Φωτιά στον Έβρο: Μήνυμα από το 112 στη Λευκίμμη - «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»

Φωτιά στον Έβρο: Μήνυμα από το 112 στη Λευκίμμη - «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»

Οι φλόγες κινούνται προς το χωριό και το στρατόπεδο της 7ης Ταξιαρχίας - Η φωτιά στον Έβρο καίει εδώ και 15 ημέρες - «Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

fotia0
Μήνυμα από το 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στη Λευκίμμη ώστε να είναι σε ετοιμότητα λόγω της φωτιάς που καίει εδώ και δύο εβδομάδες στον Έβρο.

Το μήνυμα αναφέρει: «Ενεργοποίηση 112. Έβρος. Λευκίμμη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».





Η φωτιά κινείται προς το χωριό και το στρατόπεδο της 7ης Ταξιαρχίας

Σύμφωνα με το evros-news.gr, έχει καεί ήδη ένα μαντρί και η φωτιά κινείται προς το χωριό και το στρατόπεδο της 7ης Ταξιαρχίας.

Φωτιά έκαψε μαντρί και ζώα στη Λευκίμη Σουφλίου


fotia
fotia1
fotia5


Κλείσιμο
Από τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις κατάσβεσης, επίγειες και εναέριες, προσπαθώντας με συνεχόμενες ρίψεις νερού να αναχαιτίσουν τη φωτιά, η ένταση της οποίας διαφοροποιείται ανά διαστήματα. Στον Νομό, σύμφωνα με τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας υπάρχει και σήμερα πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, κατηγορίας 4.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cv8e9kchd6pt)


Οι ρίψεις νερού συνεχίζονται και σε αρκετά σημεία από τα οποία έχει περάσει ήδη η πύρινη λαίλαπα για την αποτροπή του κινδύνου αναζωπυρώσεων.

Σημειώνεται ότι σήμερα στον Έβρο, για την κατάσβεση των δύο τελευταίων ενεργών μετώπων, επιχειρούν 582 πυροσβέστες με 122 οχήματα, 16 πεζοπόρα τμήματα, με τη συνδρομή από αέρος οκτώ αεροσκαφών και δύο ελικοπτέρων.

Σε ισχύ η γενική επιφυλακή του προσωπικού της Πυροσβεστικής

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της επικράτειας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος. Η Πυροσβεστική διαψεύδει ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο διαδίκτυο, η οποία κάνει λόγο για «άρση της γενικής επιφυλακής», χαρακτηρίζοντάς την «ψευδή».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος:

Ανακοινώνεται ότι παραμένουν σε ισχύ τα διαλαμβανόμενα του υπ' αριθμ. 2920 Φ. 216.10/21-08-2023 εγγράφου του ΕΣΚΕΔΙΚ, με θέμα «Γενική Επιφυλακή Προσωπικού». Επειδή αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο διαδίκτυο ψευδής ανακοίνωση, σχετικά με την άρση της γενικής επιφυλακής, δόθηκε εντολή στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες να επιληφθούν του θέματος.

Ειδήσεις σήμερα:

Εξαφάνιση στις Σέρρες: Νέες μαρτυρίες για την 18χρονη Πετρούλα - Η έκκληση της μητέρας (βίντεο)

Κύπρος: Γιατί ξέσπασαν άγρια επεισόδια - Ρατσιστική πορεία, καταστροφές και συλλήψεις (βίντεο)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ετοιμάζεται ο Πούτιν να επιστρατεύσει 17χρονα στο μέτωπο;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης