Επαναλειτουργία του Ολυμπιακού Χωριού ως αθλητικού - προπονητικού κέντρου

Επαναλειτουργία του Ολυμπιακού Χωριού ως αθλητικού - προπονητικού κέντρου

Η εικόνα εγκατάλειψης που επικρατεί σήμερα αναμένεται να αλλάξει το επόμενο διάστημα - Ιδρύεται Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Εθνικό Αθλητικό –Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού»

690075
Δέκα επτά χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004 επιχειρείται, να αποκατασταθεί η εικόνα της παντελούς εγκατάλειψης και ερήμωσης, του Ολυμπιακού Χωριού στους Θρακομακεδόνες-Αχαρνές που το 2004 φιλοξένησαν 17.000 αθλητές.

Επί 17 συνεχή έτη το Ολυμπιακό χωριό παρουσιάζει μια εικόνα πλήρους εγκατάλειψης, αφού όλα αυτά τα χρόνια λεηλατήθηκε και βανδαλίστηκε κάτω από το αδιάφορο βλέμμα της Πολιτείας.

Το πλιάτσικο που έγινε τα χρόνια αυτά δεν άφησε σχεδόν τίποτα όρθιο και τα περισσότερα από τα εκατομμύρια ευρώ που διατέθηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κατασκευή του έπεσαν στο κενό.

Τώρα, με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υφυπουργού Πολιτισμού Ελευθέριου Αυγενάκη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, ιδρύεται Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Εθνικό Αθλητικό –Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού». Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Από την λειτουργία του «Εθνικού Αθλητικού –Προπονητικού Κέντρου Ολυμπιακού Χωριού», προκαλείται ετήσια δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 185.600 ευρώ.

Η δαπάνη αυτή αφορά τα πάγια λειτουργικά έξοδα (όπως είναι κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευση και φυσικό αέριο), τις υπηρεσίες φύλαξης των εγκαταστάσεων, την προμήθεια εξοπλισμού για τις ανάγκες του αθλητικού-προπονητικού κέντρου, κ.λπ. Η δαπάνη θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.


Ειδήσεις σήμερα:

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αποχή από την εργασία άνευ αποδοχών σε όσους δεν εμβολιάζονται

Άγριο έγκλημα στη Μύκονο: 27χρονος οικοδόμος ο νεκρός της συμπλοκής - Μία σύλληψη στο λιμάνι της Ραφήνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης