Επιστροφή στην «Αμυγδαλέζα» - Ξανάνοιξε το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο

Επιστροφή στην «Αμυγδαλέζα» - Ξανάνοιξε το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο

Κρατούνται 150 Μαροκινοί που θα απελαθούν - Στέλνουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από την Αττική και όλη την Πελοπόννησο για την 24ωρη φύλαξη των μεταναστών - Αντιδρούν οι αστυνομικοί

Επιστροφή στην «Αμυγδαλέζα» - Ξανάνοιξε το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο
Σε έκτακτα μέτρα φύλαξης στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο με ισχυρές δυνάμεις ακόμα και από την Αθήνα προχώρησε η Αστυνομία μετά το άνοιγμα και πάλι των ειδικών χώρων  κράτησης και τη μεταφορά περίπου 150 Μαροκινών που είναι για απέλαση. Οι αστυνομικοί που ενισχύουν τα μέτρα από την Αθήνα μετακινούνται ήδη προς την Κόρινθο.  Τις τρεις τελευταίες ημέρες διμοιρίες της ΥΑΤ έχουν φύγει από την Αθήνα για να εκτελούν βάρδιες πρωί μεσημέρι και βράδυ ενώ από αύριο θα εκτελούν υπηρεσία μόνο τις βραδινές ώρες καθώς οι πρωινές και απογευματινές θα καλύπτονται από άνδρες των Διευθύνσεων της Πελοποννήσου.
 
Η εντολή ουσιαστικά αποκαλύπτει ότι οι χώροι που πριν λίγους μήνες έκλεισε η κυβέρνηση άνοιξαν και πάλι μετά τις ισχυρές πιέσεις της Ευρωπαικής Ένωσης και το ενδεχόμενο εξόδου από τη συνθήκη Σένγκεν. Πληροφορίες αναφέρουν πως τις επόμενες ημέρες θα ανοίξουν και τα υπόλοιπα κέντρα κλειστού τύπου, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας και της Αμυγδαλέζας. Επιστροφή λοιπόν στο παρελθόν για τη κυβέρνηση, καθώς γίνεται ορατό πως η πολιτική των ανοικτών συνόρων απέτυχε...
   
Την λειτουργία των κέντρων επιβεβαίωσε και ο Νίκος Τόσκας μιλώντας στην Κρατική τηλεόραση. Μάλιστα στην ερώτηση δημοσιογράφου της ΕΡΤ αν  υπάρχει σχεδιασμός να ξανανοίξει η Αμυγδαλέζα και η Κόρινθος, αυτά τα κέντρα που προϋπήρχαν και η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ -ΑΝΕΛ τα έκλεισε, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως “Στην Κόρινθο έχουν οδηγηθεί κάποιοι οικονομικοί μετανάστες προκειμένου να επιστραφούν στη συνέχεια στις χώρες προέλευσης τους. Για την Αμυγδαλέζα δεν εξετάζουμε αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο ανοίγματος, αλλά στην Κόρινθο έχουμε οδηγήσει οικονομικούς μετανάστες για το λόγο που σας είπα”.

Κλείσιμο




Τι λέει η διαταγή για το κέντρο κράτησης Κορίνθου


Η διαταγή με αριθμό πρωτοκόλλου 7391/15/2297335 που έχει ως θέμα “Ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας για τη φύλαξη του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου” αναφέρει τα εξής “Κατόπιν της παραπάνω σχετικής εντολής την οποία διαβιβάζουμε συνημμένα παρακαλούμε όπως ενισχύσετε τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας, για την αντιμετώπιση έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών, κατά τη λήψη μέτρων στο προαναχωρησιακό κέντρο κράτησης αλλοδαπών Κορίνθου με τις διμοιρίες υποστήριξης των υπηρεσιών σας αποτελούμενες τουλάχιστον από 15 αστυνομικούς η κάθε μία ως ακολούθως (σ.σ παραθέτει τον πίνακα με τις υπηρεσίες από τους νομούς Αργολίδας, Κορινθίας, Αρκαδίας, Λακωνία, Μεσσηνία, τον αριθμό των αστυνομικών και τα ωράρια ). Οι εν λόγω αστυνομικοί φέρουν προβλεπόμενη στολή και πλήρη επιχειρησιακό εξοπλισμό. Να κινηθούν δε, έγκαιρα με υπηρεσιακά λεωφορεία τα οποία να ελέγχονται κατά την αναχώρηση τους για την αρτιότητα και την καταλληλότητα τους ώστε να ευρίσκονται στο κέντρο κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου για λήψη εντολών, οδηγιών και εκτέλεσης υπηρεσίας κατά τις αναφερόμενες στον πίνακα ημερομηνίες και ώρες”. Η διαταγή του Αρχηγείου κλείνει αναφέροντας πως “η Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας στην οποία κοινοποιείται η παρούσα παρακαλείται όπως σχεδιάσει και λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποτροπή οποιασδήποτε εκνόμου ενεργείας. Να διαθέτει τη διμοιρία υποστήριξης της υπηρεσίας δεκαπενταμελούς τουλάχιστον σύνθεσης όπως φαίνεται στον παραπάνω πίνακα στο κέντρο κράτησης, δικαιοδοσίας της προς εκτέλεσης των ωραρίων και των υπηρεσιών”.

Αντιδρά η ΠΟΑΣΥ για την Κόρινθο
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων αντιδρά στην απόφαση για το άνοιγμα του κέντρου κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο, κάνοντας λόγο, σε ανακοίνωσή της, για άμετρη μετακίνηση δυνάμεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Οργή και αγανάκτηση προκαλεί από την πρώτη στιγμή μόλις έγινε γνωστή η απόφαση της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας για τη νέα επιστράτευση συναδέλφων από την Αττική και κάθε γωνιά της Πελοποννήσου για απασχόληση χωρίς κανένα σχεδιασμό στην ΥΦΕΚΑ Κορίνθου. Οι χειρισμοί στο θέμα του μεταναστευτικού προβλήματος, δυστυχώς αποδεικνύουν καθημερινά πόσο δίκιο είχαμε όταν υποστηρίζαμε ότι ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα αντιμετωπίζεται ως  αστυνομικό.       

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι το μόνο που άλλαξε σε αυτή τη χώρα είναι ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του! Διότι, η  πρακτική σε ό,τι αφορά τους αλλοδαπούς με την εμπλοκή της αστυνομίας συνεχίζεται απαρέγκλιτα και αμετανόητα…

Καλά, είναι τόσο δύσκολο να αντιληφθούν το πιο απλό;

«Κύριοι, δεν φτάνουμε!»

Τέλος τα ψέματα! Η ΠΟΑΣΥ με βάση τα μηνύματα και τις καταγγελίες των Πρωτοβαθμίων Ενώσεών της, καταγγέλλει ομοίως τη συνεχιζόμενη τακτική της απαξίωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, την κατασπατάληση αστυνομικών δυνάμεων χωρίς σεβασμό στο αστυνομικό προσωπικό, στα δικαιώματα και στις υποχρεώσεις του.

Εκατοντάδες αστυνομικοί καλούνται σε υπηρεσία κατά παράβαση των ισχυουσών διατάξεων περί ωραρίου εργασίας, χωρίς να επιδίδονται σε αυτούς φύλλα πορείας, χωρίς την καταβολή των προβλεπομένων οδοιπορικών, χωρίς μέριμνα, χωρίς, χωρίς, χωρίς…

Ενημερώνουμε και προειδοποιούμε κάθε αρμόδιο ότι η ΠΟΑΣΥ δεν είναι αντίθετη με την παροχή υπηρεσιών και την απασχόληση του Έλληνα Αστυνομικού σε όποιο σχέδιο και με όποια απόφαση της Ηγεσίας, αρκεί αυτά να είναι νόμιμα και να καλύπτονται από την εργατική νομοθεσία. Εφόσον ο Αστυνομικός ξεσπιτώνεται και εφόσον αποδιοργανώνεται υπηρεσιακά, είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε την πλήρη κάλυψή του όσον αφορά τα εργασιακά-οικονομικά του δικαιώματα.

Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Διεκδικούμε τα αυτονόητα και στο βαθμό που δεν θα βρούμε άμεσα ανταπόκριση, θα απαντήσουμε δυναμικά, όπως αρμόζει σε έναν συνδικαλιστικό φορέα που σέβεται τον εαυτό του και τα ίδια τα μέλη του.

Η Ομοσπονδία μας, τις προσεχείς ημέρες θα αναλύσει τη διαμορφωθείσα κατάσταση στο θέμα της άμετρης μετακίνησης αστυνομικών δυνάμεων, σε συνεργασία με τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις των περιοχών που δέχονται τα πρώτα πλήγματα και ανάλογα θα αποφασίσει το μέτρο και την έκταση των αντιδράσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης