Ουρές και ταλαιπωρία για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

«Είναι ο χειρότερος εξευτελισμός του ανθρώπου, για 200 ευρώ» είπε μια γυναίκα, που περιμένει κάθε μέρα από τις 6 το πρωί να εξυπηρετηθεί - «Έπεσε» το σύστημα και δεν μπορούσε να εξυπηρετηθεί κανείς, η απάντηση των αρμοδίων - Καταγγελίες ότι δεν υπάρχει καν σύστημα προτεραιότητας

Τριτοκοσμικές εικόνες και μεγάλη ταλαιπωρία από τις 5 το πρωί υπό βροχή για δεκάδες πολίτες που συνέρρευσαν στην διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων για καταθέσουν αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης
.

Το ηλεκτρονικό σύστημα δεν λειτουργούσε, «είχε πέσει», και δεν μπορούσε να εξυπηρετηθεί κανείς. Αν και οι υπεύθυνοι ενημέρωναν ότι μπορούν οι πολίτες να έρθουν άλλη μέρα, δεκάδες άνθρωποι παρέμεναν εκεί περιμένοντας να βρουν μια άκρη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και οι αιτήσεις επρόκειτο να γίνονται ηλεκτρονικά, εν τούτοις οι υπηρεσίες ζητούν επιπλέον από τους πολίτες να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία που δήλωσαν, εφόσον υπάρχει διαφοροποίηση. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε υπηρεσίες του δήμου, προσκομίζοντας τα αντίστοιχα δικαιολογητικά, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις.


 
«Από την πρώτη ημέρα βρισκόμαστε εδώ από τις 6 το πρωί και κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε το ίδιο πράγμα, τα ρολά κατεβασμένα», δήλωσε μια από τους πολίτες που περίμεναν εκεί στον Σκάι. «Είναι ο χειρότερος εξευτελισμός του ανθρώπου, για 200 ευρώ», συνέχισε η ίδια.Για το λόγο αυτό άλλωστε αν και η ιστοσελίδα του ΚΕΑ όπου έπρεπε να γίνονται οι αιτήσεις έχει δεχθεί δύο εκατ. επισκέψεις από όταν «άνοιξε» το σύστημα, την 1η Φεβρουαρίου, έχουν κατατεθεί μόνο 53.000 αιτήσεις από τις περίπου 700.000 που αναμένονται συνολικά. 

Επιπλέον στην Διεύθυνση Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων δημιουργήθηκε ένταση, καθώς, σύμφωνα με καταγγελίες, δεν υπάρχει σύστημα προτεραιότητας. Έτσι κάποιοι τυπώνουν μόνοι τους, αυθαίρετα, «χαρτάκια προτεραιότητας» επιχειρώντας να τα μοιράσουν στους πολίτες που υπό βροχή, περιμένουν από τα ξημερώματα να εξυπηρετηθούν.


 
Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου της Αθήνας Μαρία Στρατηγάκη εξήγησε ότι έχει πέσει το ηλεκτρονικό σύστημα με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές. Οι άνθρωποι που περιμένουν στις ουρές είναι μετανάστες, είπε η ίδια, επειδή το υπουργείο έχει δώσει εντολή να μην τους δέχονται τα ΚΕΠ, αλλά αυτοί να πηγαίνουν στους δήμους. Τέλος, υποστήριξε πως κάνουν ο,τι καλύτερο μπορούν για να τους εξυπηρετήσουν, αλλά δεν μπορούν, αν δεν επανέλθει το σύστημα, ενώ η ενημέρωση που έχουν από το υπουργείο είναι πως η βλάβη θα αποκατασταθεί σύντομα. Λίγο αργότερα, ο δήμος Αθηναίων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά από το υπουργείο Εργασίας να ανασταλούν αρχικά οι εγγραφές, έως ότου λειτουργήσει κανονικά το πληροφορικό σύστημα και επιπλέον να μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι οι ωφελούμενοι από τα ΚΕΠ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Αθήνας:
Μεγάλες τεχνικές δυσκολίες παρατηρούνται στο πληροφορικό σύστημα εγγραφής στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης του υπουργείου Εργασίας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί από τους δήμους, που έχουν επιφορτισθεί με αυτή την ευθύνη, παρά ένας ελάχιστος αριθμός ωφελουμένων.

Επιπροσθέτως, με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) δεν εξυπηρετούν ωφελούμενους που πρέπει να προσκομίσουν έγγραφα δικαιολογητικά (νόμιμοι μετανάστες, μονογονεϊκές οικογένειες κ.ά.), με αποτέλεσμα οι πολίτες αυτοί να καταφεύγουν στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων.

Προκειμένου να μη συνεχιστεί η ταλαιπωρία πολιτών που έχουν ανάγκη αλλά και του προσωπικού των δήμων, είναι επιβεβλημένο:
• Τα υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Διοικητικής Ανασυγκρότησης πρέπει να ενημερώσουν τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και να αναστείλουν τις εγγραφές, έως ότου λειτουργήσει κανονικά το πληροφορικό σύστημα του Υπουργείου
•Από τα ΚΕΠ πρέπει να μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι οι ωφελούμενοι, ακόμα και αν απαιτείται στη συνέχεια προσκόμιση έγγραφων δικαιολογητικών στους δήμους κατά αναλογία με τον τρόπο εγγραφής από το σπίτι.    


ΣΧΟΛΙΑ (52)

ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΟΥΡΕΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 5.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΔΗΛΩΤΗ. ΑΙΣΧΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΒΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ . ΟΛΟΙ ΔΟΥΛΕΟΥΝ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ . ΟΣΟ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΟΣΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

ΣΠΑΡΤΑΚΟς

ΣΤΗ ΓΕΡΜΆΝΙΑ έχει περισσότερα επιδόματα έχει περισσότερη μαύρη εργασία εκεί?

Εικόνες από την Ελλάδα

Της δραχμής.

Κυνικός

Βασικά είναι εικόνες από την Ελλάδα της Αριστεράς που δίνει επιδόματα σε δήθεν νόμιμους μετανάστες που δήθεν πεινάνε...Ενώ κάνουν όλοι μαύρες δουλειές...

Ωρέ τι σκαυόφατσες

Είν τούτες;

σύριζας

Αντί να μοιράζουμε σε αχάριστους τεμπελχανάδες επιδόματα που τα ξοδεύουν σε καφέ και κομμωτήρια θα έπρεπε να βάζαμε δωρεάν λεωφορεία για αγροτικές περιοχές. Όποιος ήθελε να εργασθεί θα πήγαινε οι άλλοι ας ψοφούσαν να ησυχάσουμε

καλα παμε...

δυομισυ εκ. συνταξιουχοι,εφτακοσιες χιλιαδες δικαιουχοι (απο εδω και περα) του κοινωνικου εισοδηματος αλληλεγγυης,εφτακοσιες χιλιαδες δικαιουχοι του προνιακου επιδοματος(το ονομαζουν και ''συνταξη'') του ογα,αλλες εφτακοσιες χιλιαδες δημοσιοι υπαλληλοι.ολοι μαζι με τις οικογενειες τους και τα παιδια τους φθανουν τα ΕΦΤΑ εκατ ολοι οσοι θα αμειβονται πλεον ΑΜΕΣΑ απο το κρατος σε ενα κρατος σχεδον 10 εκ κατοικων...δεν κρινω αν θα επρεπε η οχι,η ποσοι δικαιουχοι της προνοιακης πολιτικης ειναι ελληνικης καταγωγης,αλλα βγαινει ρε παιδια?με ενα διαλυμενο ασφαλιστικο συστημα και σε ασφυκτικο αναπτυξιακο πλαισιο λογω απο τη μια της υπερφορολογησης και απο την αλλη περιορισμου της καταναλωσης λογω οικονομικων λιτοτητας? τρια εκ πολιτες σε μια πεθαμενη αγορα με τους φορους toyw να συντηρουν τα υπολοιπα εφτα εκατομυρια ΑΛΛΑ και το ΚΡΑΤΟΣ?

Χάρης

Εικόνες ντροπής κ ξεφτίλας που τις βλέπουμε μονο σε υποανάπτυκτες χώρες!

γιάννης

Σύριζα θέλατε και ψεύτικες υποσχέσεις , ΦΑΤΕ ΤΗΝ ΤΩΡΑ - ΣΑΜΑΡΑ ΘΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΤΕ!!

1984

Η αναλογια ειναι 2 Ελληνες προς 8 αλλοδαπους και ρομα

Ούστ ρε

Λεφούσια τεμπελόσκυλων ροκανίζουν τους φόρους που πληρώνουμε. Στην επαρχία δεν υπάρχουν εργάτες για δουλειές. Και οι Ελληνάρες ζουν από τα επιδόματα, αντί να δουλέψουν όπου δει.

Αφροέλληνας.

Στο χωριό μου δεν έχει Αφροέλληνες αλλά και πάλι το επίδομα πάει κυρίως σε αλλοδαπούς - όπως κι η κάρτα σουπερμάρκετ. Έλληνα με κάρτα σουπερμάρκετ-Τσίπρα δεν είδαμε στα ταμεία. Μόνο αλλοδαπούς. Δεν είναι κακό να το αναφέρουμε αυτό, πρέπει να γνωρίζουμε που πάνε τα λεφτά.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

elpidoforos_main01

Ο νεοεκλεγείς προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας Αμερικής ανοίγει για πρώτη φορά τα χαρτιά του - Τι λέει για το νοικοκύρεμα της Αρχιεπισκοπής, το χτίσιμο του ναού του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero και τη χρήση της τεχνολογίας στην υπηρεσία της πίστης - Γιατί παρομοιάζει τη Νέα Υόρκη με την Πόλη και τι λέει για την επιθετική ρητορική των Τούρκων