To θρυλικό «Orient Express» πάει Θεσσαλονίκη: Στην 85η ΔΕΘ το βαγόνι-εστιατόριο - Δείτε φωτογραφίες

To θρυλικό «Orient Express» πάει Θεσσαλονίκη: Στην 85η ΔΕΘ το βαγόνι-εστιατόριο - Δείτε φωτογραφίες

Με το βλέμμα στραμμένο στην 85η ΔΕΘ  μπαίνουν οι τελευταίες «πινελιές» απο τις πυρετώδεις προετοιμασίες - εργασίες σε υπαίθρια αλλά και σε κλειστά περίπτερα - Το βαγόνι, αγγλικής κατασκευής, είναι κομμάτι του αυθεντικού «Orient Express» και είχε τουριστική χρήση ως το 2007 - Το βαγόνι «Orient Express» ανακατασκεύαστηκε με δαπάνη του ΟΣΕ(Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας) - Είσοδος μόνο με GreenPass

DETH-HELEXPO-ORIENTEXPRESS
Με περισσότερες από 900 επιχειρήσεις από 15 χώρες ανοίγει τις πύλες της με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και τιμώμενη χώρα την Ελλάδα η 85η ΔΕΘ.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη έκθεση στην Ευρώπη μετά την πανδημία η οποία φιλοδοξεί να σηματοδοτήσει την επανεκκίνηση της οικονομίας όχι μόνο για την ελληνική αλλά και για την ευρωπαϊκή οικονομία.

Ένα από τα βαγόνια του θρυλικού και μεγαλοπρεπούς «Orient Express», του τρένου που ανακατασκευάστηκε από τον ΟΣΕ, και ενέπνευσε τη μεγάλη συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων Αγκάθα Κρίστι, θα κοσμεί το χώρο της φετινής 85ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Με το βλέμμα στραμμένο στην 85η ΔΕΘ λοιπόν,  μπαίνουν οι τελευταίες «πινελιές» απο τις πυρετώδεις προετοιμασίες - εργασίες σε υπαίθρια αλλά και σε κλειστά περίπτερα, ώστε το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας, που θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τις 11 ως και 19 Σεπτεμβρίου 2021 να υποδεχτεί τους επισκέπτες σε μια covid free διοργάνωση και σύμφωνα πάντα με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Κλείσιμο
Στη φετινή διοργάνωση, τιμώμενη χώρα είναι η Ελλάδα, με κεντρικό θέμα το «Παρελθόν - Παρόν- Μέλλον» μέσα και από το πλαίσιο της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Στο χώρο της ΔΕΘ, δέχεται τις τελευταίες φροντίδες το βαγόνι-τραπεζαρία του θρυλικού «Orient Express», ώστε να ταξιδέψει τους επισκέπτες του στην πολυτέλεια και τη λάμψη του πρώτου τρένου της Ευρώπης, που έκανε το 1883, τη διαδρομή από το Παρίσι έως την Κωνσταντινούπολη.

Το βαγόνι – restaurant έχει ήδη τοποθετηθεί μπροστά από το περίπτερο 15 και ακριβώς απέναντι από το Κτίριο Διοίκησης της ΔΕΘ. Οι επισκέπτες του εκθεσιακού κέντρου θα μπορούν να εισέρχονται σε αυτό και θα βλέπουν τον εσωτερικό του χώρο, όπως ήταν έκανε τα ταξίδια του στις ράγες ανά την Ευρώπη. Θα είναι τοποθετημένα τα σερβίτσια και τα μαχαιροπήρουνα, με τα οποία απολάμβαναν το φαγητό τους οι VIP ταξιδιώτες του θρυλικού τρένου.

DETH-ORIENTEXPRESSMESA



(Το βαγόνι, αγγλικής κατασκευής, είναι κομμάτι του αυθεντικού «Orient Express» και είχε τουριστική χρήση ως το 2007. Από το 2007 ήταν στο αμαξοστάσιο της Δράμας, όπου το φρόντιζε ο Σύλλογος Σιδηροδρομικών «Ήφαιστος»).

DETH-VAGONI-ERGATES


Είσοδος μόνο με GreenPass - Τι ισχύει για επισκέπτες και εργαζομένους

Υπενθυμίζεται ότι, τα υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας των εμπορικών εκθέσεων και το ειδικό υγειονομικό πρωτόκολλο λειτουργίας της 85ης ΔΕΘ καθορίζονται ως εξής:

-Η είσοδος επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο με την επίδειξη του GreenPass (εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες). Οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι υπόκεινται στο καθεστώς testing που ισχύει για τις τουριστικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες εστίασης.

-Οι επισκέπτες προσέρχονται μόνον κατόπιν ηλεκτρονικής προεγγραφής.

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής στους στεγασμένους χώρους του εκθεσιακού κέντρου για όλους ανεξαιρέτως.

Κανόνες Λειτουργίας Έκθεσης

-Τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου.

Εντός των εκθετηρίων ισχύουν οι κανόνες τήρησης των αποστάσεων. Για τα τραπέζια συσκέψεων ισχύουν οι κανόνες για την απόσταση μεταξύ τραπεζοκαθισμάτων στην εστίαση.


Δείτε αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό που εξασφάλισε το protothema.gr από τον εσωτερικό χώρο της 85ης ΔΕΘ 2021 - Οι πρώτες εργασίες

DETH85I-ESOTERIKO

DETHTORA-MESA


Ειδήσεις σήμερα:

Τζούλια Νόβα: Το μανιφέστο για τη φανέλα της Σοβιετικής Ένωσης που επέλεξε να φορέσει

Βασιλακόπουλος: «Έχουμε χάσει 3 Ελληνόπουλα, κάθε βδομάδα σχεδόν ένα παιδί νοσηλεύεται σε ΜΕΘ»

Όταν ο Μπελμοντό έσπαγε πιάτα στην Αθήνα (και τον κυνηγούσε ο εισαγγελέας)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης