Ψάλτης (Alpha Bank) στο συνέδριο του Travel.gr: Εχουμε μπροστά μας περιθώρια για εύκολη ανάπτυξη

Ψάλτης (Alpha Bank) στο συνέδριο του Travel.gr: Εχουμε μπροστά μας περιθώρια για εύκολη ανάπτυξη

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποια mega trends στο κομμάτι του διεθνούς τουρισμού, τα οποία αλλάζουν σημαντικά το συνολικό σκηνικό, υπογράμμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ της Alpha Bank

psaltis
O Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ της Alpha Bank μίλησε στο συνεδρίο για τον τουρισμό Greece Talks που διοργανώνει το travel.gr και το Πρώτο Θέμα για τον καθοριστικό ρόλο που παίζουν αυτή τη στιγμή στον διεθνή τουρισμό, κατ' επέκταση και στον ελληνικό, οι νέες παγκόσμιες τάσεις. Σχετικά δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποια mega trends στο κομμάτι του διεθνούς τουρισμού, τα οποία αλλάζουν σημαντικά το συνολικό σκηνικό. Αντιλαμβάνεστε πως το θέμα της κλιματικής αλλαγής είναι νούμερο ένα. Αναφορικά με αυτό, αυτό που εμείς πάντα προσπαθούμε να κάνουμε είναι όταν υπάρχει ένα θέμα φυσικής καταστροφής, όπως έγινε αυτό το καλοκαίρι στη Ρόδο, να είμαστε εκεί και να στηρίξουμε τις ξενοδοχειακες επιχειρήσεις με όποιον τρόπο είναι δυνατό».

«Εμείς αναγνωρίζοντας ακριβώς αυτή τη σημασία του τουρισμού έχουν κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια να επικεντρωθούμε σε αυτό το κομμάτι με ειδικευμένες ομάδες αλλά και με επισκέψεις σε συγκεκριμένες περιοχές. Στο κομμάτι των επενδύσεων εμείς πάντα ψάχνουμε για βιώσιμες επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας. Επιπλέον εμάς μάς ενδιαφέρει όμως να βοηθήσουμε την υποδομή μεσα από χρηματοδοτήσεις δισεκατομμυριών. Μιλάμε για τέτοιου είδους παρεμβάσεις οι οποίες πραγματικά αυξάνουν την προστιθέμενη αξία.

Δείτε τη συζήτηση που συμμετείχε ο κ. Ψάλτης:

Κλείσιμο


Ο κ. Ψάλτης, ακόμα, μίλησε και για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας για την ανάπτυξη διεθνών τουριστικών επενδύσεων. «Ο τουρισμός έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του. Από εκεί και πέρα έχουμε μπροστά μας περιθώρια για πολύ εύκολη ανάπτυξη. Αρχικά να ξεφύγουμε από το κομμάτι της εποχικότητας, αλλά και ως προς τη χωρική διεύρυνση πηγαίνοντας πλέον και σε νέους προορισμούς που δεν τους έχουμε ως τώρα εκμεταλλευτεί. Πιστεύω ότι έχουμε λόγους αισιοδοξίας μπροστά μας αρκετά σημαντικούς και θεωρώ ότι θα ενισχυθούν περαιτέρω οι επενδύσεις όχι μόνο από ξένους αλλά και από ελληνικά χαρτοφυλάκια. Και το δεύτερο, που είναι μοναδικό, είναι η χρήση των πόρων του ταμείου ανάπτυξης. Μόνο η Alpha Bank, να σας πω, ότι έχει αυτή τη στιγμή πάνω στην πλατφόρμα πάνω του 1 δισεκατομμυρίου από τέτοια σχέδια.



Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε live το συνέδριο «Greece Talks» του Travel.gr και του Πρώτου Θέματος

Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης: Επιπλέον μιάμιση δόση επιδόματος παιδιού, €150 σε συνταξιούχους χωρίς προσωπική διαφορά

Βοιωτία: «Δεν διέκρινα την ηλικία του, φαινόταν επικίνδυνος» είπε στην απολογία του ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 17χρονο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης