Έγκλημα στη Ρόδο: «Ο δολοφόνος την καταπίεζε, την ζήλευε και την παρακολουθούσε», λένε η μητέρα και οι φίλοι της Ντόρας

Έγκλημα στη Ρόδο: «Ο δολοφόνος την καταπίεζε, την ζήλευε και την παρακολουθούσε», λένε η μητέρα και οι φίλοι της Ντόρας

«Δεν του άρεσε να ανεβάζει το παιδί μου φωτογραφίες στα social media» λέει η μητέρα της άτυχης Ντόρας - «Φοβόταν τον τελευταίο καιρό» λέει άνθρωπος από το φιλικό περιβάλλον της 31χρονης εκπαδευτικού - Το σκοτεινό παρελθόν του δολοφόνου: Ξυλοδαρμοί, απαγωγές και όπλα

30xroni_rodos_egklima_art2
Πίσω από τα χαμόγελα της μοναδικής φωτογραφίας του ζευγαριού κρυβόταν καλά το δράμα που περνούσε η 31χρονη εκπαιδευτικός στη Ρόδο.

Η εικόνα αυτή ήταν η μοναδική που είχε αναρτήσει στα social media ο 40χρονος δράστης και αυτόχειρας δείχνοντας το ζευγάρι αγκαλιασμένο και ευτυχισμένο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη μητέρα της άτυχης Ντόρας η οποία μίλησε στο protothema.gr, ο δράστης -ο οποίος ήταν χωρισμένος με ένα παιδί- είχε γράψει χαρκστηριστικά πάνω από τη φωτογραφία «Η δική μας ζωή».

«Δεν του άρεσε να ανεβάζει το παιδί μου φωτογραφίες, της το είχε απαγορεύσει. Το παιδί μου, το σεβάστηκε. Έβαλε μια μόνο φωτογραφία στα social media όταν του είπε η κόρη μου ότι θα φύγει και όταν έφυγε η κόρη μου, τον μπλόκαρε. Είναι η μόνη φωτογραφία που ανέβασε αυτός και έγραφε "Η δική μας ζωή". Την ανέβασε γιατί ήξερε ότι έχανε την κόρη μου», λέει χαρακτηριστικά η μητέρα της άτυχης κοπέλας.

«Μια φορά τον γνώρισα, τα παιδιά ήθελαν να μείνουν μόνα τους για να γνωριστούν καλύτερα και το είχα σεβαστεί. Μια φορά, αυτός μου είχε κάνει κάτι παράπονα ότι η κόρη μου θέλει να φύγει και ότι έπρεπε να την ενθαρρύνω εγώ να μείνει στο σπίτι της, σαν να ήταν παντρεμένη, ενώ ήταν μια γνωριμία. Του είπα, το κρεβάτι της είναι εδώ, αν θέλει να μείνει μαζί σου ας μείνει. Αν δεν θέλει, την περιμένω. Και μου είπε, ότι δεν τον βοηθάω», καταλήγει η μητέρα της άτυχης Ντόρας στο protothema.gr.

Την ίδια ώρα, άνθρωπος από το φιλικό περιβάλλον της Ντόρα μιλά στο protothema.gr για τις άσχημες στιγμές που βίωνε η αγαπημένη της φίλη.

«Η Ντόρα δεν ήταν καλά, την καταπίεζε σε πολλά πράγματα. Την ζήλευε πάρα πολύ, τις έσβησε όλες τις φωτογραφίες στο facebook, δεν την άφηνε να έχει επαφές με τους γονείς της γιατί φοβόταν ότι θα επηρεαζόταν από τους δικούς της που της έλεγαν: "κοριτσάκι μου,αν δεν περνάς καλά μαζί του, χωρισέ τον κι γύρνα στο σπίτι σου", όπως κι έκανε η Ντόρα όταν κατάλαβε ότι ο άνθρωπος αυτός είναι οξύθυμος. Δεν την είχε χτυπήσει αλλά έλεγε συνεχώς ότι η γυναίκα πρέπει να μένει στο σπίτι και την καταπίεζε πολύ τη Ντόρα. Δεν άντεχε άλλο μαζί του και του ζήτησε να χωρίσουν. Από το καλοκαίρι και μετά, αφού χώρισαν, η Ντόρα τον είχε δει πολλές φορές να την παρακολουθεί έξω από το σπίτι των γονιών της και αυτό την είχε τρομοκρατήσει λίγο... Φοβόταν τον τελευταίο καιρό και δυστυχώς οι φόβοι της επιβεβαιώθηκαν».

Στο μεταξύ, συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το παρελθόν του δράστη το οποίο φαίνεται πως περιελάμβανε, ξυλοδαρμούς, παρακολουθήσεις μέχρι και απειλές με όπλο, υποθέσεις που είχαν φτάσει στην  Δικαιοσύνη από πρώην σύντροφό του.
drastis-spiti-5
Το σπίτι του δράστη – Πηγή εικόνας: dimokratiki.gr
Κλείσιμο


Βεβαρυμένο παρελθόν με ξυλοδαρμούς και παρακολουθήσεις

Ο 40χρονος, όπως αναφέρει το dimokratiki.gr είχε επιδείξει επιθετική συμπεριφορά έναντι συντρόφων του και στο παρελθόν, ενώ το πρωί της Πέμπτης συγκλόνισαν οι αποκαλύψεις που έκαναν οι γονείς της άτυχης Ντόρας σύμφωνα με τις οποίες ο δράστης ήταν τόσο εμμονικός που δεν την άφηνε μόνη της ούτε για να δει τηλεόραση.

Πιο συγκεκριμένα μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκε προκαταρκτική εξέταση που παραγγέλθηκε από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για εκβίαση και πρόσκληση σωματικών βλαβών σε 40χρονη σύντροφο του. Η 40χρονη, επί τετραμήνου, υποψιαζόταν ότι είχε τοποθετήσει κρυφή κάμερα και παρακολουθούσε την κάθε της κίνηση.

Στην πρώην σύζυγό του, ο 40χρονος είχε προκαλέσει, ομοίως, προβλήματα.

Η πρώην σύζυγός του είχε προσφύγει συγκεκριμένα, ζούσε σε διάσταση μαζί του, στα αστικά και ποινικά δικαστήρια με αίτημα την έκδοση απόφασης με την οποία θα του απαγορευτεί να προσβάλλει την προσωπικότητά της, καθώς και να μην πλησιάζει την ίδια, την κατοικία και τον τόπο εργασίας της, στα 500 μέτρα.

Είχε ζητηθεί να παύσει να την παρακολουθεί και να εμποδίζει την ελεύθερη κίνησή της, να παύσει να παραβιάζει το άσυλο της κατοικίας της και το απόρρητο της ιδιωτικής της ζωής και τέλος να απέχει από κάθε παράνομη πράξη εις βάρος της ψυχικής και σωματικής της υγείας, ώστε να προληφθεί η καθημερινά απειλούμενη σωματική της ακεραιότητα.

dora-rodos-5


Είχε τελέσει, με τον 40χρονο, πολιτικό γάμο το έτος 2011 και ο έγγαμος βίος τους παρουσίασε από την αρχή πολλά προβλήματα, αποκλειστικά εξαιτίας της συμπεριφοράς του, καθώς σε κάθε διαφωνία τους, έσπαγε ό,τι έβρισκε μπροστά του, μιλούσε απαξιωτικά για εκείνη και την οικογένειά της, την εξύβριζε και την χτυπούσε, προσπαθούσε να την μειώσει ως άνθρωπο και γυναίκα και δεν συνεισέφερ καθόλου στις οικογενειακές ανάγκες.

Είχε περιγράψει στα δικόγραφα περιστατικά βίας και απειλών εις βάρος της που ακολούθησαν, ενώ υποστήριξε ότι την εκβίασε.

Υποστηρίζει ακόμη ότι σε μια περίσταση με την απειλή όπλου την απήγαγε και την έβαλε να οδηγεί το αυτοκίνητό της, ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο πίσω κάθισμα με την κάννη του όπλου να την σημαδεύει.

Ισχυρίζεται ότι την υποχρέωσε να κοιμηθούν σε ξενοδοχείο, ενώ μετά από μήνυσή της και ενώ είχε τελειώσει το αυτόφωρο, σκαρφάλωσε τον μαντρότοιχο της οικίας της, και επιχείρησε να την πλησιάσει, αλλά εκδιώχθηκε από ιδιωτικό αστυνομικό και τον σκύλο του, τους οποίους είχε προσλάβει ο πατέρας της, για την ασφάλειά της.

Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας

Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στον ΑΝΤ1, ανέφερε πως όταν άκουσε τον πυροβολισμό, βγήκε έξω και αντίκρισε την άτυχη γυναίκα αιμόφυρτη στο πεζοδρόμιο. Όπως είπε, δεν πήγε ο νους του. «Άκουσα θόρυβο και βγήκα έξω γιατί σκέφτηκα πως κάποιο λάστιχο έσκασε», είπε. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφθασε μέσα σε λίγα λεπτά, όπως είπε, αλλά ήταν πλέον αργά.



Ειδήσεις σήμερα:

Βασιλική Μιλλούση - Λευτέρης Πετρούνιας: Παντρεύονται το Σάββατο

Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν αναδρομικά - αυξήσεις και πότε - Ξεκινούν οι πληρωμές του Οκτωβρίου

Τα «προφητικά» λόγια της άτυχης Δώρας πριν την δολοφονία - «Θα γίνουμε θέμα στις ειδήσεις» είχε πει στην ξαδέλφη της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης