Καιρός: Χειμώνας προ των πυλών με πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρούς ανέμους από το βράδυ

Καιρός: Χειμώνας προ των πυλών με πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρούς ανέμους από το βράδυ

Η σταδιακή πτώση του υδραργύρου ξεκινά από αύριο - Δένουν κάβους από αύριο και για 48 ώρες τα πλοία στα λιμάνια, λόγω ισχυρών ανέμων

kryo33
Χειμώνα θα θυμίζει ο καιρός από την ερχόμενη εβδομάδα, με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, ενώ τα πρώτα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους. 


Πτώση  θα σημειώσει η θερμοκρασία ήδη από αύριο Τετάρτη, με την ερχόμενη εβδομάδα ο υδράργυρος να υποχωρεί έως και δέκα βαθμούς σε αρκετές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής

Φίλες και φίλοι Πάρα πολλά τα ερωτήματα σας για την εξέλιξη του καιρού για τις επόμενες ημέρες του Νοεμβρίου, ο...

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Sunday, November 7, 2021
Ραγδαία μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός  ήδη από τις βραδινές ώρες σήμερα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες της Τρίτης  έως το πρωί της Τετάρτης, κατά κύριο λόγο στα βόρεια, ανατολικά και νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και στα βόρεια της Κρήτης. 


Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τοπικές βροχές αναμένονται αύριο κατά κύριο λόγο στα βόρεια, ανατολικά και νοτιοανατολικά ηπειρωτικά της χώρας, καθώς και στα βόρεια της Κρήτης. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα των δυτικών και νοτίων περιοχών θα είναι σχετικά αυξημένες έως το πρωί.

Η θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 5 έως 15, στη Θεσσαλία από 7 έως 15, στην Ήπειρο από 8 έως 18, στην ανατολική Θεσσαλία από 9 έως 15, στη δυτική Στερεά Ελλάδα από 12 έως 18, στην Πελοπόννησο από 7 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 19, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 10 έως 15, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 10 έως 20, στις Κυκλάδες από 12 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 17 έως 23 και στην Κρήτη από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου, με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Κλείσιμο
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες έως βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι 6 έως 8 μποφόρ και ενδεχομένως κατά τόπους έως 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και στον Πατραϊκό 5 έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και στον Νότιο Ευβοϊκό 5 έως 7 και από το απόγευμα 6 έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου, με την ελάχιστη να αναμένεται επίσης προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

kairos-anemoi-kairostetarti


Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν σημαντική ενίσχυση. Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν  βόρειοι  και βορειοανατολικοί άνεμοι 5 έως 7 μποφόρ και τοπικά έως 8 μποφόρ.

Μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι 6 έως 8 μποφόρ και ενδεχομένως κατά τόπους έως 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι ανατολικοί άνεμοι θα έχουν ισχύ από 4 έως 6 μποφόρ, σημειώνεται όμως ότι στον Πατραϊκό Κόλπο η έντασή τους θα κυμαίνεται μεταξύ 5 και 7 μποφόρ. Στον ακόλουθο χάρτη φαίνονται οι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 6 μποφόρ την Τετάρτη 10/11 καθώς και η επικρατούσα διεύθυνσή του.

kairosanemoi-kakokairia

Χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού 

Μια ψυχρή αέρια μάζα από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη προσεγγίζει τη χώρα, προκαλώντας θυελλώδεις ανέμους  και πτώση της θερμοκρασίας.

Συγκεκριμένα, οι άνεμοι θα φτάσουν μέχρι και τα οκτώ μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα πέσει οκτώ με δέκα βαθμούς σε σχέση με τις θερμοκρασίες που είχαμε τις τελευταίες μέρες.

Σε Ιόνιο και δυτική Ελλάδα οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί. Οι συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν Τετάρτη - Πέμπτη και Παρασκευή ενώ από το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα ανέβει και πάλι.

Από την ερχόμενη εβδομάδα ωστόσο, μπαίνουμε σε χειμωνιάτικη τροχιά, με τσουχτερό κρύο, με τα πρώτα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους. 

Σήμερα, Τρίτη, η μέρα θα ξεκινήσει με τοπικές ομίχλες σε όλη τη χώρα, κατά τόπους πυκνές, κάτι που θα κάνει την ορατότητα περιορισμένη νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ.

Πυκνές χαμηλές νεφώσεις και ομίχλες σκεπάζουν μεγάλο μέρος του κεντρικού και βορείου Αιγαίου και των ανατολικών και βορείων ηπειρωτικών ενώ λεπτά και ημιδιαφανή νέφη κυριαρχούν στα νότια και δυτικά τμήματα της ελληνικής επικράτειας.

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.


Στη σχετική εικόνα, με γκρι αποχρώσεις φαίνονται τα κατώτερα νέφη και οι ομίχλες ενώ με λευκές αποχρώσεις απεικονίζονται τα ανώτερα νέφη.

kairos-nefoseis
Σχετικά σπάνια εικόνα μας πρόσφερε ο μετεωρολογικός δορυφόρος Meteosat-11 το πρωί της Τρίτης 9 Νοεμβρίου 2021


Ο καιρός με μια ματιά 

-Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα κεντρικά και βόρεια με βροχές στα ανατολικά 
-Η θερμοκρασία θα πέσει από την Τετάρτη και μετά 
-Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 με 8 στο Αιγαίο





Για την Τετάρτη προβλέπεται στα ανατολικά ηπειρωτικά, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία,στις Σποράδες, στην Εύβοια και βαθμιαία στην Κρήτη  νεφώσεις με τοπικές βροχές που από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Στον χάρτη που ακολουθεί μπορείτε να παρατηρήσετε πού θα εκδηλωθεί αυξημένη υγρασία και ομίχλη την Τετάρτη, αλλά και τις περιοχές που θα δεχθούν βροχοπτώσεις.
kairos-xartis-omilxi-weatherus


Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4
με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια τους 16, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 19, στα δυτικά τους 22 και στο νότιο Αιγαίο τους 24 βαθμούς Κελσίου.

kairostetarti-kairiko


Απεργία ΠΝΟ: Δένουν κάβους από αύριο και για 48 ώρες τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν από αύριο, Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, το πρωί και για 48ωρες τα πλοία. Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), κατά τη συνεδρίασή της στις 27-10-2021, κήρυξε 48ωρη πανελλαδική απεργία στα επιβατηγά πλοία ακτοπλοϊκά-μεσογειακά/τουριστικά-πορθμεία) με έναρξη από αύριο Τετάρτη 10-11-2021 στις 06:01 έως την Παρασκευή 12-11-2021 στις 06:01, με προοπτική κλιμάκωσης.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία των ναυτικών κάνει λόγο για «πλήρη απροθυμία και στείρα αρνητική συμπεριφορά τής εργοδοτικής πλευράς προκειμένου να καταρτιστεί νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα έτη 2020 και 2021 με πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις, αλλά και να στελεχώσει τα πλοία με βάση τις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες».


Όπως προσθέτει, «παρά τις συνεχείς πιέσεις και διαμαρτυρίες, τα ήδη υφιστάμενα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Ναυτεργατών όχι μόνον δεν επιλύονται αλλά εξακολουθούν να συσσωρεύονται καθημερινά, με αποκορύφωμα τη σειρά αντεργατικών νόμων με την πρόφαση και της πανδημίας και την εξακολούθηση εφαρμογής του Ν. 4150/2013 για τις μειωμένες και ειδικές συνθέσεις στα επιβατικά μεσογειακά και ακτοπλοϊκά πλοία, του Ν. 4714/2020, που επεμβαίνει στην εσωτερική αυτονομία και λειτουργία των σωματείων, τη μόνιμη πλέον παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις ώρες απασχόλησης και καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών ως και τη συνεχιζόμενη ανεργία του κλάδου, χωρίς να λαμβάνεται κανένα μέτρο για την ανάκαμψή της».

Σύμφωνα με την ΠΝΟ, κατά τη διάρκεια της απεργίας θα γίνονται προσυγκεντρώσεις στις 05:30 στον χώρο μέσα στο λιμάνι, απέναντι από τον ηλεκτρικό σταθμό, ενώ η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11-11-2021 στον ίδιο χώρο στις 10:30.




Ειδήσεις σήμερα:

Ζακ Κωστόπουλος: Πέθανε από ισχαιμικό επεισόδιο εξαιτίας των κακώσεών του, κατέθεσε ο ιατροδικαστής

Βίντεο σοκ από τη βίαιη σύλληψη Έλληνα στη Γερμανία - Πέθανε λίγες ώρες μετά στα κρατητήρια

Τα πέντε όχι της Αντζελίνα Τζολί στον Μπραντ Πιτ για την αγορά του Chateau Miraval
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης