Καταστράφηκε F-16 κατά την προσγείωση στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας: Πήρε φωτιά ο κινητήρας, σώος ο πιλότος

Καταστράφηκε F-16 κατά την προσγείωση στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας: Πήρε φωτιά ο κινητήρας, σώος ο πιλότος

Επέστρεφε από εκπαιδευτική πτήση - Ο πιλότος εγκατέλειψε με επιτυχία το F-16 Block 52+ - Επικοινωνία Σακελλαροπούλου με Παναγιωτόπουλο για το ατύχημα

f16-main
Κάηκε ολοσχερώς μαχητικό  F-16  στο αεροδρόμιο της  Ανδραβίδας: Ο κινητήρας του πήρε φωτιά  ενώ βρισκόταν στη φάση της προσγείωσης,  στον διάδρομο του στρατιωτικού αεροδρομίου. 

Ο πιλότος κάνοντας χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος κατάφερε να απεγκλωβιστεί από το φλεγόμενο F-16 και είναι σώος.  Το μαχητικό αεροσκάφος επέστρεφε στη βάση μετά από εκπαιδευτική πτήση. Το F-16 Block 52+ είναι από τα πλέον σύγχρονα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας. Αναμένεται έρευνα για τα αίτια της πτώσης.

O πιλότος μεταφέρθηκε αρχικά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και εν συνεχεία στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, για προληπτικούς λόγους.

Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ Σμήναρχος Κωνσταντίνος Γκουμάτσης  αναφέρει για την πτώση του  μαχητικού αεροσκάφους:

«Την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 15:40, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, ο Ιπτάμενος αεροσκάφους F-16 Block 52+, εγκατέλειψε επιτυχώς στο έδαφος το αεροσκάφος, κατά τη διάρκεια της προσγείωσης στο Αεροδρόμιο Ανδραβίδας. Ο χειριστής του αεροσκάφους μεταφέρεται αρχικά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και εν συνεχεία στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, για προληπτικούς λόγους».

Επικοινωνία Σακελλαροπούλου με Παναγιωτόπουλο για το ατύχημα

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες του ατυχήματος του αεροσκάφους F-16 στην Ανδραβίδα. Η κυρία Σακελλαροπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι ο πιλότος εξήλθε σώος.



Ειδήσεις σήμερα:

Εντοπίστηκαν στο Μαυροβούνι τα συντρίμμια του μονοκινητήριου αεροπλάνου που αγνοούνταν από τη Δευτέρα

Αποφυλακίζεται μετά από έξι μήνες ο 48χρονος για την απόπειρα απαγωγής κοριτσιού στη Ραφήνα, επιβεβαιώθηκε το άλλοθί του

Αγνώριστη η γοητευτική Έλεν Μίρεν στο ρόλο της «Σιδηράς Κυρίας του Ισραήλ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης