Η κάνναβη... αποκάλυψε παράνομες αρχαιότητες στην Καλαμάτα!

Η κάνναβη... αποκάλυψε παράνομες αρχαιότητες στην Καλαμάτα!

Συνελήφθησαν ένας 47χρονος και ένας 50χρονος

kalamata_archaia_xasis
Ακριβά κόστισε σε έναν 47χρονο και έναν 50χρονο το λάθος τους να έχουν μαζί του μια μικρή ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, το βράδυ του Σαββάτου, όταν έκαναν βόλτα στην Καλαμάτα. Η σύλληψή τους αποκάλυψε ότι ο ένας από αυτούς είχε στην κατοχή του αρχαία αντικείμενα, που πιθανόν προέρχονται από λαθρανασκαφές!

Οι δυο Έλληνες υποβλήθηκαν σε έλεγχο από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι βρήκαν στην κατοχή του 50χρονου την κάνναβη βάρους 11,10 γραμμαρίων και τους συνέλαβαν. Την προανάκριση ανέλαβαν οι άνδρες Δίωξης Ναρκωτικών και, μαζί με αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., έκαναν έρευνες στα σπίτια των δυο ανδρών. Σε αυτό του 47χρονου κατασχέθηκε και άλλη ποσότητα κάνναβης βάρους 14,10 γραμμαρίων.

Όμως, στο σπίτι του 50χρονου, εκτός από 6,9 γραμμάρια ναρκωτικού και ένα τσιγαριλίκι, βρέθηκαν ακόμη ένα μελαμβαφές λυχνάρι Ελληνιστικών χρόνων, ένα ακέραιο μελαμβαφές πινάκιο Ελληνιστικών χρόνων, ένα ακέραιο μελαμβαφές σκυφίδιο πρώιμων Ελληνιστικών χρόνων, ένα ακέραιο μελαμβαφές, ληκύθιο ηλειακού τύπου πρώιμων Ελληνιστικών χρόνων, ένα ακέραιο αλάβαστρο Μυκηναϊκών χρόνων με κυματοειδή διακόσμηση στο κάτω μέρος και τρεις σταυρούς στο πάνω μέρος, καθώς και ένα όστρακο από θραύσμα αγγείου.

Τα αντικείμενα εξετάστηκαν από αρχαιολόγο και διαπιστώθηκε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας, καθώς χρονολογούνται κατά την Ελληνιστική και τη Μυκηναϊκή περίοδο. Έτσι, παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, ενώ οι δυο φίλοι παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας με κατηγορίες για παράβαση των νομοθεσιών για την προστασία αρχαιοτήτων και τα ναρκωτικά, κατά περίπτωση. Η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η προέλευση των αρχαίων αντικειμένων.

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Φλώρινα: Ανάστατοι οι κάτοικοι από τους δεκάδες μετασεισμούς

ΚΙΝΑΛ: Ποια είναι τα πρόσωπα πίσω από την επιστημονική ομάδα για την πορεία της πανδημίας

Φορτηγό παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά 25χρονη στην Πολίχνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης