμού, είναι η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών
, αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κοντονής δεν αναφέρεται ευθέως στην ανακοίνωση της ΕΔΕ, αλλά σε  δήθεν «κύκλους», θέλοντας  έτσι να καταδείξει πολλά.

Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης  δήλωσε τα εξής:

«Η προσπάθεια ορισμένων κύκλων να συσχετίσουν τη σημερινή εγκληματική ενέργεια στο Εφετείο Αθηνών, με την κριτική που διατυπώνεται σε δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες έχουν να κάνουν με τη διαφάνεια και το δημόσιο έλεγχο, δεν είναι μόνο αποπροσανατολιστική και υποβολιμαία, είναι πρωτίστως προκλητική και ανάξια περαιτέρω σχολιασμού».

ΣΧΟΛΙΑ (33)

Προ

Προκλητικοί, θρασείς και ανασχυντοι είστε εσείς άθλιοι και αδίστακτοι εξουσιοφρενεις και εξουσιολάγνοι των Τσιπρο-Καμμένων.

Άγγελος

Κοντονή, ότι και να μας λές, είστε οι ηθικοί αυτουργοί. Όσοι καλλιέργησαν τον τελευταίο καιρό κλίμα πολεμικό με τη Δικαιοσύνη συκοφαντώντας τους λειτουργούς της, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους. Επίθεση Πολάκη κατά των δικαστών για την Ηριάννα: Ολόστραβη Δικαιοσύνη, υπηρετεί σχέδιο. Πεσμου Κυρ-εισαγγελέα, Πότε κοιμήθηκες πιο ανάλαφρα; Όταν αναβλήθηκε η δίκη για τη Ζημενς επειδή δεν είχε μεταφραστεί το βούλευμα ή σήμερα που κράτησες στη φυλακή την Ηριάνα και τον Περικλή;. Επίθεση Πολάκη στη Δικαιοσύνη μετά την απόφαση του ΣτΕ για τον ΟΑΣΘ. Έτσι σε θέλω Δικαιοσύνη!!!!! Τυφλή... μπροστά στα λαμόγια του παρελθόντος ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!!. ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ. Η κυβέρνηση μετά και αυτή την τελευταία ΠΡΟΚΛΗΣΗ, οφείλει να σηκώσει το γάντι. ΤΕΛΟΣ !!!. Γεια σου ανεξάρτητη δικαιοσύνη με τα αντανακλαστικά σου !!!!!,κινητοποιείσαι επειδή ο Στουρνάρας έκανε μήνυση σε κάποιον που έγραψε πως δε θα στεναχωρηθεί αν έσκαγε μια βόμβα στα πόδια του όπως του Παπαδήμου (έγραψε ΔΕΝ έβαλε). Πολάκης κατά δικαιοσύνης: Τα αρχικά ΣτΕ σημαίνουν Σωτηρία της Ελίτ. Πολάκης από το Ηράκλειο: Με ρυθμούς κουτσής χελώνας η Δικαιοσύνη για τα σκάνδαλα στην Υγεία. Τσίπρας,Ξεπερνάμε πολλές φορές ακόμα και θεσμικά εμπόδια αυτών που έχουν ιδιαίτερη στοιχείωση. Πολάκης, Αυτή ΔΕΝ είναι δικαιοσύνη και μάλιστα τυφλή. Είναι η προστασία του κάθε "νταβατζή".Σε εκδήλωση στο Περιστέρι, ο υφυπουργός υγείας κ. Πολάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά του Δικαστικού Σώματος, κατηγορώντας τους εκπροσώπους της Θέμιδος, ότι είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων. Τζανακόπουλος - Πολάκης - Κοντονής: Κοινό μέτωπο κατά των δικαστών λόγω Ηριάννας. Ο Κοντονής αφού χαρακτήρισε την απόφαση δυσάρεστη έκπληξη στη συνέχεια άφησε να εννοηθεί εμμέσως πλην σαφώς ότι η δικαιοσύνη έχει άλλα μέτρα και άλλα σταθμά και δεν αποφασίζει επί ίσοις όροις. Η δικαιοσύνη δημιουργεί την υπόνοια ότι κρίνει και σταθμίζει με κριτήρια πέραν της νομικής κρίσης:τη δήλωση αυτή έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφορικά με τη χθεσινή δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση της Ηριάννας. Ανακοίνωση για τη δικαστική απόφαση για την Ηριάννα εξέδωσε το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.Όχι βέβαια, η Δικαιοσύνη δεν είναι πάντα τυφλή. Ενίοτε βλέπει και πράττει αναλόγως. Βλέπει, πλειοψηφικά τουλάχιστον, με τη δική της μεροληπτική κοινωνική και ταξική ματιά. Βλέπει και εκδικείται Και λέει τούτο: Οι Ηριάννες θα μείνουν στη φυλακή, την ίδια ώρα που θα βγαίνουν οι Μιχαλολιάκοι.

Κώστας Κ.

Η Ελληνική Δημοκρατία βασίζεται στη ΔΙΑΚΡΙΣΗ των εξουσιών. Αυτό συμβαίνει για να ΜΗ συγκεντρωθεί σε ΕΝΑ άτομο ή ΜΙΑ ομάδα ατόμων ΚΑΙ η νομοθετική ΚΑΙ η εκτελεστική ΚΑΙ η δικαστική εξουσία, με αποτέλεσμα τον απολυταρχισμό, την αυθαιρεσία, το φόβο, τη διαπλοκή και συνεπώς μια κοινωνία με σοβαρές αδυναμίες και μειονεκτήματα (ευρωπαϊκές κοινωνίες του Μεσαίωνα). Οι τρείς παραπάνω εξουσίες (που καθορίζουν τη ζωή ΟΛΩΝ μας και συνεπώς είναι προς το ΣΥΜΦΕΡΟΝ μας να είναι υψηλοτάτου επιπέδου), δεν πρέπει να ανακατεύεται και να επηρεάζει η μία τη λειτουργία της άλλης, αλλά έχουν το δικαίωμα να συζητούν και να αλληλοκρίνονται -προτιμητέο όχι δημοσίως- αλλά με ευπρέπεια, όχι με στόχο την ΑΠΑΞΙΩΣΗ τους, αλλά με αποκλειστικό σκοπό τη ΒΕΛΤΙΩΣΗ τους και τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ μεταξύ τους για ένα καλύτερο Κράτος και μια καλύτερη κοινωνία προς όφελος όλων μας. Ο σημερινός Υπουργός Δικαιοσύνης, αλλά και άλλα μέλη της Κυβέρνησης συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Πρωθυπουργού, με συνεχείς δηλώσεις τους έντονου λεκτικού χαρακτήρα και με απαξιωτικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, επιτίθενται στη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της (και μάλιστα στο εμπειρότερο κομμάτι από αυτούς), ανάλογα με τις αποφάσεις που παίρνουν σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ζητήματα, στα οποία η ίδια η Κυβέρνηση επιθυμεί να δώσει πολιτική (και στη συνέχεια κοματική) χρειά. Θα ήταν κατανοητό εάν η Κυβέρνηση εξέφραζε (με κόσμιο πάντα τρόπο) παράπονα για τη λειτουργία και την ποιότητα της Δικαιοσύνης ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ. Όμως, η Κυβέρνηση δέν λέει ότι η Δικαιοσύνη έχει γενικά πρόβλημα, αλλά επιτίθεται στη Δικαιοσύνη ανάλογα με το εάν την ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ οι αποφάσεις που εκείνη παίρνει, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να την καθοδηγήσει προς όφελός της. Έτσι, λοιπόν, ντροπή στη Δικαιοσύνη για την Ηριάννα, μπράβο στη Δικαιοσύνη για τον Κουφοντίνα, ντροπή στη Δικαιοσύνη για το Μαζιώτη. Στην ΙΔΙΑ Δικαιοσύνη, διαφορετική κριτική ανάλογα με το εάν οι αποφάσεις της είναι της ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ μας. Με τις δηλώσεις αυτές -και σε συνδιασμό με την ανοχή στα όρια της "προτροπής" της Κυβέρνησης σε καθημερινά πλέον φαινόμενα βίας, είναι απόλυτα λογική η σημερινή επίθεση στο Εφετείο, η επίθεση σε οποιονδήποτε δικαστή έβγαλε απόφαση που δεν τους αρέσει, η επίθεση σε οποιονδήποτε συμβολαιογράφο ασκεί νόμιμα το επάγγελμά του, η επίθεση σε οποιονδήποτε δικηγόρο υπερασπίζεται άτομο που δεν τους αρέσει, και τελικά ίσως κσι η επίθεση σε οποιονδήποτε ΕΣΕΝΑ γιατί ίσως να μην τους αρέσεις. Όχι άλλη βία και καταστροφές. Τα θέματα λύνονται με διάλογο. Στο 2017 είμαστε.

Ε ρε Κοντονή , κάτι ξέρουν

κι οι δικαστές ! Για να το λένε , κάτι θάχει πάρει το αυτί τους ! Εσείς οι πολιτικοί όσο πιο πολύ διαμαρτύρεστε , τόσο πιο ύποπτοι είσαστε !

μονο λογια εισαι

κοψτους κανενα φραγκο. ηδη παιρνουν πολυ περισσοτερα απο οσα αξιζουν.

ΞΕΝΟΣ

Φίλοι ξυπνάτε όσο ειναι νωρίς !!!! Κάποιοι προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τον κοινωνικό ιστό και να γυρίσουμε σε εμφυλιοπολεμικες εποχές !!!! Οι κραυγές εναντίον της δικαιοσύνης ( με τα όποια προβληματά της) ειναι βούτυρο στο ψωμί κάποιων που θέλουν να το παίζουν πατριώτες !!!! Μη τσιμπάτε ,ο λαϊκισμός ειναι οτι χειρότερο μπορει να προκύψει σε ανθρώπους που λένε οτι κυβερνούν μια χωρα !!!!

Λευτερης

Κοντονη συριζαιος ειπε "οργανωσεις οπως η 17νοεμβρη ειχαν ενα ιδεωδες υπερ του ανθρωπου"

LEO ONE

DON'T YOU KNOW WHEN TO QUIT? ENOUGH! KNOW WHEN TO KEEP SILENT.

βαγγέλςη

Δυστυώς ο άνθρωπος είναι εμμονικός!!!!!

Χρήστος 2

Πόσο γουστάρω να βλέπω αυτές τις φάρες να τρώγονται !!!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gavroglou_8

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις συνέργειες ΑΕΙ και ΤΕΙ και οι τροπολογίες του για το νέο σύστημα του διορισμού των εκπαιδευτικών και τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών Α.Σ.Ε.Π. έτους 2008