Ανατρεπτική απόφαση: Τα ΤΕΙ μετονομάζονται σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών

Ανατρεπτική απόφαση: Τα ΤΕΙ μετονομάζονται σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών

Όπως είπε στο «protothema.gr» ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθηνών Μιχάλης Μπρατάκος, ήδη το ΤΕΙ Αθηνών, με απόφασή του, αποφάσισε να ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας την μετονομασία του ΤΕΙ Αθήνας σε Πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών Αθήνας

Ανατρεπτική απόφαση: Τα ΤΕΙ μετονομάζονται σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών
Τη μετονομασία όλων των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών, αποφάσισε ομόφωνα η Σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ , στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση για το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Όσο αφορά στη διαδικασία της μετονομασίας οι πρόεδροι αποφάσισαν: Αρχικά να εκδοθούν σχετικές αποφάσεις από τις Συνελεύσεις και τα Συμβούλια των Ιδρυμάτων.
Στη συνέχεια θα σταλούν, προς υπογραφή και δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Οι πρόεδροι αποφάσισαν επίσης να προχωρήσουν σε προειδοποιητική αναστολή λειτουργίας των ΤΕΙ για μια ημέρα εάν μέχρι τις 13 Οκτωβρίου δεν εκδοθεί η ΠΥΣ για την πρόσληψη εκτάκτου εκπαιδευτικού προσωπικού. Η Θέση των προέδρων των ΤΕΙ συγκλίνει με αυτή των Πρυτάνεων, δηλαδή ζητούν να επανεξεταστεί το Σχέδιο Νόμου που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.

Όπως είπε στο «
protothema.gr» ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθηνών Μιχάλης Μπρατάκος, ήδη το ΤΕΙ Αθηνών, με απόφασή του, αποφάσισε να ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας την μετονομασία του ΤΕΙ Αθήνας σε Πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών Αθήνας, σύμφωνα με απόφαση της συνέλευσης του ιδρύματος.

Εξηγώντας την ανατρεπτική αυτή απόφαση ο κ. Μπρατάκος επισημαίνει ότι θα αυξηθεί η προτίμηση των υποψηφίων στα ΤΕΙ, αφού θα φέρουν πια τον τίτλο Πανεπιστήμια, τεχνολογικού, βέβαια χαρακτήρα.

Κλείσιμο
Επίσης αίρεται το μοναδικό σημείο, διαφοροποίησης Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, σε θεσμικό επίπεδο, αφού η προσθήκη του όρου πανεπιστήμια, εφαρμοσμένων βέβαια επιστημών, επιβάλει την διοργάνωση διδακτορικών σπουδών.

Σε ότι αφορά στα διαδικαστικά πρέπει να το αποφασίσει η συνέλευση του κάθε ιδρύματος ξεχωριστά, να το στείλει στο συμβούλιο ιδρύματος και από εκεί στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο θα κάνει, ή όχι αποδεχτή την πρόταση.

Υπενθυμίζεται ότι με τον νόμο 12/68 του 2001, επί υπουργίας Πέτρου Ευθυμίου, είχε οριστεί ως ενιαίος ο χώρος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος προσδιορίστηκε περισσότερο, με ρυθμίσεις Μαριέττας Γιαννάκου και Άννας Διαμαντοπούλου.

Σε ότι αφορά στη στιγμή που αποφάσισαν οι πρόεδροι των ΤΕΙ να ζητήσουν την μετονομασία των τμημάτων, κρίνεται ως κατάλληλη, καθώς η ηγεσία του υπουργείου έχει αναφερθεί πολλές φορές στον ενιαίο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης