Αεροπορική Βάση Δεκέλειας: Ορκίστηκαν 86 ανθυποσμηναγοί (φωτογραφίες)
Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας και του υπουργού Άμυνας
Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα η ορκωμοσία των νέων Ανθυποσμηναγών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), στη Σχολή Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.
Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, εκπρόσωποι των Κομμάτων της Βουλής, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ κ.α.
Συνολικά ορκίστηκαν 86 Ανθυποσμηναγοί, εκ των οποίων 68 από την Ελλάδα, 9 από την Κύπρο, 2 από την Βοσνία – Ερζεγοβίνη, 4 από την Ιορδανία και 3 από το Μαυροβούνιο.
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.