Πρώτη Σερρών: Το μικρό αεροπλάνο έπεσε 100 μέτρα μακριά από το φαρμακείο που εργάζεται η μητέρα του χειριστή

Πρώτη Σερρών: Το μικρό αεροπλάνο έπεσε 100 μέτρα μακριά από το φαρμακείο που εργάζεται η μητέρα του χειριστή

Η μητέρα του 19χρονου τη μία στιγμή θαύμαζε τον γιο της και την άλλη έτρεχε να τον βοηθήσει - Τι λέει στο protothema.gr ο πρόεδρος του χωριού για τη στιγμή της πτώσης και τον τρόμο των κατοίκων

aeroskafos-serres-arthro
Άγιο είχε ο νεαρός χειριστής του μονοκινητήριου αεροπλάνου το οποίο καρφώθηκε σε μαγαζί στο χωριό Πρώτη Σερρών. Σύμφωνα με τους κατοίκους το αεροπλάνο έκοβε βόλτες από νωρίς το πρωί πάνω από το χωριό κάνοντας ελιγμούς όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο βρέθηκε να κρέμεται από τον τοίχο ενός ακινήτου.

Σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού ο νεαρός δεν ήταν η πρώτη φορά που πετούσε με αεροπλάνο πάνω από το χωριό διότι παρακολουθούσε μαθήματα πιλότου σε ιδιωτική σχολή στην Αλεξανδρούπολη και είχε τελειώσει το πρώτο έτος της σχολή του.
serres_5

Μάλιστα , σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα του εργάζεται ως υπάλληλος σε φαρμακείο της Πρώτης Σερρών και το αεροπλάνο το οποίο χειριζόταν ο γιος της έπεσε εκατό μέτρα μακριά από την εργασία της. Η γυναίκα βγήκε έντρομη από το φαρμακείο κι έτρεξε να βοηθήσει το παιδί της ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα τον έβλεπε να πετάει με το μονοκινητήριο και να καμαρώνει από υπερηφάνεια.

Δήμαρχος Αμφίπολης: Το μονοκινητήριο έπεσε στην πλατεία – Θαύμα που δεν θρηνήσαμε θύματα


«Ήταν πολύ σοκαριστικό. Ως γιατρός πρόσφερα τις πρώτες βοήθειες, το πήγαμε το παιδί με το ταξί στο Κέντρο Υγεία και από εκεί με ταξί διακομίστηκε στο γενικό Νοσοκομείο Σερρών. Το ασθενοφόρο έπρεπε να έρθει από Σέρρες. Καταλαβαίνετε τώρα, να έρθει από Σέρρες στα 50 – 55χλμ στον χώρο του ατυχήματος… με λυπεί το γεγονός», δήλωσε στο Radio North ο δήμαρχος Αμφίπολης Στέργιος Φραστανλής.

Αναφερόμενος στο συμβάν, ο δήμαρχος Αμφίπολης περιέγραψε πως «έπεσε στο πλατάνι της πλατείας. Ευτυχώς το παιδί είναι πολύ καλά, έχει μόνο επιφανειακά τραύματα και εκδορές. Αν και έπεσε ακριβώς στην πλατεία, στο κέντρο του χωριού, μας βοήθησε ο Θεός να μη θρηνήσουμε θύματα. Ο πιλότος είναι στο νοσοκομείο Σερρών, μεταφέρθηκε με ταξί, δεν υπήρχε ασθενοφόρο ούτε του ΕΚΑΒ, ούτε του Κέντρου Υγείας. Με λυπεί το γεγονός αυτό. Αυτό πρέπει η πολιτεία να το δει και ο υπουργός Υγείας».

Κλείσιμο
Ο ίδιος κατήγγειλε ακόμη πως «ο σταθμός του ΕΚΑΒ εδώ δεν είναι επανδρωμένος πλήρως με δύο ή τρία ασθενοφόρα. Έχουμε μόνο για λίγες ώρες και για λίγες μέρες. Το Κέντρο Υγείας καλύπτει 9.000 με 10.000 κατοίκους και το καλοκαίρι γύρω στους 15.000 με 16.000»
serres_4

Ο πρόεδρος του χωριού Πρώτη Σερρών, κ. Νίκος Μπακάλης περιγράφει στο protothema.gr την πτώση του Τσέσνα και τον τρόμο των κατοίκων

"Ήμουν σε μια απόσταση 500 μέτρων από το σημείο που έπεσε το μονοκινητήριο αεροπλάνο και το έβλεπα να κάνει ελιγμούς. Κάποια στιγμή χάθηκε από τα μάτια μου γιατί το έβλεπα πρωί πρωί να πετάει πάνω από το χωριό, έκανε κάποιους ελιγμούς και μετά ακούω έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Αμέσως κατάλαβα ότι πρόκειται για το αεροπλάνο. Κάλεσα την πυροσβεστική και ήρθαν κατευθείαν στο σημείο.
serres_1
serres_2

Ο χειριστής του μονοκινητήριου αεροπλάνου είναι νεαρός , κοντοχωριανός και ευτυχώς είναι εκτός κινδύνου. Μέχρι να φτάσω στο σημείο ,οι άνθρωποι από τα μαγαζιά είχαν βγει έξω έντρομοι και είχαν βοηθήσει τον νεαρό να βγει από το αεροπλάνο και μάλιστα,είχε τις αισθήσεις του αλλά ήταν σοκαρισμένος.

Το μονοκινητήριο αεροπλάνο έπεσε ακριβώς στο κέντρο του χωριού. Έπεσε πρώτα πάνω στο κλαδί ενός δέντρου όπου αυτό ανέκοψε την ταχύτητά του και στη συνέχεια κρεμάστηκε με την κοιλιά στο διπλανό μαγαζί. Όλοι φοβήθηκαν, σοκαρίστηκαν αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς" λέει στο protothema.gr ο κ. Νίκος Μπακάλης.

Πτώση αεροσκάφους στις Σέρρες

Πρώτη Σερρών πτώση αεροπλάνου


Σέρρες: Έπεσε μονοκινητήριο αεροσκάφος στην πλατεία της Πρώτης (βιντεο)


8131391c-8419-4807-b6c5-5ab6ca6d1c66
0936b4f3-f01e-4f9f-87ed-01b5d8745116
3541874b-e84f-4c23-8bce-10b063c717a0


Ειδήσεις σήμερα: 

Ανοίγει σήμερα το πρόγραμμα επιδότησης στεγαστικών - Η διαδικασία, τα SOS και οι παγίδες

Στο κυνήγι της μάσκας με εντατικούς ελέγχους - Δείτε πού είναι υποχρεωτική

Κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά - Με αυξημένη πληρότητα αναχωρούν τα πλοία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης