Καραπαναγιώτου στο συνέδριο του Travel.gr: Οι εκθέσεις του Αρχαιολογικού μουσείου καλύπτουν εφτά χιλιετίες

Καραπαναγιώτου στο συνέδριο του Travel.gr: Οι εκθέσεις του Αρχαιολογικού μουσείου καλύπτουν εφτά χιλιετίες

«Φιλοξενεί περίπου 11.000 εκθέματα, που καλύπτουν επτά χιλιετίες, από το 7.000 πΧ έως τη ρωμαϊκη εποχή, περίπου στο 330 μ.Χ.» δήλωση η Γενική Διευθύντρια του Μουσείου

karapanagiotou
«Οι συναρπαστικές ιστορίες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου έχουν ως αφετηρία την Ελένη Τοσίτσα η οποία δώρισε το 1866 λίγο πριν τον θάνατό το οικόπεδο για τη στέγαση του μουσείου. Το νέο Μουσείο η νεοπαγής χώρα προβλήθηκε ως διάδοχος του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και διεκδίκησε ρόλο στον διεθνές γίγνεσθαι», τόνισε η Άννα-Βασιλική Καραπαναγιώτου, Δρ. Αρχαιολογίας και Γενική Διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου στην Αθήνα κατά τη διάρκεια τοποθέτησής της στο συνέδριο «Greece Talks, ο Ρόλος του Τουρισμού στο Μέλλον της Ελλάδας», που διοργανώνουν στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, το Travel.gr και το Πρώτο Θέμα και στο πλαίσιο του πάνελ «Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Ανανεώνοντας τη μουσειακή εμπειρία».

«Οι εκθέσεις του μουσείου καλύπτουν εφτά χιλιετίες, ξεπερνώντας τα όρια της Ελλάδας. Φιλοξενεί περίπου 11.000 εκθέματα, που καλύπτουν επτά χιλιετίες, από το 7.000 πΧ έως τη ρωμαϊκη εποχή, περίπου στο 330 μ.Χ.» συμπλήρωσε η ίδια.

«Ζήτημα το πόσο προσβάσιμη είναι η μουσειακή εμπειρία σε ολοένα και περισσότερους επισκέπτες. Πόσο ελκυστικό είναι ένα μουσείο όταν αποκλείει ανθρώπους με προβλήματα όρασης, ακοής, κινητικότητας. Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο γίνεται ένα μουσείο χωρίς αποκλεισμούς. Η νέα μουσειακή εμπειρία εγκαινιάζεται τον επόμενο μήνα σε ένα μουσείο που για να διαβάσει κανείς όλες τις λεζάντες όλων των εκθεμάτων χρειάζεται 14 ημέρες.

Η νέα μουσειακή εμπειρία θα περιλαμβάνει 40 podcasts που θα διηγούνται ιστορίες από και για τα εκθέματα του μουσείου, ενώ υπάρχουν επιλεγμένες ξεναγήσεις σε νοηματική γλώσσα. Παράλληλα ψηφιοποιείται το πλούσιο φωτογραφικό αρχείο του Μουσείου» πρόσθεσε η κ. Καραπαναγιώτου και κατέληξε επισημαίνοντας:

Κλείσιμο
«Υπάρχουν εύκαμπτες ετικέτες σε μορφή Μπράιγ για επισκέπτες με προβλήματα όρασης, ενώ μια εφαμοργή στην είσοδο και στην έξοδο θα αφορά την αποστολή καρτών e-carts σε φίλους πριν ακόμα αποχωρήσει από το μουσείο».

Δειτε την ομιλία της 



Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε live το συνέδριο «Greece Talks» του Travel.gr και του Πρώτου Θέματος

Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης: Επιπλέον μιάμιση δόση επιδόματος παιδιού, €150 σε συνταξιούχους χωρίς προσωπική διαφορά

Βοιωτία: «Δεν διέκρινα την ηλικία του, φαινόταν επικίνδυνος» είπε στην απολογία του ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 17χρονο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης