Ποινική δίωξη για τρομοκρατία ασκήθηκε στον Γιώργο Πετρακάκο

Ποινική δίωξη για τρομοκρατία ασκήθηκε στον Γιώργο Πετρακάκο

Διώξεις και στη σύντροφο και άλλους δύο συγκατηγορούμενούς του - Προθεσμία από τον ανακριτή για την ερχόμενη Δευτέρα

Ποινική δίωξη για τρομοκρατία ασκήθηκε στον Γιώργο Πετρακάκο
Eν αναμονή των αποτελεσμάτων της βαλλιστικής εξέτασης στα δυο όπλα (ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι Γκλοκ) που βρέθηκαν στο διαμέρισμά του στο κέντρο του Βόλου οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι – υπό δρακόντεια μέτρα -  στο Εφετείο ο 37χρονος Γιώργος Πετρακάκος.

Στη συνέχεια επέστρεψε στο κτίριο της ΓΑΔΑ και από εκεί μαζί με τους συγκατηγορούμενούς του, την 36χρονη σύντροφό του και δύο αδέλφια ηλικίας 35 και 27 ετών οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία, στη πρώην Σχολή Ευελπίδων. 

Κλείσιμο
Οι εισαγγελικές αρχές προχώρησαν στην άσκηση ποινικών διώξεων για τρομοκρατικές πράξεις, διακεκριμένη οπλοκατοχή και διακεκριμένη κλοπή σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Γ. Πετρακάκου και των άλλων άλλων τριών κατηγορούμενων. Ειδικότερα, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον 17ο τακτικό ανακριτή ωστόσο πήραν προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να απολογηθούν, ώστε οι συνήγοροι τους να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της δικογραφίας. 

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες και για σειρά πλημμεληματικών πράξεων ανάμεσα στις οποίες πλαστογραφία και υπόθαλψη εγκληματία. 



Υπενθυμίζεται ότι στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. έχει μπει η 36χρονη σύντροφος του Γ. Πετρακάκου και θα ερευνηθεί εάν η γυναίκα -μητέρα δυο ανήλικων παιδιών- έχει συμμετάσχει σε διάφορες αξιόποινες πράξεις στο παρελθόν, όπως ληστείες ή ακόμα και τρομοκρατικές ενέργειες, στις οποίες έχει προκύψει από την έρευνα γυναικεία παρουσία.





Σε δήλωσή του ο συνήγορος της συντρόφου του Γ. Πετρακάκου, Σπύρος Φυτράκης μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης ανέφερε: «Απ' οτι κατάλαβα η δικογραφία όπως εστάλη απο την αντιτρομοκρατική υπηρεσία δεν περιελάμβανε την επιβαρυντική περίσταση για τρομοκρατική οργάνωση. Άκουσα τώρα οτι έπρεπε να την περιλαμβάνει. Απο τα δεδομένα της δικογραφίας απο κανένα σημείο δεν προκύπτει οτι έχουμε τρομοκρατική οργάνωση. Η προσωπική συμπεριφορά του καθενός δε στοιχειοθετεί το βαρύτατο αυτο έγκλημα. Κανένα στοιχείο δεν εχει προστεθεί που να λεει οτι δυο όπλα σε μια ντουλάπα σε ενα σπίτι, ηταν χρησιμοποιημένα απο την κοπέλα, ότι τα ήξερε ή εκανε καποια δραστηριότητα παραβατική. Το να κάνεις δυο παιδιά με κάποιον που εχει παραβατική συμπεριφορά δεν τυποποιείται σε κάποιο αδίκημα. Πάμε σε άλλες εποχές έτσι. Ελπίζω απο την ανάκριση να μην έχουμε προβλήματα με την κοπέλα και τα δυο ανήλικα παιδια».

Ο συνήγορος της 36χρονης συντρόφου του Πετρακάκου, Σπύρος Φυτράκης






















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης