Νέοι βανδαλισμοί σε ακυρωτικά μηχανήματα λεωφορείων στου Ζωγράφου

Νέοι βανδαλισμοί σε ακυρωτικά μηχανήματα λεωφορείων στου Ζωγράφου

Οι επιθέσεις εναντίον λεωφορείων έχουν εξελιχθεί σε επιδημία - Δυσβάσταχτο το κόστος για τον ΟΑΣΑ, που βρίσκεται ήδη σε δεινή οικονομική κατάσταση

Νέοι βανδαλισμοί σε ακυρωτικά μηχανήματα λεωφορείων στου Ζωγράφου
Άγνωστοι κατέστρεψαν το μεσημέρι τρία ακυρωτικά μηχανήματα σε δύο λεωφορεία στην περιοχή του Ζωγράφου.

Ειδικότερα, οι δράστες έσπασαν δύο καινούργια ακυρωτικά και ένα παλιό. 

Κλείσιμο
Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει κάποια περαιτέρω ανακοίνωση.

Οι επιθέσεις εναντίον λεωφορείων έχει εξελιχθεί σε μάστιγα τον τελευταίο καιρό, αφού στο στόχαστρο των βανδάλων έχουν βρεθεί τα καινούργια ακυρωτικά μηχανήματα (με την... μπάλα να παίρνει και μερικά παλιά). Σε καθημερινή πλέον βάση σημειώνονται επιθέσεις σε λεωφορεία, τρόλεϊ και σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού.

Την ίδια ώρα οι οδηγοί φαίνεται να μην μπορούν να ελέγξουν αυτή την κατάσταση αφού κάθε φορά που μπαίνουν στα οχήματα για να πραγματοποιήσουν τα καθιερωμένα δρομολόγιά τους δεν γνωρίζουν αν το λεωφορείο που οδηγούν θα είναι ο επόμενος «στόχος». 

«Φωνάζουμε την αστυνομία δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω. Μπαίνουν μέσα χαλάνε τα ακυρωτικά, κολλάνε αφίσες. Δεν ξέρεις τι έχει ο καθένας μέσα στο μυαλό του. Έχει τύχει να μου πουν μάζεψε τα πράγματά σου και βγες έξω εμείς θα κάψουμε το λεωφορείο», δήλωσε πριν λίγο καιρό εξηγεί στο protothema.gr οδηγός λεωφορείου που ήταν παρών σε μία από τις επιθέσεις.

«Κάθονται και παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους για να σπάσουν το ακυρωτικό το οποίο πληρώνουμε εγώ και όλοι μας», είχε επισημάνει ένας άλλος οδηγός, συμπληρώνοντας: «Έχει τύχει να είμαι μέσα στο λεωφορείο και να μην μείνει ούτε ένα τζάμι, αυτοί πρέπει να ήταν οπαδοί ομάδων. Αναγκαζόμαστε και βγαίνουμε από τις γραμμές που περνάνε μέσα από τα Εξάρχεια μετά τις 5 το απόγευμα. Το κράτος ανέχεται κάποιους ανθρώπους που κατά την προσωπική μου άποψη δεν θα έπρεπε να τους ανέχεται». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικονομική επιβάρυνση για τον ΟΑΣΑ από τους δεκάδες βανδαλισμούς τον τελευταίο μήνα είναι τεράστια, αφού τα καινούργια ακυρωτικά έχουν κόστος 1.100 ευρώ το ένα. Δεδομένου ότι ο οργανισμός βρίσκεται ήδη σε δεινή οικονομική κατάσταση, αυτή η κατάσταση σίγουρα δεν μπορεί να συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης