Θεσσαλονίκη: Σκληρός και σεσημασμένος χούλιγκαν ο δολοφόνος του Άλκη - Σοκάρει το βίντεο-ντοκουμέντο από το έγκλημα

Θεσσαλονίκη: Σκληρός και σεσημασμένος χούλιγκαν ο δολοφόνος του Άλκη - Σοκάρει το βίντεο-ντοκουμέντο από το έγκλημα

Ο 23χρονος Αλβανός που συνελήφθη είχε παραπεμφθεί το 2019 σε δίκη για υπόθεση οπαδικής βίας - Κρατάει σκληρή στάση, δεν έχει ομολογήσει - Σύμφωνα με πληροφορίες ταυτοποιήθηκαν άλλα δύο άτομα  - Πληροφορίες τον θέλουν να έχει λάβει μέρος και στα σοβαρά επεισόδια στον τελικό Κύπελλου του 2017 στο Πανθεσσαλικό - Φέρεται να συμμετείχε και σε επεισόδιο λίγες ώρες πριν τον φόνο του 19χρονου

aris-0
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, ο οποίος έπεσε θύμα "τυφλής" οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη. Βίντεο-ντοκουμέντο, δευτερόλεπτα μετά τη δολοφονική επίθεση, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο διακρίνεται μια ομάδα ατόμων να τρέχουν από ένα στενό σε κεντρικό δρόμο και να επιβιβάζονται σε δύο οχήματα και να διαφεύγουν. Φαίνεται, επίσης, και στιγμιότυπο από την επίθεση στην ομάδα των νεαρών, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο 19χρονος. Στα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο, ένας άνδρας που κάθεται στα σκαλιά της πολυκατοικίας σκυβει και δίνει άλλο ένα χτύπημα -ίσως το τελειωτικό- στον Άλκη, που είναι πεσμένος στο έδαφος.

Δείτε το βίντεο:

Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Ντοκουμέντο από την φονική επίθεση στον Άλκη


Νωρίς το μεσημέρι, η ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από καταγγελίες στο τμήμα αθλητικής βίας, έκανε έφοδο σε στέκι οργανωμένων οπαδών μεγάλης ομάδας, όπου εντόπισε έναν 23χρονο, ο οποίος φέρεται να χτύπησε μέχρι θανάτου τον άτυχο Άλκη. Ο 23χρονος Αλβανός ταυτοποιήθηκε και από τις πινακίδες του αυτοκινήτου του, ενώ ο ίδιος φέρεται να παραδέχθηκε αρχικά πως ήταν παρών στο αιματηρό συμβάν. Κρατάει ωστόσο σκληρή στάση και δεν έχει ομολογήσει ότι ενεπλάκη σε αυτό.

Ο Αλβανός ήταν ένα από τα τρία ύποπτα πρόσωπα που προσήχθησαν και χθες στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Το μεσημέρι, ο 23χρονος συνελήφθη, αφού ταυτοποιήθηκε από το βιντεοληπτικό υλικό ως το πρόσωπο που έμπαινε και έβγαινε στα δύο αυτοκίνητα που επέβαινε η ομάδα των περίπου δέκα χούλιγκαν, οι οποίοι επιτέθηκαν στον 19χρονο Άλκη και στους δύο φίλους του, λίγα μέτρα από το γήπεδο ποδοσφαίρου του Άρη Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, ταυτοποιήθηκαν άλλα δύο άτομα που φέρονται να συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση.

Κλείσιμο
Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, ο 23χρονος έχει "βαρύ" ποινικό οπαδικό παρελθόν, καθώς το 2019 είχε παραπεμφθεί σε δίκη για υπόθεση οπαδικής βίας. Οι Αρχές κάνουν λόγο για ένα σεσημασμένο χούλιγκαν, ο οποίος φέρεται να έχει συμμετάσχει και σε άλλα ραντεβού θανάτου με αντίπαλους οπαδούς.

Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν τον 23χρονο να είχε λάβει μέρος και στα σοβαρά επεισόδια που αμαύρωσαν τον τελικό Κύπελλου του 2017 στον Βόλο, όπου οπαδοί είχαν χτυπηθεί με μαχαίρια και άλλα φονικά όπλα μέσα στο γήπεδο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του grtimes, ο 23χρονος φέρεται να είχε συμμετοχή και σε επεισόδιο που εκτυλίχθηκε λίγες ώρες πριν τη στυγερή δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, που εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Παπανικολάου». Το επεισόδιο φέρεται να εκτυλίχθηκε στο περιθώριο της αναμέτρησης ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα της Volleyleague, που διεξήχθη το βράδυ της Δευτέρας (31/1) στο κλειστό «PAOK Sports Arena» και στο οποίο ο 23χρονος αλλοδαπός παραβρέθηκε.

Κατά την έρευνα μέσα στο στέκι των χούλιγκαν στη Θεσσαλονίκη, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα ολόκληρο οπλοστάσιο. Σουγιάδες, ρόπαλα, σφυριά, φτυάρια, βεγγαλικά και κράνη είναι μερικά από τα πολεμοφόδια που είχαν κρύψει οι χούλιγκαν.

Ένας από τους δύο φίλους του Άλκη που έπεσαν θύματα της μανίας των χούλιγκαν αναγνώρισε τον 23χρονο στην κατάθεσή του ως τον δολοφόνο του 19χρονου φοιτητή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του σημείου της φονικής επίθεσης διακρίνεται ο 23χρονος Αλβανός να κρατάει το δρεπάνι με το οποίο δολοφονήθηκε βάναυσα ο Άλκης Καμπάνος. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για δρεπάνι, αλλά για ένα μεγάλο μαχαίρι με κυρτή λεπίδα, που αποκαλείται «karambit».

Ειδήσεις σήμερα:

Σταϊκούρας: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο ΕΝΦΙΑ και σε πόσες δόσεις - Αναλυτικά οι αλλαγές

Τα κινητά τηλέφωνα και το DNA θα «μιλήσουν» τώρα μετά τις αρνητικές τοξικολογικές της Γεωργίας Μπίκα

Τζουμέρκα: Συγκλονίζει ο πατέρας του 21χρονου που σκοτώθηκε - Ξεψύχησε στα χέρια μου, δεν μπόρεσα να σώσω το αγόρι μου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης