Καιρός: «Καμίνι» και σήμερα η χώρα - Ποιες περιοχές αναμένεται να «ψηθούν»

Καιρός: «Καμίνι» και σήμερα η χώρα - Ποιες περιοχές αναμένεται να «ψηθούν»

Συνεχίζεται ο μίνι καύσωνας στη χώρα - Που θα χτυπήσει ξανά 38αρι - Πώς θα είναι η κατάσταση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

kausonas_athina
Τα... δόντια του θα συνεχίσει να μας δείχνει ο καύσωνας και σήμερα Τετάρτη, πρώτη μέρα του Ιουλίου, με τον υδράργυρο να αγγίζει και πάλι... «38αρι» σε περιοχές της Θεσσαλίας, ενώ και η Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη θα «ψηθούν», με θερμοκρασίες άνω των 33 βαθμών Κελσίου.

Ο «μίνι καύσωνας» αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες, πρώτες ημέρες του Ιουλίου, σύμφωνα με όσα προανήγγειλαν οι μετεωρολόγοι.

Όπως φαίνεται και στον πίνακα που ακολουθεί και παρουσιάζει τις μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένονται έως την Παρασκευή 03/07 σε επιλεγμένες πόλεις, η θερμοκρασία στη Λάρισα αναμένεται να φτάσει τους 38 βαθμούς ενώ στο κέντρο των Αθηνών η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς.

kairos_thermokrasies


Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιουλίου, αναμένεται εξασθένηση του μελτεμιού στο Αιγαίο (με εντάσεις που μόνο στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα φτάνουν τα 6 μποφόρ), και αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας (με εξαίρεση τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη).

Χθες Τρίτη, το θερμόμετρο στο Δίον Πιερίας άγγιξε τους 40,3 βαθμούς σύμφωνα με τα τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, που ήταν και η μέγιστη θερμοκρασία της ημέρας.

Στο πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες της Τρίτης:
Κλείσιμο
202006301800_WEB_daily_max_temp1


Ο καιρός σήμερα Τετάρτη

Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Έως 6-7 μποφόρ στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται σε όλη τη χώρα και μόνο στα βορειοδυτικά και ορεινά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Πιθανότητα για τοπικές βροχές υπάρχει στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 19 έως 35, στη Θεσσαλία από 21 έως 38, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 21 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 35, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 20 έως 38, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 21 έως 34 και στην Κρήτη από 20 έως 35.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά έως 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι και απόγευμα στα νότια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 28 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν πρόσκαιρα σε νότιους 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς.

Ειδήσεις σήμερα: 

Τσαβούσογλου κατά Μακρόν για τη Λιβύη: Η Γαλλία προσπαθεί να ενισχύσει τη Ρωσία


Μητσοτάκης: Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε ξανά εργαζομένους και επιχειρήσεις

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης