To brand «Μύκονος» εξάγει clubbing σε πέντε χώρες - Ποια μαγαζιά ανοίγουν και πού τους επόμενους μήνες

To brand «Μύκονος» εξάγει clubbing σε πέντε χώρες - Ποια μαγαζιά ανοίγουν και πού τους επόμενους μήνες

Τα διάσημα beach bars «Nammos», «SantΑnna», «Scorpios» και «Solymar» ανοίγουν τους επόμενους μήνες σε Λονδίνο, Κάννες, Ιμπιζα, Τουρκία και Κατάρ και αλλάζουν τον χάρτη της διασκέδασης μεταφέροντας το ξέφρενο nightlife της Μυκόνου στους hot προορισμούς για το διεθνές jet set

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
mykonos_worldwide_xr
Τι και αν η περσινή σεζόν δεν ήταν καλή για τη Μύκονο; Το Νησί των Ανέμων πουλάει, όπως πουλάνε και τα διάσημα στέκια του, αυτά που το εκτόξευσαν στην κορυφή, με τους διάσημους σταρ και το διεθνές jet set να δίνουν σταθερά το «παρών» κάθε καλοκαίρι. Το «Nammos», ο «Scorpios», το «Solymar» και εσχάτως το «SantAnna» ετοιμάζονται να ανοίξουν τους επόμενους μήνες σε Αγγλία, Γαλλία, Τουρκία, Ισπανία και Κατάρ, αφού η ζήτηση για τα μυκονιάτικα brands είναι μεγάλη.To beach club της Ψαρούς, που είναι αναμφίβολα το πιο διάσημο, αφού άνοιξε πρώτο τον χορό εκτός Ελλάδας με το «Nammos Dubai», τώρα «χτυπάει» τη Γαλλική Ριβιέρα, ενώ ακολουθεί το Λονδίνο.

Ο «Scorpios», το δημιούργημα των δύο Γερμανών Μάριο Χέρτελ και Τόμας Χέιν, που άλλαξε τα δεδομένα στο νησί φέρνοντας έναν αέρα από το Τουλούμ του Μεξικού, ανοίγει στην Αλικαρνασσό της Τουρκίας (νυν Μπόντρουμ) με ένα πολύ φιλόδοξο project. Το πιο απρόσμενο ίσως opening έρχεται από το «SantΑnna» που πάει στην Ιμπιζα, το αντίπαλον δέος της Μυκόνου, με ένα εστιατόριο που θα ανοίξει αν όλα πάνε καλά προς τα τέλη Μαρτίου στην παλιά πόλη και θα λέγεται «The Amorous Project». Στα δε τέλη του έτους αναμένεται να ανοίξει το πρώτο «Solymar» εκτός Ελλάδας, και συγκεκριμένα στο Κατάρ, το οποίο θα στεγάζεται σε εξωτερικό χώρο 5άστερου ξενοδοχείου.

«Nammos»: από την Κυανή Ακτή στο Knightsbridge

Πριν από λίγες εβδομάδες έγινε γνωστό ότι το «Nammos» στο Ντουμπάι άφησε πίσω του το «Nobu» στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια και το «Cipriani» στο Μανχάταν και πήρε τον τίτλο του εστιατορίου με τα μεγαλύτερα κέρδη στον κόσμο, κάτι που επιβεβαίωσε ο Πέτρος Στάθης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Luxury Travel Magazine», ως ο ισχυρός άνδρας πλέον του brand που δημιούργησαν οι Ζαννής Φραντζέσκος, Σάμι Ιμπραήμ και Κωνσταντής Κουσαθανάς, ο οποίος αποχώρησε πριν από λίγα χρόνια. Στα τέλη Μαΐου το νέο «Nammos» ανοίγει στις Κάννες υπό τη στέγη του ανακαινισμένου ξενοδοχείου «Palm Beach» στην Place Franklin Roosevelt με δική του παραλία και εστιατόριο.
Η διακόσμηση είναι διαφορετική από της Μυκόνου και έχει τον αέρα της διακριτικής πολυτέλειας που απαιτεί η Kυανή Ακτή με κρυστάλλινα ποτήρια και βαριά έπιπλα στον κύριο χώρο του εστιατορίου.
mykonos_worldwide__3_
«Nammos» Κάννες Ανοίγει στα τέλη Μαΐου στις Κάννες υπό τη στέγη του ανακαινισμένου ξενοδοχείου «Palm Beach» στην Place Franklin Roosevelt με δική του παραλία και εστιατόριο. Η διακόσμηση θα έχει τον αέρα της διακριτικής πολυτέλειας που απαιτεί η Κυανή Ακτή

Αντίθετα, τα τραπέζια πάνω από την παραλία Tamaris είναι πιο κοντά σε αυτά που έχουν συνηθίσει οι πελάτες στο εστιατόριο της Ψαρούς, το οποίο εκτόξευσε τη φήμη του νησιού όταν άνοιξε πριν από 21 χρόνια. Μετά τις Κάννες έρχεται η σειρά του Λονδίνου με ένα «Nammos» αρκετά διαφορετικό, αφού θα είναι το πρώτο που θα βρίσκεται μακριά από το υγρό στοιχείο. Για την ακρίβεια θα λειτουργήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην καρδιά του Knightsbridge, της πιο αριστοκρατικής για πολλούς συνοικίας του Λονδίνου. Στον χώρο θα κυριαρχούν τα γήινα χρώματα, το ξύλο και το μάρμαρο και το απαραίτητο αλλά όχι κραυγαλέο glam, ενώ το μενού θα στηρίζεται στην πετυχημένη συνταγή του μυκονιάτικου seaside restaurant.
mykonos_worldwide__4_
«Nammos» Λονδίνο Tον ερχόμενο Σεπτέμβριο, μετά τις Κάννες έρχεται η σειρά του Λονδίνου με ένα «Nammos» αρκετά διαφορετικό στην καρδιά του Knightsbridge, αφού θα είναι το πρώτο που θα βρίσκεται μακριά από το υγρό στοιχείο

«Scorpios»: υπερπαραγωγή στο Μπόντρουμ

Κλείσιμο
Οταν ο Μάριο Χέρτελ και ο Τόμας Χέιν ήρθαν στη Μύκονο για να μανατζάρουν το «Paradise», το μακρινό 2005, μάλλον δεν φαντάζονταν ότι εννιά χρόνια μετά θα έστηναν κάτω από έναν βράχο το δικό τους «Scorpios» με άρωμα Τουλούμ. Δεν ήταν απλά κάτι διαφορετικό, αλλά το καινούριο που ταρακούνησε για τα καλά το Νησί των Ανέμων, θέτοντας νέα δεδομένα και εκθρονίζοντας ενίοτε ηχηρά ονόματα που κυριαρχούσαν κάνοντας μυθικές εισπράξεις. Με αισθητική στην οποία κυριαρχεί μια αύρα ηρεμίας, ο «Scorpios» τους έγινε το the place to be στη Μύκονο -υπήρξε ημέρα όπου πάνω από 2.000 άτομα έφαγαν πόρτα ευγενικά-, ενώ τον Μάιο του 2019, το «Soho House» έδωσε 60 εκατ. ευρώ για να βάλει το διάσημο πλέον κλαμπ υπό τη σκέπη του.
mykonos_worldwide__5_
«Scorpios» Τουρκία Ανοίγει στην Αλικαρνασσό (Μπόντρουμ) της Τουρκίας στις αρχές Ιουνίου και θα είναι περίπου έξι φορές μεγαλύτερο από το αντίστοιχο της Μυκόνου. Θα έχει δύο εστιατόρια, ένα club house, παραλία, τη δική του χερσόνησο και δώδεκα σουίτες με εξωτερική πισίνα και lounge area η καθεμία

Φέτος, λοιπόν, ήρθε η ώρα για να επεκταθεί εκτός ελληνικών συνόρων, στοχεύοντας στους value for money πελάτες που κάνουν διακοπές στο Μπόντρουμ, όπου και ανοίγει στις αρχές Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο project θα είναι περίπου έξι φορές μεγαλύτερο από αυτό της Μυκόνου, θα έχει δύο εστιατόρια, ένα club house, παραλία, τη δική του χερσόνησο και δώδεκα σουίτες με εξωτερική πισίνα και lounge area η καθεμία. Θα μπορεί να φιλοξενεί, λένε οι πληροφορίες, γύρω στους 6.000 πελάτες την ημέρα, ενώ σε ό,τι αφορά τις γεύσεις, αυτές θα έχουν και κάποιες πινελιές από την τουρκική κουζίνα.
Από το ερχόμενο φθινόπωρο αναμένεται να γίνει και το opening του «Scorpios» στην Τουλούμ του Μεξικού, που ετοιμάζεται να ανοίξει μετά από αναβολές τον επόμενο Νοέμβριο, σύμφωνα με όσα ακούγονται.

«SantΑnna»: από την Παράγκα στην Ιμπιζα

Στην παραλία της Παράγκας το «SantΑnna» άνοιξε τον Ιούλιο του 2017, έχοντας ως όπλο του τη μεγαλύτερη πισίνα με θαλασσινό νερό σε όλη τη Μεσόγειο, υποβρύχιες σουίτες και μια τριάδα που ήταν αποφασισμένη να τα καταφέρει.

Ο Δημήτρης Χριστοφορίδης, ο σεφ Χρήστος Αθανασιάδης και ο ηθοποιός Μάνος Γαβράς πέτυχαν σταδιακά να φέρουν ηχηρά ονόματα όπως τον Black Coffee, τoν «πολύ» 50 Cent και άλλους διάσημους djs στο δημιούργημά τους. Μαζί ταξίδευαν αρκετά συχνά στην Ιμπιζα, το νησί που θεωρείται πάντα το αντίπαλον δέος της Μυκόνου, όπου γνωρίστηκαν με τους ανθρώπους του CBBC Group. Πρόκειται για έναν όμιλο που δραστηριοποιείται επί δεκαετίες στο νησί των Βαλεαρίδων και οι ιδιοκτήτες του δεν άργησαν να προσεγγίσουν τους τρεις συνεταίρους του «SantΑnna» προκειμένου να ανοίξουν ένα εστιατόριο στην παλιά πόλη της Ιμπιζα.
mykonos_worldwide__2_
«SantΑnna» Ιμπιζα Το opening για το «The Amorοus Project Ibiza» θα γίνει πιθανότατα τέλη Μαρτίου. Η διακόσμηση θα είναι πιο κοντά στην Ισπανία, με το ξύλο να ντύνει ακόμη και τοίχους, ενώ θα κυριαρχούν τα γήινα χρώματα

Η συμφωνία είχε ουσιαστικά κλείσει από πέρυσι και πριν από τέσσερις εβδομάδες ο Μάνος Γαβράς υπέγραψε το deal για το «The Amorοus Project Ibiza». Οι εργασίες είχαν ήδη ξεκινήσει για το στήσιμο του νέου εστιατορίου, που αναμένεται να είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους πρώτους πελάτες στις αρχές της άνοιξης. Η διακόσμηση δεν θα έχει καμία σχέση με Μύκονο, θα είναι πιο κοντά στην Ισπανία, με το ξύλο να ντύνει ακόμη και τοίχους, ενώ θα κυριαρχούν τα γήινα χρώματα. Τα εγκαίνια θα γίνουν, εκτός απροόπτου, στα τέλη Μαρτίου, αφού στις 31 του μήνα είναι το Πάσχα των Καθολικών και η Iμπιζα αναμένεται να γεμίσει από χιλιάδες επισκέπτες. Η κουζίνα του «The Amorous Project» θα είναι μεσογειακή, ενώ κάποιες πινελιές από τις τοπικές μαγειρικές δεν θα πρέπει να αποκλειστούν στο πρώτο ελληνικό επιχειρηματικό εγχείρημα στην Ιμπιζα.

«Solymar»: από το Καλό Λιβάδι στο Κατάρ

Μια μέρα λίγο μετά την έλευση του 2021 ο Δημήτρης Ιακωβίδης και ο Αλκης Βατόπουλος, οι δύο ιδιοκτήτες του «Solymar», ενός από τα πιο κλασικά και μυθικά beach bars της Μυκόνου, υπέγραψαν τη συμφωνία με την εταιρeία UDC από το Κατάρ για να στήσουν το πρώτο ομώνυμο εστιατόριο στο νησάκι Gewan. Πρόκειται στην ουσία για ένα τεχνητό νησί, προέκταση του Pearl-Qatar, 350 μέτρα ανοιχτά του West Bay της Ντόχα, πρωτεύουσας ενός συντηρητικού εμιράτου που ανοίγεται σιγά-σιγά προς τη Δύση και τις τουριστικές επενδύσεις. Συνήθως όταν ακούμε «Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα», η σκέψη μας πηγαίνει αυτόματα στο Ντουμπάι, το πιο δυτικοποιημένο απ’ όλα τα εμιράτα. Το Κατάρ όμως είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση, αφού μόλις τα τελευταία χρόνια έκανε ένα σταθερό άνοιγμα προς τη Δύση, με αποκορύφωμα το Μουντιάλ που διεξήχθη εκεί. Η UDC, από τις πλέον εύρωστες εταιρείες, προσέγγισε τους ιδιοκτήτες του «Solymar» στη Μύκονο και άρχισαν οι διερευνητικές συζητήσεις για ένα deal που δεν άργησε να κλείσει.
mykonos_worldwide__1_
«Solymar» Κατάρ Θα λειτουργήσει στο νησάκι Gewan και θα είναι μερικώς υπό τη σκέπη του ξενοδοχείου «Corinthia». Θα έχει μια τεράστια sea pool και η διακόσμηση θα φέρει έντονη την αύρα του Νησιού των Ανέμων με ένα πιο luxury στυλ

Ο λίγο εσωστρεφής Ιακωβίδης και ο περισσότερο εξωστρεφής συνεταίρος του Βατόπουλος είδαν εξαρχής θετικά την πρόταση να στήσουν ένα μυκονιάτικο «Solymar» στο νησάκι Gewan, το οποίο θα είναι μερικώς υπό τη σκέπη του ξενοδοχείου «Corinthia». Θα στεγάζεται, βέβαια, σε κτίριο εκτός του ξενοδοχείου και θα έχει μια τεράστια sea pool -πισίνα με θαλασσινό νερό- για τους πελάτες που θα θελήσουν να ζήσουν μια μέρα με έντονο άρωμα μυκονιάτικου fun. Σε ό,τι αφορά τη διακόσμηση, αυτή θα φέρει έντονη την αύρα του Νησιού των Ανέμων με ένα πιο luxury στυλ και φυσικά θα επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ και οι δυνατές μουσικές.

Γευστικά η κουζίνα του θα είναι κατά βάση μεσογειακή, με έμφαση στα θαλασσινά και τα ψάρια, ενώ δεν θα λείπουν και τα πολύ καλά κρέατα, ενώ η έλευση του πολύ γνωστού seaside restaurant στο τέλος της χρονιάς που διανύουμε δείχνει πόσο πουλάει η Μύκονος στα Εμιράτα αλλά και παγκοσμίως, 1458097 πλέον κλαμπ και εστιατόρια.



Ειδήσεις σήμερα:

Εξεταστική για τα Τέμπη: Συγκλόνισε στην Εξεταστική, μάνα που έχασε την κόρη της - «Παρακαλούσαμε να είναι τραυματισμένα και όχι νεκρά»

Ραφαέλα Πιτσικάλη: Πέθανε η 21χρονη μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο

Κύπρος: Οργή Τατάρ με τον Βρετανό πρέσβη, που ξεκαθάρισε πως δεν θα αναγνωριστεί ποτέ το ψευδοκράτος




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης