Κεφαλονιά: Του «υποσχέθηκαν» κέρδη από επενδύσεις και του έφαγαν 130.000 ευρώ

Κεφαλονιά: Του «υποσχέθηκαν» κέρδη από επενδύσεις και του έφαγαν 130.000 ευρώ

Τον προσέγγισε άγνωστος άνδρας ο οποίος του συστήθηκε ως εκπρόσωπος μία κυπριακής εταιρείαςκαι από τότε ξεκίνησε ο «Γολγοθάς» του

apati
Στο στόχαστρο απατεώνων μπήκε ένας ηλεκτρολόγος στη Κεφαλονιά, ο οποίος, θεωρώντας πως επενδύει τα χρήματα του σε επενδυτικά προγράμματα, είδε να εξαφανίζονται από τον λογαριασμό του περισσότερα από 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε χθες Τρίτη (25/7) στις Αρχές ο 63χρονος, όλα ξεκίνησαν περίπου στα μέσα Νοεμβρίου του 2021 όταν επικοινώνησε μαζί του ένας άγνωστος άνδρας ο οποίος του συστήθηκε ως εκπρόσωπος μία κυπριακής εταιρείας η οποία δραστηριοποιείται σε διάφορα επενδυτικά προγράμματα και του πρότεινε να συνεργαστούν.

Τελικά ο 63χρονος δέχθηκε τη συνεργασία και άρχισε να χρησιμοποιεί κάποιες εφαρμογές που του συνέστησαν οι δράστες. Δεν του πήρε πολύ χρόνο μέχρι τελικά να καταλάβει ότι μέσω των εφαρμογών αυτών οι απατεώνες είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς του και να τους «αδειάσουν».

Έτσι και έγινε καθώς, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε το θύμα, από τις 18 Νοεμβρίου 2021 μέχρι και τις 8 Ιουνίου 2023, οι επιτήδειοι προέβησαν στη μεταφορά 129.711 ευρώ, τα οποία διαμοίρασαν σε διάφορες συναλλαγές.

Κλείσιμο
Στη συνέχεια, τα χρήματα αυτά, αφού είχαν μετατραπεί από ευρώ σε bitcoin μέσω εφαρμογών ανταλλακτηρίων χρήματος σε κρυπτονομίσματα, μεταφέρθηκαν σε ηλεκτρονικά πορτοφόλια των απατεώνων.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ειδήσες σήμερα:

Θρήνος για τους δύο πιλότους του Canadair - Πώς έγινε η τραγωδία με τη συντριβή στην Κάρυστο

Milla Sofia: Η ξανθιά influencer που κάνει «θραύση» με τα post της από Ελλάδα είναι δημιούργημα ΑΙ

Βίντεο: Νέο σόου Μέσι με τη φανέλα της Ίντερ Μαϊάμι - Έβαλε δύο γκολ σε 13 λεπτά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης