Επιστροφή στην «Αμυγδαλέζα» - Ξανάνοιξε το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο

Επιστροφή στην «Αμυγδαλέζα» - Ξανάνοιξε το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο

Κρατούνται 150 Μαροκινοί που θα απελαθούν - Στέλνουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από την Αττική και όλη την Πελοπόννησο για την 24ωρη φύλαξη των μεταναστών - Αντιδρούν οι αστυνομικοί

Σε έκτακτα μέτρα φύλαξης στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο με ισχυρές δυνάμεις ακόμα και από την Αθήνα προχώρησε η Αστυνομία μετά το άνοιγμα και πάλι των ειδικών χώρων  κράτησης και τη μεταφορά περίπου 150 Μαροκινών που είναι για απέλαση. Οι αστυνομικοί που ενισχύουν τα μέτρα από την Αθήνα μετακινούνται ήδη προς την Κόρινθο.  Τις τρεις τελευταίες ημέρες διμοιρίες της ΥΑΤ έχουν φύγει από την Αθήνα για να εκτελούν βάρδιες πρωί μεσημέρι και βράδυ ενώ από αύριο θα εκτελούν υπηρεσία μόνο τις βραδινές ώρες καθώς οι πρωινές και απογευματινές θα καλύπτονται από άνδρες των Διευθύνσεων της Πελοποννήσου.
 
Η εντολή ουσιαστικά αποκαλύπτει ότι οι χώροι που πριν λίγους μήνες έκλεισε η κυβέρνηση άνοιξαν και πάλι μετά τις ισχυρές πιέσεις της Ευρωπαικής Ένωσης και το ενδεχόμενο εξόδου από τη συνθήκη Σένγκεν. Πληροφορίες αναφέρουν πως τις επόμενες ημέρες θα ανοίξουν και τα υπόλοιπα κέντρα κλειστού τύπου, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας και της Αμυγδαλέζας. Επιστροφή λοιπόν στο παρελθόν για τη κυβέρνηση, καθώς γίνεται ορατό πως η πολιτική των ανοικτών συνόρων απέτυχε...
   
Την λειτουργία των κέντρων επιβεβαίωσε και ο Νίκος Τόσκας μιλώντας στην Κρατική τηλεόραση. Μάλιστα στην ερώτηση δημοσιογράφου της ΕΡΤ αν  υπάρχει σχεδιασμός να ξανανοίξει η Αμυγδαλέζα και η Κόρινθος, αυτά τα κέντρα που προϋπήρχαν και η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ -ΑΝΕΛ τα έκλεισε, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως “Στην Κόρινθο έχουν οδηγηθεί κάποιοι οικονομικοί μετανάστες προκειμένου να επιστραφούν στη συνέχεια στις χώρες προέλευσης τους. Για την Αμυγδαλέζα δεν εξετάζουμε αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο ανοίγματος, αλλά στην Κόρινθο έχουμε οδηγήσει οικονομικούς μετανάστες για το λόγο που σας είπα”.

Τι λέει η διαταγή για το κέντρο κράτησης Κορίνθου


Η διαταγή με αριθμό πρωτοκόλλου 7391/15/2297335 που έχει ως θέμα “Ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας για τη φύλαξη του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου” αναφέρει τα εξής “Κατόπιν της παραπάνω σχετικής εντολής την οποία διαβιβάζουμε συνημμένα παρακαλούμε όπως ενισχύσετε τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας, για την αντιμετώπιση έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών, κατά τη λήψη μέτρων στο προαναχωρησιακό κέντρο κράτησης αλλοδαπών Κορίνθου με τις διμοιρίες υποστήριξης των υπηρεσιών σας αποτελούμενες τουλάχιστον από 15 αστυνομικούς η κάθε μία ως ακολούθως (σ.σ παραθέτει τον πίνακα με τις υπηρεσίες από τους νομούς Αργολίδας, Κορινθίας, Αρκαδίας, Λακωνία, Μεσσηνία, τον αριθμό των αστυνομικών και τα ωράρια ). Οι εν λόγω αστυνομικοί φέρουν προβλεπόμενη στολή και πλήρη επιχειρησιακό εξοπλισμό. Να κινηθούν δε, έγκαιρα με υπηρεσιακά λεωφορεία τα οποία να ελέγχονται κατά την αναχώρηση τους για την αρτιότητα και την καταλληλότητα τους ώστε να ευρίσκονται στο κέντρο κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου για λήψη εντολών, οδηγιών και εκτέλεσης υπηρεσίας κατά τις αναφερόμενες στον πίνακα ημερομηνίες και ώρες”. Η διαταγή του Αρχηγείου κλείνει αναφέροντας πως “η Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας στην οποία κοινοποιείται η παρούσα παρακαλείται όπως σχεδιάσει και λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποτροπή οποιασδήποτε εκνόμου ενεργείας. Να διαθέτει τη διμοιρία υποστήριξης της υπηρεσίας δεκαπενταμελούς τουλάχιστον σύνθεσης όπως φαίνεται στον παραπάνω πίνακα στο κέντρο κράτησης, δικαιοδοσίας της προς εκτέλεσης των ωραρίων και των υπηρεσιών”.

Αντιδρά η ΠΟΑΣΥ για την Κόρινθο
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων αντιδρά στην απόφαση για το άνοιγμα του κέντρου κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο, κάνοντας λόγο, σε ανακοίνωσή της, για άμετρη μετακίνηση δυνάμεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Οργή και αγανάκτηση προκαλεί από την πρώτη στιγμή μόλις έγινε γνωστή η απόφαση της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας για τη νέα επιστράτευση συναδέλφων από την Αττική και κάθε γωνιά της Πελοποννήσου για απασχόληση χωρίς κανένα σχεδιασμό στην ΥΦΕΚΑ Κορίνθου. Οι χειρισμοί στο θέμα του μεταναστευτικού προβλήματος, δυστυχώς αποδεικνύουν καθημερινά πόσο δίκιο είχαμε όταν υποστηρίζαμε ότι ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα αντιμετωπίζεται ως  αστυνομικό.       

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι το μόνο που άλλαξε σε αυτή τη χώρα είναι ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του! Διότι, η  πρακτική σε ό,τι αφορά τους αλλοδαπούς με την εμπλοκή της αστυνομίας συνεχίζεται απαρέγκλιτα και αμετανόητα…

Καλά, είναι τόσο δύσκολο να αντιληφθούν το πιο απλό;

«Κύριοι, δεν φτάνουμε!»

Τέλος τα ψέματα! Η ΠΟΑΣΥ με βάση τα μηνύματα και τις καταγγελίες των Πρωτοβαθμίων Ενώσεών της, καταγγέλλει ομοίως τη συνεχιζόμενη τακτική της απαξίωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, την κατασπατάληση αστυνομικών δυνάμεων χωρίς σεβασμό στο αστυνομικό προσωπικό, στα δικαιώματα και στις υποχρεώσεις του.

Εκατοντάδες αστυνομικοί καλούνται σε υπηρεσία κατά παράβαση των ισχυουσών διατάξεων περί ωραρίου εργασίας, χωρίς να επιδίδονται σε αυτούς φύλλα πορείας, χωρίς την καταβολή των προβλεπομένων οδοιπορικών, χωρίς μέριμνα, χωρίς, χωρίς, χωρίς…

Ενημερώνουμε και προειδοποιούμε κάθε αρμόδιο ότι η ΠΟΑΣΥ δεν είναι αντίθετη με την παροχή υπηρεσιών και την απασχόληση του Έλληνα Αστυνομικού σε όποιο σχέδιο και με όποια απόφαση της Ηγεσίας, αρκεί αυτά να είναι νόμιμα και να καλύπτονται από την εργατική νομοθεσία. Εφόσον ο Αστυνομικός ξεσπιτώνεται και εφόσον αποδιοργανώνεται υπηρεσιακά, είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε την πλήρη κάλυψή του όσον αφορά τα εργασιακά-οικονομικά του δικαιώματα.

Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Διεκδικούμε τα αυτονόητα και στο βαθμό που δεν θα βρούμε άμεσα ανταπόκριση, θα απαντήσουμε δυναμικά, όπως αρμόζει σε έναν συνδικαλιστικό φορέα που σέβεται τον εαυτό του και τα ίδια τα μέλη του.

Η Ομοσπονδία μας, τις προσεχείς ημέρες θα αναλύσει τη διαμορφωθείσα κατάσταση στο θέμα της άμετρης μετακίνησης αστυνομικών δυνάμεων, σε συνεργασία με τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις των περιοχών που δέχονται τα πρώτα πλήγματα και ανάλογα θα αποφασίσει το μέτρο και την έκταση των αντιδράσεων.

ΣΧΟΛΙΑ (21)

Μόνο το 7% έχει δικαίωμα να μιλάει & να διαμαρτύρ

93% πήρε το "φίλα προσκείμενο στους απρόσκλητους" τόξο! Τουμπέκα όπως έγραψε και ένας φίλος σε άλλο άρθρο του ΠΘ.

thras

Και εδώ μούσκεμα τα έκαναν.Ειναι υπευθυνοι και αυριο θα είναι υπόλογοι για το χάος με τους μετανάστεςκαι όλα αυτά που θα γίνουν.ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ξεκίνησε πριν τις εκλογές γενάρη που έλεγαν πως θα δώσουν εξάμηνη άδεια παραμονής στους μετανάστες για να πάνε εκει που θέλουν.Οι μετανάστες στην τουρκία τα έμαθαν αυτα και έτριβαν τα χέρια τους και πιο πολυ βέβαια οι τούρκοι λαθρέμποροι που έγιναν μάγκες.Το αποτέλεσμα ο κάθε πονεμένος,αμοιρος,τζιχαντιστής,δολοφόνος , και πολλά άλλα ερχόντουσαν τσούρμο.Αρα λοιπόν οι ανευθυνοι είναι υπευθυνοι που οι μετανάστες ήρθαν εδώ χωρίς πρώτα να έχουν μιλήσει ρε αδερφέ με τους ευρωπαίους αν τους θέλουν η αν μπορούν να μοιραστούν το βαρος.Το αποτέλεσμα και πάλι ήταν να κάνουν την ελλάδα μέρος του προβλήματος και επίσης είναι υπευθυνοι για όλους αυτους τους πνιγμούς στο αιγαίο γιατί αν δεν είχαν ανοίξει τους ασκούς του αιόλου δεν θα γινόντουσαν όλα αυτά!Μιλάμε για αχυράνθρωπους ,ανίκανους,ανευθυνους, που εκτός απο ψέματτα στους έλληνες ειπαν και στους μεταναστες(θα πάτε εκει που θέλετε).Εδω είχαμε τα δικά μας προβλήματα αυτοί πήγαν να λύσουν και το συριακό.Το αποτέλεσμα είναι να γυρνούν στα ίδια για να το σώσουν(αμυγδαλέζα). Αδέρφια αυτή η κυβέρνηση κατα την άποψη μου είναι η χειρότερη κυβερνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος απο την απελευθέρωση μας απο τους τούρκους και μετά. Και όσον αφορά τους ανθρώπους μετανάστες δεν τους μισώ πονεμένοι άνθρωποι είναι οι περισσότεροι αλλα το πρόβλημα μου είναι γιατί να μεταφέρεις το πρόβλημα εδώ στην ελλάδα και γιατί η χώρα μου να γίνει αποθήκη ψυχών.Ολο αυτό που περιγράφω έχει ονοματεπώνυμο.....

ΠΡΟΤΑΣΗ

ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΔΕΛΑ ΝΑ ΚΟΒΕΙ Η ΤΑΣΙΑ ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΥ .-

γελοιοι .... γελοιοι

γι αυτο όταν τους εφεραν απο την Ειδομενη, οι περισσοτεροι την ...... εκαναν από το ταεκβοντο στην ομονοια ... αφυλακτοι ηταν αλλωστε, ο μαιμουζαλας τοχε πει, μονοι τους αποφασιζουν οι λαθρο αν θα φυγουν ή θα μεινουν !! αντε βρες τους τωρα ... ποσο γελοιοι ειστε ρε αναρχοανωμαλοι γιαλαντζι αριστεροι ... ποσο πολυ μισειτε τη χωρα σας.

Ελλη

Ποια χωρα ρε πατριωτη, δεν εμεινε και τιποτα .........................................................

Q

Μονο και μονο που σκεφτομαι το ΚΕΕΡΦΑ και ποσα εγκεφαλικα θα εχουν παθει εκει μεσα τωρα που οι χρηματοδοτες τους εγιναν αυτο που οι ιδιοι κατηγορουσαν τους αλλους, μιλαμε ριχνω το γελιο της χρονιας!!! Για να σας δω τωρα να βγειτε να κανετε αντιρατσιστικη διαδηλωση εναντιων των αφεντικων σας...

Ε...ΚΑΙ ?

1.500 ΠΡΟΧΘΕΣ ΚΑΙ 3.500 ΧΘΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ. ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΣ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ 100.000 ΕΥΡΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΠΟΥΜΑ . Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΗΣ....ΑΝΩΘΕΝ ΚΑΥΣΙΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΥΛΙΚΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΜΑΧΟΣ .Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΙΚΑΛΕΣΘΗΚΕ ΘΕΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΜΕ ΦΡΑΧΤΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΒΟΛΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΟΣΩΝ ΣΚΑΝΕ ΦΟΥΣΚΩΤΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΒΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΝΕΚΡΕΣ ΖΩΝΕΣ ΖΩΝΕΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΑΛΑ ....ΤΟΥΡΚΑ .ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ 2.000.000 ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΥΝ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ....ΔΕΝ ΤΟ ΣΩΖΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ Υ.Γ .ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΧΑΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΓΟΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ .

Λογική

Α ρε Σαμάρα πόσες φορές θα δικαιωθείς ακόμα!;;

Στέλιος Νικάρων

Δεν ανοίγει η Αμυγδαλέζα ρε σαμαροταλιμπάν.Είμαι γείτονας και κανενας μετανάστης δεν έχει έρθει από τότε που έπεσε ο φαύλος Σαμαρίσκος.Κοιμάσαι όρθιος σαμαροτρόλ!

Μούσι

Από το άρθρο δεν προκύπτει το άνοιγμα της Αμυγδαλεζας, αυθαίρετος ο τίτλος και το συμπέρασμα του άρθρου.

Κώστας

Η Αμυγδαλέζα σε πείραξε; Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτιάξει μεγαλύτερα ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ σε κάθε πόλη και νησί καθώς έχει ήδη γκετοποιήσει περιοχές της Αθήνας! Πως σου φαίνεται που τα κάνει όλα αυτά η (ναζιστική) ΑΡΙΣΤΕΡΑ;

ΧΧ

Ναι,δεν θα ειναι η Αμυγδαλεζα,θα ειναι μια ακομα μεγαλυτερη Αμυγδαλεζα που λεγεται Ελληνικο,που αντι να δωθει για επενδυσεις και να αποφερει θεσεις εργασιας και φορους για το κρατος ,θα γινει εκταση για συγκεντρωση λαθρομεταναστων που θα την πληρωνουμε ολοι μας,τελεια,συγχαρητηρια !

JCvD

Ώπα της?? Προ καιρού η Κατριβάνου είχε δηλώσει με στόμφο πως η Αμυγδαλέζα είναι το σύγχρονο Γκουαντάναμο ... Τώρα τι συμβαίνει? Επειδή άλλαξε εξωτερική πολιτική η Κούβα έγιναν και "τα" Γκουαντάναμο τουριστικός προορισμός? Ή παιδικές κατασκηνώσεις?

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΛΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΟΥΜΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΑΣΙΑΣ, ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΡΑΤΗ ΑΦΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ! ΚΑΛΟΥ ΚΑΚΟΥ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΣΤΗΛΙΑΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης