Οι αρχαιότητες που κληρονόμησε τον έστειλαν στα κρατητήρια
Ο 43χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη και την αρχαιολογική αξία των αντικειμένων
Μάνος Τσαγκαράκης
Ένα μικρό... μουσείο κρυβόταν σε ένα σπίτι στον Αλμυρό Μαγνησίας και στον περιβάλλοντα χώρο του, όπου έκαναν έρευνα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Έδεσσας μαζί με τους συναδέλφους τους του τοπικού τμήματος, ύστερα από πληροφορίες που είχαν για την ύπαρξη αρχαιοτήτων!
Πράγματι, κατά την διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν 14 λίθινα αντικείμενα, κυρίως αρχιτεκτονικά μέλη και βάση, δυο κεραμικά σκεύη και ένα μαρμάρινο τμήμα που πιθανότατα προέρχεται από κίονα και εξετάστηκαν από αρχαιολόγο, ο οποίος εκτίμησε ότι εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία τωναρχαιοτήτων. Έτσι, κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για περαιτέρω εξέταση, χρονολόγηση και αξιολόγηση.
Το σπίτι και ο γύρω χώρος ανήκουν σε έναν 43χρονο καταστηματάρχη, ο οποίος δεν κατοικεί σε αυτό, αλλά το κληρονόμησε πριν από ένα χρόνο από έναν θείο του που πέθανε. Ο 43χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη και την αρχαιολογική αξία των αντικειμένων που κατασχέθηκαν και αφέθηκε ελεύθερος με εντολή του εισαγγελέα πρωτοδικών Βόλου. Ωστόσο, αναμένεται το πόρισμα της Εφορείας Αρχαιοτήτων για να ολοκληρωθεί η δικογραφία και να υποβληθεί στον εισαγγελέα.
Ο διακεκριμένος επιστήμονας φωτίζει τα κρυμμένα μυστικά του διαστήματος, εξηγεί γιατί είναι απίθανο να είμαστε μόνοι στο σύμπαν, θεωρεί ότι η εποίκηση του Αρη δεν είναι ένα βιώσιμο πρότζεκτ και επισημαίνει την αποστολή που έχουμε ως ανθρωπότητα στον πλανήτη Γη.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.