Σε ύφεση η φωτιά στην Τήνο - Νωρίτερα δόθηκε εντολή ετοιμότητας από το 112 για τρεις οικισμούς

Σε ύφεση η φωτιά στην Τήνο - Νωρίτερα δόθηκε εντολή ετοιμότητας από το 112 για τρεις οικισμούς

Από την Πυροσβεστική έγινε εισήγηση για προληπτική εκκένωση σε Αγία Βαρβάρα, Φέρο και Λυχναφτιά - Για την κατάσβεσή της φωτιάς επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ συνδράμουν υδροφόρες του Δήμου Τήνου -  Ενισχύσεις από Αθήνα, Ανδρο και Σύρο

tinos-fwtia34

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στην Τήνο που ξέσπασε νωρίτερα σε χαμηλή βλάστηση.

Νωρίτερα είχε σημάνει συναγερμός, ενώ από την Πυροσβεστική έγινε εισήγηση για προληπτική εκκένωση σε Αγία Βαρβάρα και Λυχναφτιά.

Η φωτιά ξέσπασε στο Όρος Παράχραντος αργά το απόγευμα και στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεσή της φωτιάς 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ συνδράμουν υδροφόρες του Δήμου Τήνου και αρκετοί εθελοντές.

Το έργο τους ωστόσο δυσκόλευαν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Δείτε τις εικόνες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1

1100_4f9824c3-81e3-4739-b85b-5eebd3fa9375
1100_7ffd6fed-48fe-4810-b38c-8b2dceddca9d
1100_8b449e18-5824-4d2d-bcec-0b8312558343


Λίγο μετά τις 20.00 μ.μ. η Πολιτική Προστασία 'έστειλε μήνυμα ετοιμότητας στους κατοίκους για τη φωτιά που μαίνεται στην Τήνο.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Αγία_Βαρβάρα, #Φέρο και #Λυχνάφτια #Τήνου παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών ‼ Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» ανέφερε το μήνυμα του 112.


Κλείσιμο
Ενισχύσεις από Αθήνα, Άνδρο και Σύρο


Ενισχύσεις από Αθήνα, Άνδρο και Σύρο μεταβαίνουν στην Τήνο για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα ανάμεσα στους οικισμούς Λυχνάφτια και Αγίας Βαρβάρας. Ταυτόχρονα με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη μεταβαίνει στο νησί κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού που θα διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Ειδικότερα για την πυρκαγιά στην Τήνο μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Αττική συμπεριλαμβανομένης και μιας ομάδας πεζοπόρου τμήματος της Α΄ ΕΜΑΚ καθώς επίσης 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Άνδρο και άλλοι 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Σύρο.

Σημειώνεται ότι μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής απομακρύνονται για προληπτικούς λόγους οι κάτοικοι του οικισμού Λυχνάφτια και του οικισμού Αγία Βαρβάρα ενώ επίσης για προληπτικούς λόγους λίγο πριν ήταν σε ετοιμότητα και οι κάτοικοι του οικισμού Φέρο Χωριό.

 

Δεκατέσσερις ιερείς αρνήθηκαν να εμβολιαστούν και τέθηκαν σε αργία

Την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έλαβε ο Γκίκας Μαγιορκίνης


«Ο Τάισον έκρυβε κορίτσια στα αποδυτήρια και έκανε σεξ πριν τους αγώνες για να μην σκοτώσει», αποκαλύπτει ο σοφέρ του

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης