Συλλήψεις για παράνομη ανασκαφή κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου στην Πέλλα
Είχαν ανοίξει τρύπα βάθους οχτώ μέτρων
Πέντε άτομα συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω για υπόθεση αρχαιοκαπηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών για παράνομη ανασκαφή σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο ορεινής περιοχής του νομού Πέλλας.
Πρόκειται για άντρες ηλικίας από 43 έως 50 ετών, οι οποίο συνελήφθησαν κατά τη διάνοιξη τρύπας, βάθους περίπου οκτώ μέτρων, στον αρχαιολογικό χώρο. Από τον χώρο της παράνομης ανασκαφής κατασχέθηκαν φακοί, γάντια, μπαταρίες, σακίδια, μάσκες προσώπου μιας χρήσης και εργαλεία που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη ανασκαφή.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι 46χρονου εκ των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 28 αρχαία χάλκινα νομίσματα ρωμαϊκής και μέσης βυζαντινής περιόδου, δαχτυλίδι, χάλκινη αμφικονική χάντρα, όλα αντικείμενα που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, σύμφωνα με γνωμάτευση αρμόδιας αρχαιολόγου. Επιπρόσθετα, σε χώρους του ίδιου σπιτιού βρέθηκαν και 19 ναρκωτικά δισκία, για τα οποία ο 46χρονος δεν είχε ιατρική συνταγή.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Η εποχή της ταχύτητας και της συνδεσιμότητας, φέρνει την ανάγκη για πολλά περισσότερα από απλώς μια καλή τιμή. Το Nova more έρχεται να καλύψει ακριβώς αυτή την ανάγκη: Η ολοκληρωμένη πρόταση της Nova, ενώνει Internet, σταθερή και κινητή τηλεφωνία, προσθέτοντας, παράλληλα, υπηρεσίες και δυνατότητες που κάνουν τη ζωή σου καλύτερη.